Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Greškom, u Saut Portlandu
Bankomat mu isplatio - 37.000 $!
    Amerikancu u Saut Portlandu, u državi Mejn, pokvareni bankomat je umjesto 140 dolara isplatio 37.000 dolara. 
 
0
Zastrašujuæa rijetkost
Munja pogodila avion - tri puta!
    Iako munje poput ove rijetko pogaðaju dva puta, avion koji je slijetao u Birmingem izdržao je tri udara. 
 
2
Prvi Albanac koji je javno priznao
Promijenio pol - postala zvijezda!
    Kosovska muzièka zvijezda Kujtim Å ehu, a sada Edona Džejms, ostaæe upisana u istoriji svog naroda kao prvi Albanac koji je javno priznao da je promijenio pol. 
 
2
Slijepa prosjakinja iz Saudijske Arabije
Milionerka prosila - za sirotinju!
    Slijepa prosjakinja koja je lutala ulicama Saudijske Arabije zapravo je bila milionerka i sav svoj imetak je ostavila siromaÅ¡nima. 
 
2
Nyjplodniji muškarac
Postao tata - 98 puta!
    Ed Houben nije tipièan tata. Ovaj Holanðanin (44) vjerovatno je najplodniji èovjek u Evropi, a možda i u svijetu. Naime, on je postao otac 98 djece u posljednjih 12 godina. 
 
1
Nevjerovatna slika iz Kotora
Smokva nikla iz - magnolije!
    Nevjerovatno sliku zabilježena je ispred starog grada u Kotoru, gdje je iz drveta magnolije iznikla smokva. To prema rijeèima, profesora Biotehnièkog fakulteta Momèila Raduloviæa, nije neuobièajena pojava, jer, kako je naveo, divlja smokva može da nikne na èudnim mjestima, pa èak i na kamenom mostu. 
 
1
Bosanac, konaèno, riješio problem
Našao cipele za - stopalo od pola metra!
    Bosanac sa stopalom od pola metra, SiniÅ¡a Å uÅ¡iæ iz Ljubinja, konaèno je dobio cipele. Vlasnik fabrike obuæe "Bema" iz Banje Luke Marinko Umièeviæ juèe se javio SiniÅ¡i i održao obeæanje koje je dao proÅ¡le sedmice, prenio je Avaz. 
 
1
Amerièka policija uhapsila ludog tvitera
Upucao bi - za sto tvitova!
    Amerièka policija uhapsila je mladiæa koji je na svom Tviter nalogu objavio da æe nasumice pucati u ljude na ulicama Los Anðelesa, ako tu njegovu poruku proslijedi 100 ljudi. 
 
1
Neobiæan hobi devetogodišnje Krisste Guarino iz Mitchigena
Uzgaja 30 zmija - iako je grizu!
    Amerikanka Krista Guarino (9) iz Michigana živi sa 30 zmija meðu kojima su anakonda i piton od skoro èetiri metra. Krista jede, spava i igra se s reptilima. Iako su je ljubimci ugrizli viÅ¡e puta, kaže da je ne boli, a nisu ni otrovne. 
 
0
U Velikoj Britaniji bivši nastavnik razvodi se od milijarderke
Smuèilo mu se da - bude bogat!
    Kažu da dobre stvari nikada ne mogu da nam dosade, ali èovjek koji se razvodi od najbogatije preduzetnice u Velikoj Britaniji oèigledno ne misli tako. 
 
0
Anhedonija
Ravnodušni prema muzici - pate!
    Osobe koje su potpuno ravnoduÅ¡ne prema muzici pate od takozvane muzièke anhedonije, saopÅ¡tili su nauènici u novoj studiji objavljenoj u najnovijem broju struènog èasopisa Karent Bajolodži (Current Biology). 
 
2
Njujork, grad èudesa
Beba roðena na - pješaèkom prelazu!
    Jedna Njujorèanka jutros u 3.30 èasova na ulici Njujorka, taènije na pjeÅ¡aèkom prelazu, rodila je djevojèicu. Žena je krenula u bolnicu i bezuspjeÅ¡no èekala taksi, pa roðenje bebe nije moglo da saèeka.  
 
2
Misteriozna djevojka stajala na podgorièkom Trgu Republike
Æutanjem govorila - NE!
    Misteriozna djevojka stajala je danas izvjesno vrijeme u centru Podgorice, na Trgu Republike, æuteæi i držeæi u rukama papir sa crveno ispisanim NE. 
 
2
U crkvu Vajt Tejl u amerièkoj državi Virdžiniji
Svi se mole - potpuno goli!
    Vjernici koji dolaze u crkvu Vajt Tejl u amerièkoj državi Virdžiniji od skora dolaze potpuno goli na mise, kao i njihov pastor, prenose danas lokalni mediji u SAD. 
 
2
Ledena atrakcija u Sjevernoj Americi
Hotel od - 15.000 tona snijega!
    Hotel de Glace je prvi hotel od leda u Sjevernoj Americi, a nalazi se u blizini Kvebeka, u Kanadi. Otvoren je 2001. godine, a izgraðen je na obroncima planine Laurentin. Potrebno je oko mjesec i po dana da se izgradi jedan ovakav hotel, a joÅ¡ nekoliko dana da oèvrsne. 
 
1
"Orion" u Baru
Uplovio najveći - minolovac!
    Francuski minolovac "Orion", čija sposobnost detekcije morskih mina je među najboljim u svijetu, juče je uplovio u luku Bar. NaÅ¡i i francuski vojnici su realizovali zajedničke vježbe i brojne druge aktivnosti. 
 
3
Jedinstven sluèaj u Sarajevu
HIV+ roditelji dobili - HIV- bebu!
    U Sarajevu je roðena prva beba braènog para koji je zaražen HIV. Na svijet je doÅ¡la carskim rezom. Njeno roðenje oznaèilo je i novu eru borbe protiv stigme sa kojima se suoèavaju ljudi oboljeli od HIV/AIDS u Bosni i Hercegovini. 
 
2
Na njegovom meniju su od sedme godine
Robert pojeo - 60 000 kesa!
    Amerikanac Robert (23) iz Ouklenda ima bolesnu naviku da jede plastiène kese, a do sada je pojeo viÅ¡e od 60.000 komada. 
 
2
Vijest koja æe obradovati mnoge domaæice
Suðe koje - ne treba prati!
Vijest koja æe obradovati mnoge domaæice dolazi iz Å vedske - studio za dizajn "Tomorrow Machine" proizveo je tanjire i Å¡olje od celuloze koje ne treba nikada prati. 
 
1
"Totalna perverzija"
Haljina od - èistog zlata!
    Zlatne haljine napravljene od 78 hiljada komada zlata, teÅ¡ke tri kilograma, uprkos cijeni od 300 000 turskih lira ili viÅ¡e od 150 000 eura, kupilo je osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Haljine je izradio jedan zlatar u turskom gradu Kahramanmarasu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|