Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Greškom, u Saut Portlandu
Bankomat mu isplatio - 37.000 $!
    Amerikancu u Saut Portlandu, u državi Mejn, pokvareni bankomat je umjesto 140 dolara isplatio 37.000 dolara. 
 
0
Zastrašujuća rijetkost
Munja pogodila avion - tri puta!
    Iako munje poput ove rijetko pogađaju dva puta, avion koji je slijetao u Birmingem izdržao je tri udara. 
 
2
Prvi Albanac koji je javno priznao
Promijenio pol - postala zvijezda!
    Kosovska muzička zvijezda Kujtim Šehu, a sada Edona Džejms, ostaće upisana u istoriji svog naroda kao prvi Albanac koji je javno priznao da je promijenio pol. 
 
2
Slijepa prosjakinja iz Saudijske Arabije
Milionerka prosila - za sirotinju!
    Slijepa prosjakinja koja je lutala ulicama Saudijske Arabije zapravo je bila milionerka i sav svoj imetak je ostavila siromašnima. 
 
2
Nyjplodniji muškarac
Postao tata - 98 puta!
    Ed Houben nije tipičan tata. Ovaj Holanđanin (44) vjerovatno je najplodniji čovjek u Evropi, a možda i u svijetu. Naime, on je postao otac 98 djece u posljednjih 12 godina. 
 
1
Nevjerovatna slika iz Kotora
Smokva nikla iz - magnolije!
    Nevjerovatno sliku zabilježena je ispred starog grada u Kotoru, gdje je iz drveta magnolije iznikla smokva. To prema riječima, profesora Biotehničkog fakulteta Momčila Radulovića, nije neuobičajena pojava, jer, kako je naveo, divlja smokva može da nikne na čudnim mjestima, pa čak i na kamenom mostu. 
 
1
Bosanac, konačno, riješio problem
Našao cipele za - stopalo od pola metra!
    Bosanac sa stopalom od pola metra, Siniša Šušić iz Ljubinja, konačno je dobio cipele. Vlasnik fabrike obuće "Bema" iz Banje Luke Marinko Umičević juče se javio Siniši i održao obećanje koje je dao prošle sedmice, prenio je Avaz. 
 
1
Američka policija uhapsila ludog tvitera
Upucao bi - za sto tvitova!
    Američka policija uhapsila je mladića koji je na svom Tviter nalogu objavio da će nasumice pucati u ljude na ulicama Los Anđelesa, ako tu njegovu poruku proslijedi 100 ljudi. 
 
1
Neobićan hobi devetogodišnje Krisste Guarino iz Mitchigena
Uzgaja 30 zmija - iako je grizu!
    Amerikanka Krista Guarino (9) iz Michigana živi sa 30 zmija među kojima su anakonda i piton od skoro četiri metra. Krista jede, spava i igra se s reptilima. Iako su je ljubimci ugrizli više puta, kaže da je ne boli, a nisu ni otrovne. 
 
0
U Velikoj Britaniji bivši nastavnik razvodi se od milijarderke
Smučilo mu se da - bude bogat!
    Kažu da dobre stvari nikada ne mogu da nam dosade, ali čovjek koji se razvodi od najbogatije preduzetnice u Velikoj Britaniji očigledno ne misli tako. 
 
0
Anhedonija
Ravnodušni prema muzici - pate!
    Osobe koje su potpuno ravnodušne prema muzici pate od takozvane muzičke anhedonije, saopštili su naučnici u novoj studiji objavljenoj u najnovijem broju stručnog časopisa Karent Bajolodži (Current Biology). 
 
2
Njujork, grad čudesa
Beba rođena na - pješačkom prelazu!
    Jedna Njujorčanka jutros u 3.30 časova na ulici Njujorka, tačnije na pješačkom prelazu, rodila je djevojčicu. Žena je krenula u bolnicu i bezuspješno čekala taksi, pa rođenje bebe nije moglo da sačeka.  
 
2
Misteriozna djevojka stajala na podgoričkom Trgu Republike
Ćutanjem govorila - NE!
    Misteriozna djevojka stajala je danas izvjesno vrijeme u centru Podgorice, na Trgu Republike, ćuteći i držeći u rukama papir sa crveno ispisanim NE. 
 
2
U crkvu Vajt Tejl u američkoj državi Virdžiniji
Svi se mole - potpuno goli!
    Vjernici koji dolaze u crkvu Vajt Tejl u američkoj državi Virdžiniji od skora dolaze potpuno goli na mise, kao i njihov pastor, prenose danas lokalni mediji u SAD. 
 
2
Ledena atrakcija u Sjevernoj Americi
Hotel od - 15.000 tona snijega!
    Hotel de Glace je prvi hotel od leda u Sjevernoj Americi, a nalazi se u blizini Kvebeka, u Kanadi. Otvoren je 2001. godine, a izgrađen je na obroncima planine Laurentin. Potrebno je oko mjesec i po dana da se izgradi jedan ovakav hotel, a još nekoliko dana da očvrsne. 
 
1
"Orion" u Baru
Uplovio najveći - minolovac!
    Francuski minolovac "Orion", čija sposobnost detekcije morskih mina je među najboljim u svijetu, juče je uplovio u luku Bar. Naši i francuski vojnici su realizovali zajedničke vježbe i brojne druge aktivnosti. 
 
3
Jedinstven slučaj u Sarajevu
HIV+ roditelji dobili - HIV- bebu!
    U Sarajevu je rođena prva beba bračnog para koji je zaražen HIV. Na svijet je došla carskim rezom. Njeno rođenje označilo je i novu eru borbe protiv stigme sa kojima se suočavaju ljudi oboljeli od HIV/AIDS u Bosni i Hercegovini. 
 
2
Na njegovom meniju su od sedme godine
Robert pojeo - 60 000 kesa!
    Amerikanac Robert (23) iz Ouklenda ima bolesnu naviku da jede plastične kese, a do sada je pojeo više od 60.000 komada. 
 
2
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice
Suđe koje - ne treba prati!
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice dolazi iz Švedske - studio za dizajn "Tomorrow Machine" proizveo je tanjire i šolje od celuloze koje ne treba nikada prati. 
 
1
"Totalna perverzija"
Haljina od - čistog zlata!
    Zlatne haljine napravljene od 78 hiljada komada zlata, teške tri kilograma, uprkos cijeni od 300 000 turskih lira ili više od 150 000 eura, kupilo je osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Haljine je izradio jedan zlatar u turskom gradu Kahramanmarasu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|