Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Stanovnici Sibirskog zoološkog vrta prognozirali pobjednika na izborima u SAD
Medvjed i tigrovi - za Bajdena!
    Stanovnici Sibirskog zooloÅ¡kog vrta, mrki medvjed i dva tigra, prognozirali su da æe pobjednik predsjednièkih izbora u SAD biti demokratski kandidat Džo Bajden. 
 
1
Najskuplja zaštita od korone
Prave masku sa - 3.600 dijamanata!
    U toku je izrada najskuplje maske na svijetu. To je bio prvi uslov – da bude najskuplja, ali i da Å¡titi od infekcije, pa joj je ugraðen filter N99.  
 
2
Zbog "opasnog virusa"
Stavili u karantin - cijeli grad!
    Sjevernokorejski lider Kim Džong Un stavio je u karantin grad Kaesong blizu granice sa Južnom Korejom, nakon Å¡to je pronaðena osoba za koju se sumnja da je zaražena korona virusom, navode tamoÅ¡nji državni mediji. 
 
1
U Èileu
Dresiraju pse za - otkrivanje korone!
    Èileanska policija poèela je da dresira pse za otkrivanje oboljelih od korona virusa tako Å¡to otkrivaju prisustvo virusa u znoju pacijenata. 
 
0
Kako se indijski biznismen Å¡titi od korona virusa
Nosi masku - od 60 grama zlata!
    Indijski biznismen Å ankar Kurhad izjavio je da je platio oko 4.000 dolara (oko 3.550 eura) za zlatnu masku napravljenu po mjeri koja treba da ga Å¡titi od korona virusa. 
 
0
U Singapuru
Distancu èuva - pas robot!
    Singapur je danas najavio da æe koristiti robotskog psa u parku, kako bi se osiguralo poÅ¡tovanje mjere druÅ¡tvenog distanciranja. 
 
1
Ujedinjeni Arapski Emirati
Omoguæili vjenèanja - putem video linka!
    Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su pokrenuli onlajn servis sklapanja braka za parove koji žele da se vjenèaju uprkos pandemiji korona virusa.  
 
1
Rimljanka platila 4 000 eura
Kažnjena zbog šetnje - s kornjaèom!
    Jedna Rimljanka morala je da plati kaznu od 400 eura jer se zatekla na ulici usred karantina u cijeloj Italiji.  
 
0
U zoološkom vrtu u Bronksu
Tigrica pozitivna - na korona virus!
    Tigrica u zooloÅ¡kom vrtu u Bronksu u Njujorku pozitivna je na korona virus, potvrdila je nacionalna veterinarska laboratorija u SAD. 
 
1
Magara, nadomak Podgorice
Pećina magije - i strave!
    Pećina Magara udaljena svega nekoliko kilometara od centra Podgorice Å¡iroj javnosti je malo poznata. Osim Å¡to je bogata nakitom za pećinu se vežu brojne misterije i narodna vjerovanja. Devedesetih je devastirana. 
 
0
Raste interesovanje
Svemirski turizam poèinje - na ljeto!
    Kompanija Rièarda Bransona planira ovog ljeta da otvori svoju svemirsku turistièku ponudu, a kako se vrijeme lansiranja ove usluge brzo približava, zanimanje javnosti za mjesto u svemirskoj letjelici poèelo je da raste.  
 
2
Prema preliminarnim podacima Centralne banke Crne Gore
Crna Gora ima - 66 milionera!
    U Crnoj Gori, po posljednjim podacima, ima 66 millionera, koji na raèunima u ovdaÅ¡njim bankama imaju million i viÅ¡e eura, saopÅ¡teno je Pobjedi iz Centralne banke uz pojaÅ¡njenje da se radi o preliminarnim podacima. 
 
1
Iznad Tihog okeana
Uginulo milion ptica!
    Čak milion morskih ptica uginulo je iznad Tihog okeana za manje od 12 mjeseci, a stručnjaci navode da je za to kriva topla voda. 
 
1
" Little mister world 2019"
Viktor iz Berana - najlepši na svijetu!
    TrogodiÅ¡nji Viktor Ukoviæ Dukiæ iz Berana proglaÅ¡en je za najlepÅ¡eg deèaka na svetu na takmièenju Litle Mister Vorld, održanom u Turskoj - objavljeno je na Fejsbuk stranici Modne agencije "Top 3" Models Montenegro, èiji je Ukoviæ Dukiæ èlan, prenosi RTCG. 
 
1
I to je "amerièki san"
Diplomirala u - 84.!
    Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon Å¡to se penzionisala 2012. godine. 
 
0
Zvijezda Youtube servisa
Osmogodišnjak za godinu - zaradio 22 miliona$!
    OsmogodiÅ¡nji djeèak, koji na svom Youtube kanalu govori o igraèkama, za godinu je zaradio 22 miliona dolara, Å¡to ga èini najveæom zvijezdom tog videoservisa uzimajuæi u obzir zaradu. 
 
2
Za 10 godina rada Å¡oping-mola u Podgorici
"Delta City" posjetio - "Irak"!
    Na dan otvaranja, 1. oktobra 2008., Å¡oping-mol "Delta City" posjetilo je 44 000 ljudi, Å¡to je i apsolutni dnevni rekord.
Å oping-mol godiÅ¡nje posjeti izmeðu 4.000.000 i 5.000.000 ljudi, a za deset godina postojanja, ukupan broj posjetilaca je premaÅ¡io cifru od 40.000.000, Å¡to je jednako broju stanovnika države Irak. 
 
2
Radnik je odolio iskušenju i vratio novac
Greškom primio - sto plata!
    Jedan radnik u Australiji primio je 100 puta veæu platu, jer je decimala bila stavljena na pogreÅ¡no mjesto. 
 
2
Program „Mobilnost buduænosti“ u Beèu
Od 2019. - autobusi bez vozaèa!
    Poslije tri mjeseca intenzivnih priprema u autobuskom pogonu u Beèu prva probna vožnja uspjeÅ¡no je izvedena. Nova beèka linija bez vozaèa imaæe prve putnike na proljeæe 2019.  
 
1
Još jedan svjetski poznati par u Crnoj Gori
Bekamovi odmaraju - na "Svecu"!
    Tek Å¡to su stigli na odmor u Crnu Goru, svijet su, putem druÅ¡tvenih mreža, obiÅ¡le fotografije jednog od najpoznatnijih svjetskih parova, Viktorije i Dejvida Bekam. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|