2
Prvi Albanac koji je javno priznao
Promijenio pol - postala zvijezda!

    Kosovska muzička zvijezda Kujtim Šehu, a sada Edona Džejms, ostaće upisana u istoriji svog naroda kao prvi Albanac koji je javno priznao da je promijenio pol.

- Ja sam iz Suve Reke, ali sam odrasla u Njemačkoj, gdje sam emigrirala kada sam imala 6 godina. Rođena sam kao muškarac, ali u glavi sam bila žensko. Od djetinjstva sam mislila kao žena i živjela kao žena. Uvijek sam mislila da sam žensko - rekla je Edona, rođena kao Kujtim, prenio je Blic.
Edona, koja tvrdi da ima 24 godine, pol je promijenila u Njemačkoj, i kaže da se više nikada neće vraćati u Suvu Reku. Ispričala je da potiče iz konzervativne albanske porodice koja je željela da on, kao sin, ima što više djece. Bili su šokirani zbog ove odluke, ali kaže da je porodica na kraju sve to prihvatila.
- Imala sam problema u školi, ali sigurno manje nego što bih imala da sam rasla na Kosovu. Njemci nijesu zatucani, ali je ipak bilo teških momenata. Nikad nisam htjela da radim ono što rade momci, odbijala sam da igram fudbal i oblačila sam lutke - kazala je ona.






Posjeta : 1623