1
Prilikom posjete nastradalima u poplavi
Seljak nosio direktora - da ne ukalja cipele!

    Jedan direktor u Kini smijenjen je danas sa funkcije, nakon što se na internetu pojavio snimak kako ga, prilikom posjete nastradalima u poplavi u kineskoj provinciji Đeđijang, na leđima nosi jedan seljak da ne bi ukaljao cipele.

Slika je objavljena na "Sina Vejbo" (neka vrsta "Tvitera") i izazvala je brojne negativne komentare po internetu, nakon čega je uslijedila smjena lokalnog direktora.
Na tom snimku, funkcionera po imenu Vang, ponio je na leđima jedan seljak jer je funkcioner na sebi imao izuzetno skupocjene cipele, javila je kineska agencija Sinhua.
Vang je radio u vladi grada Sangiši i smijenjen je s mjesta direktora službe za izgradnju grada.
On je obukao par cipela napravljenih od tkanine i namjeravao je da ih skine i da pješice, bosonog, ode preko malog ribnjaka do jedne poplavljene kuće i posjeti ugrožene ukućane.
Uprkos njegovoj namjeri, jedan seljak je "podigao Vanga na leđa, iako je ovaj insistirao da ide bosonog", prenijela je Sinhua.
Poslije obilaska poplavljene kuće, taj seljak je ponovo prenio Vanga preko vode.
Ranije ovog meseca, tajfun "Fitou" pogodio je Đeđijang, u nevremenu je život izgubilo deset ljudi, a posljedice je pretrpjelo oko sedam miliona ljudi u provinciji čije su kuće oštećene ili poplavljeni usijevi.




Posjeta : 1530