Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Sve je moguće na sajtu Vlade Crne Gore
Pooziv na engleskom - na ćirilici!
    Na zvaničnom sajtu vlade Crne Gore objavljen je "Javni poziv" investitorima koji su zainteresovani za koriščenje javnog dobra "Grahovo polje" i akumulaciono jezero "Grahovo". Ništa ne bi bilo neobično, da javni poziv nije objavljen na engleskom, ali na ćirilici. 
 
1
Dubaji
Kupiš apartman - dobiješ i lamborgini!
    Svaki kupac penthaus apartmana u zgradi Damac Maison u Dubaiju dobiće i gratis automobil "lamborgini aventador roudster". 
 
0
Amerikanac vozio "mrtav pijan"
Opjanio i - alkotest !
    Amerikanac Levi Karter je bio toliko pijan, kada ga je policija zaustavila, da uređaj za alkotest nije mogao da izmjeri količinu alkohola u njegovom dahu. To znači da je količina alkohola kod Levija Kartera bila šest puta veća od dozvoljene. 
 
2
Meteorolozi omanuli, proljeće u decembru
Podgorica najtoplija - u regionu!
    Uprkos predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan, temperature koje su danas izmjerene u većim gradovima regiona pokazuju sasvim suprotnu sliku. 
 
2
U Australiji
Božić u - kupaćim kostimima!
    Dok su stanovnici sjeverne hemisfere Božić dočekali u zimskim jaknama, u Australiji slave na plaži i to u kupaćim kostimima. Bandi plaža u Sidneju je na Božić tradicionalno puna kupača iz cijelog svijeta koji žele da se osvježe, budući da je u Australiji nedavno počelo ljeto. 
 
2
Organizacije za zaštitu prirode upozoravaju
Svijetu prijeti - nestašica banana!
    Svijet će se za nekoliko godina suočiti sa nestašicom banana, upozoravaju organizacije za zaštitu prirode na osnovu prijava Kostarike i drugih proizvođača te kulture o zarazi roda. 
 
1
Današnji datum posebno je moćan
Dan za - nove početke!
    Prema riječima astrologa i numerologa, današnji datum, 11.12.´13, posebno je moćan i mogao bi da označi novi početak - u obrazovanju, karijeri, a za one koji imaju takve želje i planove čak i dobijanju djece!  
 
3
Greške su moguće čak i u japanskim porodilištima
Bebu od princa - pretvorila u prosjaka!
    Priča koja stiže iz Japana u dramatičnosti daleko premašuje sve priče o zaboravljenim nasljedstvima i neočekivanim rođacima koje se ikad čuli. 
 
1
Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor
Jezero nestalo - preko noći!
    Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor - malo jezero u njihovom mjestu je preko noći presušilo, ostavljajući samo veliku rupu koja guta zemlju. 
 
1
Spojila lijepo i korisno
Od pelena zaradila - pola miliona!
    Glumica Merjem Uzerli, koja se proslavila po ulozi sultanije Hurem, snimila je reklamu za pelene, iako je u poodmakloj trudnoći. 
 
0
Jeste li znatiželjni
Koža otkriva - dužinu života!
    Treba li nam još jedan razlog da se više brinemo o svojim borama? Osobe koje imaju tek poneku, jedva vidljivu boru na koži najčešće imaju niži krvni pritisak i manju vjerovatnost za srčana oboljenja od osoba koje imaju izraženije tragove godina na svojoj koži. Do tog su zaključka došli naučnici koji su rezultate svog istraživanja objavili u Journals of Gerontology. 
 
0
I to se dešava
Dao otkaz zbog - prevelike plate!
    Ozbiljno! Indijac u depresiji zbog prevelike plate rekao "zbogom" poslu. 
 
0
Najdeblji čovjek u Velikoj Britaniji ima 43 godine i 444 kilograma
Za doručak jeo - 24 jaja!
    Keith nije iz kuće izašao deset godina, a čitavih godinu dana nije sjeo. Lijekari su procijenili kako će živjeti još dvije godine ukoliko ne smrša. 
 
2
Nominacija britanskog "Nju ekonomi"
Podgorica za - pametan grad!
    Članovi redakcije i čitaoci uglednog britanskog časopisa “Nju ekonomi” nominovali su Podgoricu za dobitnika priznanja Smart City (Pametan grad) za 2014. godinu.  
 
2
Osjećaj srama u Velikoj Britaniji ima svaka šesta žena
Ne vole - da ih vide gole!
    Čak jedna od šest žena ne dopušta da je suprug vidi golu, a čak 40 odsto ispitanika kaže da to sakrivanje tijela šteti njihovom braku. 
 
1
Prilikom posjete nastradalima u poplavi
Seljak nosio direktora - da ne ukalja cipele!
    Jedan direktor u Kini smijenjen je danas sa funkcije, nakon što se na internetu pojavio snimak kako ga, prilikom posjete nastradalima u poplavi u kineskoj provinciji Đeđijang, na leđima nosi jedan seljak da ne bi ukaljao cipele.  
 
1
Najveće mjesečno primanje u Crnoj Gori
Za mjesec primio - 197.000 eura!
    Najveće mjesečno primanje isplaćeno, nekom u Crnoj Gori, u ovoj godinu iznosilo je oko 197.000 eura saopštio je direktor Poreske uprave Milan Lakićević, gostujući u emisiji „Okvir“, televizije Crne Gore. 
 
1
Najveći iznos koji je prijavljen i oporezovan kao zarada u prošloj godini
Isplaćena plata - 63 hiljade eura!
    Najveća neto (bez poreza i doprinosa) isplaćena mjesečna zarada u prošloj godini iznosila je čak 62.883 eura, saopšteno je iz Poreske uprave Vikend novinama.  
 
1
Operisao narko-dilera
Hirurg ukrao heroin - iz želuca!
    U ruskom Krasnojarskom kraju policija je uhapsila hirurga koji je pokušao da ukrade dio heroina koji je izvukao iz želuca narko-dilera, prenosi u utorak Interfaks, pozivajući se na lokalnu policiju. 
 
1
Na bosanskom sajtu Pik.ba osvanuo je neobičan oglas
Prodaje sina - "konja"!
    Na bosanskom sajtu Pik.ba osvanuo je neobičan oglas, u kojem otac prodaje sina konja ili ga mijenja za par opanaka. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|