Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Ljtnje temperature usred februara
U Baru i Podgorici - do 27°C!
    Temperatura vazduha u Baru i Ulcinju u 12 sati iznosila je 27 stepeni. Dva sata kasnije i u Podgorici izmjereno je isto toliko stepeni. 
 
1
Eksperiment u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu
Grad bez - novca i politike!
    Aurovil je eksperimentalni grad u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu, osnovan 1968. Napravljen je kako bi ljudi živjeli u miru i harmoniji bez obzira na nacionalnost i religiju. 
 
3
Otkriće novinara RTCG
Ahmet i Pava fasciniraju - i nakon tri vijeka!
    Impresivno, ali i zagonetno predavanje o Pavi i Ahmet-paši fascinira i nakon tri i po vijeka, koliko živi ta storija. Legendu je prvi put publikovala Televizija Crne Gore 1997. u reportaži "Vraneš u sjećanju" autora Vukomana Kljajevića. Tako je oživjelo predanje koje je Uprava za zaštitu kulturih dobara Crne Gore nematerijalnim kulturnim dobrom od materijalnog značaja.  
 
2
Rijetkost na Božić
Danas - pun Mjesec!
    Danas će biti pun Mjesec, prvi put na Božić po gregorijanskom kalendaru od 1977. godine.  
 
1
Moskva
Besplatan wi-fi - na grobljima!
    Gradske vlasti Moskve saopštile su da će, u sklopu kampanje za uvođenje bežičnog interneta na javna mjesta u ruskoj prijestonici gdje se okuplja veći broj ljudi, uvesti tu uslugu i na groblja. 
 
3
Porodica Zlatokosa iz Ilionisa
Nikada se nijesu - šišale!
    Malo je bajki na svijetu koje su toliko popularne kao Zlatokosa, a rijetko ko može da zaboravi zanosnu princezu sa prelijepom, magičnom i dugom, zlatnom kosom. Ali šta ako bismo vam rekli da to više nije bajka i da postoji čitava porodica Zlatokosa? 
 
1
U pećinama Južne Afrike
Otkriven novi - ljudski predak!
    Naučnici su pronašli ostatke ljudske vrste u grobnicama duboko u pećinama Južne Afrike. Otkriveno je 15 djelova kostura koji su najveće otkriće takve vrste u Africi. Studija objavljena u časopisu “Elife” implicira da je vrsta bila sposobna za ritualna ponašanja. 
 
0
Godišnjica bombardovanja Hirošime
Preživio i - atomsku bombu!
    Na godišnjicu bombardovanja Hirošime, japanske porodice često se prisjećaju dirljivih i nevjerovatnih priča iz tog perioda. 
 
0
Američki veteran iz Drugog svjetskog rata prijatno iznenađen
Vratili mu novčanik - poslije 70 godina!
    Američki veteran iz Drugog svjetskog rata 70 godina nakon što je boravio u Austriji dobio je ovih dana nazad novčanik koji je izgubio u toj zemlji. 
 
2
Kanađanin doživio nešto nemoguće
Preživio udar groma i - dobio premiju!
    Kanađanin Piter Meketi može za sebe da kaže da je doživio nešto sasvim nemoguće - preživeo je i udar groma i dobio je premiju na lutriji, prenio je danas Vašington post. 
 
1
„Lonely Planet“
Jaz - najljepša evropska plaža!
    Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, uvrstio je plažu Jaz na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajući Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije. 
 
2
Najluđe opklade
Rus na kartama - izgubio ženu!
    Svi smo mi na neki način kockari. Kockali smo se vlastitim ugledom kad smo se pijani nabacivali komadima izvan naše lige, stavljali novce u poker aprate ili na listiće u kladionici od kojih je svaki 87. bio dobitni, nadajući se da ćemo jednog dana postati kao Dan Bilzerian, e pa to se još nije desilo, što ne znači da neće jednog dana. Pravi kockar je uvijek optimist. Donosimo vam par frajera čije su opklade pomalo bizarne. 
 
2
Najređa od svih
Njujorčanka uslikala - "četvorostruku" dugu!
    Njujorčanka Amanda Kurtis uspjela je juče da uslika najređu od svih duga - "četvorostruku" iznad svog rodnog grada. Fotografija je brzo postala viralna, a mnogi nijesi krili svoje oduševljenje prizorom. 
 
0
I naša država na tabli popularne igrice
Crna Gora na - "Monopolu"!
    Crna Gora će biti još jedna država koja će na tabli popularne igrice Monopol dobiti svoja obilježja. O tome koja će se mjesta naći na tabli, odlučivaće crnogorski građani glasanjem. 
 
1
Proljeće ove godine donosi i zanimljive astronomske pojave
Ujutro - pomračenje Sunca!
    Proljeće ove godine donosi i zanimljive astronomske pojave. Takvo će biti sjutrašnje pomračenje Sunca, najveće u posljednjih 16 godina. 
 
1
Instant karma
Da ih ni nužda - ne natjera!
    Obavljanje nužde na javnom mjestu u Crnoj Gori nije kažnjivo, ali u zemljama gdje jeste to ipak ne sprečava ljude da to čine. 
 
1
Kineska kompanija "Broad Group"
Izgradili neboder - za 19 dana!
    Kineska kompanija "Broad Group" izgradila je od temelja do vrha neboder od 57 spratova za samo 19 dana!  
 
0
Živi na ostrvu u arhipelagu poznatom po dugovječnosti
Najstarija proslavila - 117.!
    Najstarija žena na svijetu, Japanka Misao Okava, danas je u Osaki proslavila 117. rođendan na ostrvu u arhipelagu poznatom po dugovječnosti. 
 
2
Nesvakidašnja dudska presuda u Hrvatskoj
Sud zabranio psu - da laje!
    Pas Medo iz mjesta Peroj kraj Pule može da se pohvaliti da je jedini pas u zemlji sa sudskom zabranom lajanja. Komšinica koja je i iznudila sudsku zabranu prema psu Medi, tvrde vlasnici, od početka nije imala razumijevanja: prvo ga je polivala vodom, a zatim gađala kamenjem. 
 
0
Vlasti argentinskog grada El Čanar
Ulice nazvali - po fudbalerima!
    Vlasti argentinskog grada El Čanar donio je odluku da imena ulica nazove prema argentinskim fudbalerima, koji su prošlog ljeta u Barzolu postali vicešampioni svijeta. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|