0
Ambasador Miodrag Vlahović u emisiji “Knjiški ljudi” na Gradskoj RTV. o imenovanju Andrije Mandića na čelu Skupštine Crne Gore
Kada je Mandić izabran - tužan dan za državu!

            - Imenovanje Andrije Mandića na čelu Skupštine je egzekucija situacije koja je stvorena 30.avgusta 2020.godine. Ono što nije tada završeno do kraja sada imamo u punom obimu. Andrija Mandić je četnički vojvoda, nekoliko poslanika je lijepo dalo izvode iz njegove političke biografije koja je jedina relevantna. Nebitna je stavka u vašem habitusu kako se vi izjašnjavate nacionalno, da li ste pripadnik ove ili one religije. Bitno je što u političkom prostoru radite i čemu težite. Gospodin Mandić ni po jednom osnovu, osim činjenice da sebe definiše kako definiše u nacionalnom smislu ne zaslužuje da bude na tom mjestu - ukazao je ambasador Miodrag Vlahović gostujući u emisiji “Knjiški ljudi” na Gradskoj RTV.

Objašnjava da je tužan dan za Crnu Goru kada je na čelu najvišeg zakonodavnog tijela u našoj zemlji imenovan čovjek koji prezire nezavisnost Crne Gore, koji se borio protiv nje, koji je učestvovao u stvarima koji ne mogu da služe na čast nekome ko obavlja takvu funkciju.
- Činjenica da je izabran u dogovoru sa političkom grupacijom koja u svom nazivu ima evropsku orjentaciju, a zapravo njen predsjednik i potpredsjednik u angažmanu dok su bili u vladi Zdravka Krivokapića i na novim funkcijama predsjedničkim i premijerskim rade sve protiv tog programa - smatra Vlahović.
To pokazuje, kako navodi, da sličan sličnoga hvali što kažu stari Latini.
- Nije slučajno što je Spajić predložio gospodina Mandića, to je uzročno-posljedična veza. To je politički potopuno logička izvedenica onoga što su stvarne namjere tih političkih grupacija. U nekoj klasifikaciji njihovog političkog vjerovanja i namjera, to su samo različiti spratovi jedne političke misli. Jasno je da su nekim nitima vezani za Beograd i dalje prema Moskvi, posebno Mandić i njegov saborac Milan Knžević. Ali ništa manje, pokazaće vrijeme, ni gospodin Spajić i Milatović, kao i Bečić i Bogdanović iz Demokrata - navodi Vlahović.
Bilo je, kaže, relativno lako predvidjeti i prije 2020. godine da će jednoga dana doći do promjene vlasti,
- Ono što je bio i ostao problem te vlasti koja je otišla 2020. godine što ona nije dovoljno ozbiljno shvatila tu činjenicu koja jednostavno ne može da se izbjegne. Promjena je bila, logična, očekivana i nužna. Jedino pitanje i tada i danas, sa kojom motivacijom, sa koje strane i sa koji političkim programom dolazi. Postoji parola – Crnu Goru trebaju da mijenjaju oni koji je poštuju i vole, to nedostoje vlastima poslije 2020. godine. Iako oni kažu da obožavaju i vole Crnu Goru. Bore se za tradiocionalnu i pomirenu Crnu Goru sa tim lažnim nacionalnim pomirenjem - dodaje Vlahović.
Nemoguće je, navodi, da je vole ako ne žele da bude nezavisna.
- Promovišete neki patriotizam, a istovremeno vam smeta njen suverenitet. U konfuzijama ste koja je vaša zemlja i koje su vam prijateljske države - kaže Vlahović.




Posjeta : 54