3
U nastaavku Prve - konstitutivne sjednice 28. Saziva Skupštine Crne Gore za njenog predsjednika izabran Andrija Mandić
Služiće samo pomirenju - najavio popis!

- S obzirom da sam osam puta biran za poslanika, dužan sam da naše političke nesporazume I poglede na budućnost ove zemlje sagledam sa drugačijeg stanovišta od onog koje je uniformno spakovano u našem svaakodnevnom političkom životu. Naš politički život mora da teži pravdi i istini i odustane od dosadašnje prakse u kojoj je sve dozvoljeno, ako donosi neku korist. Svima nam je potrebno da činimo dobra djela, a ne samo da izgovaramo prazne i varljive fraze. Stog, želim reći nekoliko riječi iz običnog naroda, željnog mira i boljeg života. Ono u šta danas iskreno e vjerujem I čemu želim da sa ovog visokog mjesta iskreno služim je samo jedno – pomirenje i samo pomirenje – naglasio je novi predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, koji je u nastavku prve konstitutivne sjednice 28. Saziva Skupštine Crne Gore izabran za predsjednika parlamenta.
Za izbor lidera NSD za "prvog među jednakima" glasali su svih 49 poslanika koji su ostali u sali - pristalice koalicije ZBCG, PES, Demokrate, SNP, UCG i četvorica poslanika manjinskih albanskih partija.
Poslanici državotvornih partija napustili su parlament prije glasanja, a za sobom ostavii su crne florove u znak žalosti zbog "crnog dana demokratije crnogorskog parlamenta", koji ih je podsjetio na sramnu Podgoričku skupštinu 1918.

- Popis će početi 30. Novembra – najavio je lider NSD. Čvrsto vjerujem i uradiću sve da uskoro izaberemo sudiju Ustavnog suda, nedostajuće sudije i članove Sudskog savjeta. Ovo glasanje je pokazalo da možemo doći do tropetinske većine – zaključio je Mandić prvo obraćanje kao “prvi među jednakima” - Kako radio, tako mi Bog pomogao!




Posjeta : 49