Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

3
Jedinstven slučaj u Sarajevu
HIV+ roditelji dobili - HIV- bebu!
    U Sarajevu je rođena prva beba bračnog para koji je zaražen HIV. Na svijet je došla carskim rezom. Njeno rođenje označilo je i novu eru borbe protiv stigme sa kojima se suočavaju ljudi oboljeli od HIV/AIDS u Bosni i Hercegovini. 
 
2
Na njegovom meniju su od sedme godine
Robert pojeo - 60 000 kesa!
    Amerikanac Robert (23) iz Ouklenda ima bolesnu naviku da jede plastične kese, a do sada je pojeo više od 60.000 komada. 
 
2
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice
Suđe koje - ne treba prati!
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice dolazi iz Švedske - studio za dizajn "Tomorrow Machine" proizveo je tanjire i šolje od celuloze koje ne treba nikada prati. 
 
1
"Totalna perverzija"
Haljina od - čistog zlata!
    Zlatne haljine napravljene od 78 hiljada komada zlata, teške tri kilograma, uprkos cijeni od 300 000 turskih lira ili više od 150 000 eura, kupilo je osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Haljine je izradio jedan zlatar u turskom gradu Kahramanmarasu. 
 
1
Sve je moguće na sajtu Vlade Crne Gore
Pooziv na engleskom - na ćirilici!
    Na zvaničnom sajtu vlade Crne Gore objavljen je "Javni poziv" investitorima koji su zainteresovani za koriščenje javnog dobra "Grahovo polje" i akumulaciono jezero "Grahovo". Ništa ne bi bilo neobično, da javni poziv nije objavljen na engleskom, ali na ćirilici. 
 
1
Dubaji
Kupiš apartman - dobiješ i lamborgini!
    Svaki kupac penthaus apartmana u zgradi Damac Maison u Dubaiju dobiće i gratis automobil "lamborgini aventador roudster". 
 
0
Amerikanac vozio "mrtav pijan"
Opjanio i - alkotest !
    Amerikanac Levi Karter je bio toliko pijan, kada ga je policija zaustavila, da uređaj za alkotest nije mogao da izmjeri količinu alkohola u njegovom dahu. To znači da je količina alkohola kod Levija Kartera bila šest puta veća od dozvoljene. 
 
2
Meteorolozi omanuli, proljeće u decembru
Podgorica najtoplija - u regionu!
    Uprkos predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan, temperature koje su danas izmjerene u većim gradovima regiona pokazuju sasvim suprotnu sliku. 
 
2
U Australiji
Božić u - kupaćim kostimima!
    Dok su stanovnici sjeverne hemisfere Božić dočekali u zimskim jaknama, u Australiji slave na plaži i to u kupaćim kostimima. Bandi plaža u Sidneju je na Božić tradicionalno puna kupača iz cijelog svijeta koji žele da se osvježe, budući da je u Australiji nedavno počelo ljeto. 
 
2
Organizacije za zaštitu prirode upozoravaju
Svijetu prijeti - nestašica banana!
    Svijet će se za nekoliko godina suočiti sa nestašicom banana, upozoravaju organizacije za zaštitu prirode na osnovu prijava Kostarike i drugih proizvođača te kulture o zarazi roda. 
 
1
Današnji datum posebno je moćan
Dan za - nove početke!
    Prema riječima astrologa i numerologa, današnji datum, 11.12.´13, posebno je moćan i mogao bi da označi novi početak - u obrazovanju, karijeri, a za one koji imaju takve želje i planove čak i dobijanju djece!  
 
3
Greške su moguće čak i u japanskim porodilištima
Bebu od princa - pretvorila u prosjaka!
    Priča koja stiže iz Japana u dramatičnosti daleko premašuje sve priče o zaboravljenim nasljedstvima i neočekivanim rođacima koje se ikad čuli. 
 
1
Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor
Jezero nestalo - preko noći!
    Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor - malo jezero u njihovom mjestu je preko noći presušilo, ostavljajući samo veliku rupu koja guta zemlju. 
 
1
Spojila lijepo i korisno
Od pelena zaradila - pola miliona!
    Glumica Merjem Uzerli, koja se proslavila po ulozi sultanije Hurem, snimila je reklamu za pelene, iako je u poodmakloj trudnoći. 
 
0
Jeste li znatiželjni
Koža otkriva - dužinu života!
    Treba li nam još jedan razlog da se više brinemo o svojim borama? Osobe koje imaju tek poneku, jedva vidljivu boru na koži najčešće imaju niži krvni pritisak i manju vjerovatnost za srčana oboljenja od osoba koje imaju izraženije tragove godina na svojoj koži. Do tog su zaključka došli naučnici koji su rezultate svog istraživanja objavili u Journals of Gerontology. 
 
0
I to se dešava
Dao otkaz zbog - prevelike plate!
    Ozbiljno! Indijac u depresiji zbog prevelike plate rekao "zbogom" poslu. 
 
0
Najdeblji čovjek u Velikoj Britaniji ima 43 godine i 444 kilograma
Za doručak jeo - 24 jaja!
    Keith nije iz kuće izašao deset godina, a čitavih godinu dana nije sjeo. Lijekari su procijenili kako će živjeti još dvije godine ukoliko ne smrša. 
 
2
Nominacija britanskog "Nju ekonomi"
Podgorica za - pametan grad!
    Članovi redakcije i čitaoci uglednog britanskog časopisa “Nju ekonomi” nominovali su Podgoricu za dobitnika priznanja Smart City (Pametan grad) za 2014. godinu.  
 
2
Osjećaj srama u Velikoj Britaniji ima svaka šesta žena
Ne vole - da ih vide gole!
    Čak jedna od šest žena ne dopušta da je suprug vidi golu, a čak 40 odsto ispitanika kaže da to sakrivanje tijela šteti njihovom braku. 
 
1
Prilikom posjete nastradalima u poplavi
Seljak nosio direktora - da ne ukalja cipele!
    Jedan direktor u Kini smijenjen je danas sa funkcije, nakon što se na internetu pojavio snimak kako ga, prilikom posjete nastradalima u poplavi u kineskoj provinciji Đeđijang, na leđima nosi jedan seljak da ne bi ukaljao cipele.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|