2
Ledena atrakcija u Sjevernoj Americi
Hotel od - 15.000 tona snijega!

    Hotel de Glace je prvi hotel od leda u Sjevernoj Americi, a nalazi se u blizini Kvebeka, u Kanadi. Otvoren je 2001. godine, a izgrađen je na obroncima planine Laurentin. Potrebno je oko mjesec i po dana da se izgradi jedan ovakav hotel, a još nekoliko dana da očvrsne.

Zahvaljujući naporu i vrijednom radu brojnih umjetnika, u čarima ovog hotela uživaju svi: turisti i svjetski poznate ličnosti iz svih krajeva svijeta.
Hotel de Glace napravlje je od 15.000 tona snijega i 500.000 tona leda, a zidovi su debeli i do 4 metra. U ovom hotelu sve je od leda: kreveti, stolice, bar, restoran... Stolice su obložene jelenskim krznom, a sobe opremljene dušecima i arktičkim vrećama za spavanje. Jedino se griju kupatila, i to samo ona koja se nalaze u posebnim izolovanim strukturama.
Ovaj hotel je prava atrakcija, u sred ledenog okruženja, uzdiže se kao predivna palata. Ono što je interesantno jeste da svake godine dobija novi izgled, na kome rade vrhunski umjetnici: mijenja se veličina, arhitektura, izgled prostorija, galerije.
Kombinacija nevjerovatnih boja krasi spavaće sobe, veliki dnevni boravak, trpezariju, ledene hodnike, ledeni bar i restoran, crkvu – sve ono što se nalazi u sklopu hotela. Takođe, posjetioci se rado opuštaju u noćnom klubu, uz neku bioskopsku projekciju, u zatvorenim ili otvorenim vrućim kadama, idealnim za relaksaciju, masažu ili hidroterapiju.
Zvanični statistički podaci, nakon četvrte sezone rada hotela, svjedoče o tome da je tu boravilo 220.000 posjetilaca, bilo je 10.500 noćenja. A u petoj sezoni, hotel de Glace ugostio je oko 70.000 turista.




Posjeta : 1636