Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Anhedonija
Ravnodušni prema muzici - pate!
    Osobe koje su potpuno ravnodušne prema muzici pate od takozvane muzičke anhedonije, saopštili su naučnici u novoj studiji objavljenoj u najnovijem broju stručnog časopisa Karent Bajolodži (Current Biology). 
 
2
Njujork, grad čudesa
Beba rođena na - pješačkom prelazu!
    Jedna Njujorčanka jutros u 3.30 časova na ulici Njujorka, tačnije na pješačkom prelazu, rodila je djevojčicu. Žena je krenula u bolnicu i bezuspješno čekala taksi, pa rođenje bebe nije moglo da sačeka.  
 
2
Misteriozna djevojka stajala na podgoričkom Trgu Republike
Ćutanjem govorila - NE!
    Misteriozna djevojka stajala je danas izvjesno vrijeme u centru Podgorice, na Trgu Republike, ćuteći i držeći u rukama papir sa crveno ispisanim NE. 
 
2
U crkvu Vajt Tejl u američkoj državi Virdžiniji
Svi se mole - potpuno goli!
    Vjernici koji dolaze u crkvu Vajt Tejl u američkoj državi Virdžiniji od skora dolaze potpuno goli na mise, kao i njihov pastor, prenose danas lokalni mediji u SAD. 
 
2
Ledena atrakcija u Sjevernoj Americi
Hotel od - 15.000 tona snijega!
    Hotel de Glace je prvi hotel od leda u Sjevernoj Americi, a nalazi se u blizini Kvebeka, u Kanadi. Otvoren je 2001. godine, a izgrađen je na obroncima planine Laurentin. Potrebno je oko mjesec i po dana da se izgradi jedan ovakav hotel, a još nekoliko dana da očvrsne. 
 
1
"Orion" u Baru
Uplovio najveći - minolovac!
    Francuski minolovac "Orion", čija sposobnost detekcije morskih mina je među najboljim u svijetu, juče je uplovio u luku Bar. Naši i francuski vojnici su realizovali zajedničke vježbe i brojne druge aktivnosti. 
 
3
Jedinstven slučaj u Sarajevu
HIV+ roditelji dobili - HIV- bebu!
    U Sarajevu je rođena prva beba bračnog para koji je zaražen HIV. Na svijet je došla carskim rezom. Njeno rođenje označilo je i novu eru borbe protiv stigme sa kojima se suočavaju ljudi oboljeli od HIV/AIDS u Bosni i Hercegovini. 
 
2
Na njegovom meniju su od sedme godine
Robert pojeo - 60 000 kesa!
    Amerikanac Robert (23) iz Ouklenda ima bolesnu naviku da jede plastične kese, a do sada je pojeo više od 60.000 komada. 
 
2
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice
Suđe koje - ne treba prati!
Vijest koja će obradovati mnoge domaćice dolazi iz Švedske - studio za dizajn "Tomorrow Machine" proizveo je tanjire i šolje od celuloze koje ne treba nikada prati. 
 
1
"Totalna perverzija"
Haljina od - čistog zlata!
    Zlatne haljine napravljene od 78 hiljada komada zlata, teške tri kilograma, uprkos cijeni od 300 000 turskih lira ili više od 150 000 eura, kupilo je osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Haljine je izradio jedan zlatar u turskom gradu Kahramanmarasu. 
 
1
Sve je moguće na sajtu Vlade Crne Gore
Pooziv na engleskom - na ćirilici!
    Na zvaničnom sajtu vlade Crne Gore objavljen je "Javni poziv" investitorima koji su zainteresovani za koriščenje javnog dobra "Grahovo polje" i akumulaciono jezero "Grahovo". Ništa ne bi bilo neobično, da javni poziv nije objavljen na engleskom, ali na ćirilici. 
 
1
Dubaji
Kupiš apartman - dobiješ i lamborgini!
    Svaki kupac penthaus apartmana u zgradi Damac Maison u Dubaiju dobiće i gratis automobil "lamborgini aventador roudster". 
 
0
Amerikanac vozio "mrtav pijan"
Opjanio i - alkotest !
    Amerikanac Levi Karter je bio toliko pijan, kada ga je policija zaustavila, da uređaj za alkotest nije mogao da izmjeri količinu alkohola u njegovom dahu. To znači da je količina alkohola kod Levija Kartera bila šest puta veća od dozvoljene. 
 
2
Meteorolozi omanuli, proljeće u decembru
Podgorica najtoplija - u regionu!
    Uprkos predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan, temperature koje su danas izmjerene u većim gradovima regiona pokazuju sasvim suprotnu sliku. 
 
2
U Australiji
Božić u - kupaćim kostimima!
    Dok su stanovnici sjeverne hemisfere Božić dočekali u zimskim jaknama, u Australiji slave na plaži i to u kupaćim kostimima. Bandi plaža u Sidneju je na Božić tradicionalno puna kupača iz cijelog svijeta koji žele da se osvježe, budući da je u Australiji nedavno počelo ljeto. 
 
2
Organizacije za zaštitu prirode upozoravaju
Svijetu prijeti - nestašica banana!
    Svijet će se za nekoliko godina suočiti sa nestašicom banana, upozoravaju organizacije za zaštitu prirode na osnovu prijava Kostarike i drugih proizvođača te kulture o zarazi roda. 
 
1
Današnji datum posebno je moćan
Dan za - nove početke!
    Prema riječima astrologa i numerologa, današnji datum, 11.12.´13, posebno je moćan i mogao bi da označi novi početak - u obrazovanju, karijeri, a za one koji imaju takve želje i planove čak i dobijanju djece!  
 
3
Greške su moguće čak i u japanskim porodilištima
Bebu od princa - pretvorila u prosjaka!
    Priča koja stiže iz Japana u dramatičnosti daleko premašuje sve priče o zaboravljenim nasljedstvima i neočekivanim rođacima koje se ikad čuli. 
 
1
Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor
Jezero nestalo - preko noći!
    Mještani Sanice u opštini Ključ, jutros su zatekli nesvakidašnji prizor - malo jezero u njihovom mjestu je preko noći presušilo, ostavljajući samo veliku rupu koja guta zemlju. 
 
1
Spojila lijepo i korisno
Od pelena zaradila - pola miliona!
    Glumica Merjem Uzerli, koja se proslavila po ulozi sultanije Hurem, snimila je reklamu za pelene, iako je u poodmakloj trudnoći. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|