1
I to je "američki san"
Diplomirala u - 84.!

    Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine.

To je planirala da uradi prije šest decenija, ali se udala i podigla petoro djece, a potom je radila kao sekretarica sve do 77. godine.
- Kada sam otišla u penziju nijesam imala šta da radim, a nije me zadovoljavalo igranje binga - rekla je Fejn, koja je završila sociologiju, prenosi AP.
Kaže da je uživala u čitanju i pisanju radova i da je dosta toga već znala, ali je mnogo novog naučila.
Fejn je iskoristila državni program u Teksasu, koji svim starijim od 65 godina omogućava besplatno studiranje na javnim univerzitetima.
Profesorka sociologije na Univerzitetu Teksas Kerol Lenam rekla je da je prisustvo Dženet Fejn činilo predavanja mnogo interesantinijim.
- Bilo je veoma zanimljivo i meni i ostalim studentima, jer je ona živjela i pamtila neka vremena o kojima smo govorili na časovima i uvijek je imala komentare - rekla je Lenam.
Prema podacima Nacionalnog centra za statistiku, od oko 20 miliona studenata u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 67.000 su stariji od 65 godina.
Fejn nakon udaje 18 godina nije radila, da bi podigla petoro djece, a potom je promijenila više poslova, da bi posljednjih 20 godina radnog vijeka obavljala poslove sekretarice u Ortopedskoj bolnici u Dalasu.




Posjeta : 1369