Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Nesvakidašnji prizor na Olimpijskim igrama
Dok je mačevao - ispao mu mobilni!
    Na Olimpijskim igrama u Riju desio se nesvakidašnji prizor - olimpijcu je usred meča iz džepa ispao mobilni telefon. 
 
0
Kotardov sindrom
Teška bolest - "hodajućeg leša"!
    Kotardov sindrom, ili stanje poznato i kao "Sindrom hodajućeg leša", otkriveno je još 1880. godine. 
 
3
Najbliže Zemlji u posljednjih 11 godina
Mars danas - vidljiv okom!
    Mars će danas biti najbliže Zemlji u posljednjih 11 godina i biće vidljiv golim okom. 
 
1
Amerikanka Suzana Mušat Džouns iz Bruklina, umrla je u 117. godini
Preminula - najstarija na svijetu!
    Najstarija osoba na svijetu, Amerikanka Suzana Mušat Džouns iz Bruklina, umrla je u 117. godini, saopštio je danas centar iz Los Anđelesa koji vodi evidenciju o stogodišnjacima. 
 
1
Čovjek iz države Njujork "pobijedio" račun vjerovatnoće
Osvojio milion dolara - dva puta!
    Čovjek iz države Njujork "pobijedio" je račun vjerovatnoće osvojivši milion dolara na lutriji po drugi put. 
 
1
U posljednjih 136 godina
Mart bio - najtopliji!
    Mjesec mart ove godine bio je najtopliji u posljednjih 136 godina, a prosječne temperature skočile su širom svijeta za 1,28 stepeni, saopštio je NASA svemirski centar Godar u Merilendu. 
 
1
Ljtnje temperature usred februara
U Baru i Podgorici - do 27°C!
    Temperatura vazduha u Baru i Ulcinju u 12 sati iznosila je 27 stepeni. Dva sata kasnije i u Podgorici izmjereno je isto toliko stepeni. 
 
1
Eksperiment u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu
Grad bez - novca i politike!
    Aurovil je eksperimentalni grad u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu, osnovan 1968. Napravljen je kako bi ljudi živjeli u miru i harmoniji bez obzira na nacionalnost i religiju. 
 
3
Otkriće novinara RTCG
Ahmet i Pava fasciniraju - i nakon tri vijeka!
    Impresivno, ali i zagonetno predavanje o Pavi i Ahmet-paši fascinira i nakon tri i po vijeka, koliko živi ta storija. Legendu je prvi put publikovala Televizija Crne Gore 1997. u reportaži "Vraneš u sjećanju" autora Vukomana Kljajevića. Tako je oživjelo predanje koje je Uprava za zaštitu kulturih dobara Crne Gore nematerijalnim kulturnim dobrom od materijalnog značaja.  
 
2
Rijetkost na Božić
Danas - pun Mjesec!
    Danas će biti pun Mjesec, prvi put na Božić po gregorijanskom kalendaru od 1977. godine.  
 
1
Moskva
Besplatan wi-fi - na grobljima!
    Gradske vlasti Moskve saopštile su da će, u sklopu kampanje za uvođenje bežičnog interneta na javna mjesta u ruskoj prijestonici gdje se okuplja veći broj ljudi, uvesti tu uslugu i na groblja. 
 
3
Porodica Zlatokosa iz Ilionisa
Nikada se nijesu - šišale!
    Malo je bajki na svijetu koje su toliko popularne kao Zlatokosa, a rijetko ko može da zaboravi zanosnu princezu sa prelijepom, magičnom i dugom, zlatnom kosom. Ali šta ako bismo vam rekli da to više nije bajka i da postoji čitava porodica Zlatokosa? 
 
1
U pećinama Južne Afrike
Otkriven novi - ljudski predak!
    Naučnici su pronašli ostatke ljudske vrste u grobnicama duboko u pećinama Južne Afrike. Otkriveno je 15 djelova kostura koji su najveće otkriće takve vrste u Africi. Studija objavljena u časopisu “Elife” implicira da je vrsta bila sposobna za ritualna ponašanja. 
 
0
Godišnjica bombardovanja Hirošime
Preživio i - atomsku bombu!
    Na godišnjicu bombardovanja Hirošime, japanske porodice često se prisjećaju dirljivih i nevjerovatnih priča iz tog perioda. 
 
0
Američki veteran iz Drugog svjetskog rata prijatno iznenađen
Vratili mu novčanik - poslije 70 godina!
    Američki veteran iz Drugog svjetskog rata 70 godina nakon što je boravio u Austriji dobio je ovih dana nazad novčanik koji je izgubio u toj zemlji. 
 
2
Kanađanin doživio nešto nemoguće
Preživio udar groma i - dobio premiju!
    Kanađanin Piter Meketi može za sebe da kaže da je doživio nešto sasvim nemoguće - preživeo je i udar groma i dobio je premiju na lutriji, prenio je danas Vašington post. 
 
1
„Lonely Planet“
Jaz - najljepša evropska plaža!
    Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, uvrstio je plažu Jaz na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajući Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije. 
 
2
Najluđe opklade
Rus na kartama - izgubio ženu!
    Svi smo mi na neki način kockari. Kockali smo se vlastitim ugledom kad smo se pijani nabacivali komadima izvan naše lige, stavljali novce u poker aprate ili na listiće u kladionici od kojih je svaki 87. bio dobitni, nadajući se da ćemo jednog dana postati kao Dan Bilzerian, e pa to se još nije desilo, što ne znači da neće jednog dana. Pravi kockar je uvijek optimist. Donosimo vam par frajera čije su opklade pomalo bizarne. 
 
2
Najređa od svih
Njujorčanka uslikala - "četvorostruku" dugu!
    Njujorčanka Amanda Kurtis uspjela je juče da uslika najređu od svih duga - "četvorostruku" iznad svog rodnog grada. Fotografija je brzo postala viralna, a mnogi nijesi krili svoje oduševljenje prizorom. 
 
0
I naša država na tabli popularne igrice
Crna Gora na - "Monopolu"!
    Crna Gora će biti još jedna država koja će na tabli popularne igrice Monopol dobiti svoja obilježja. O tome koja će se mjesta naći na tabli, odlučivaće crnogorski građani glasanjem. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|