2
Nyjplodniji muškarac
Postao tata - 98 puta!

    Ed Houben nije tipičan tata. Ovaj Holanđanin (44) vjerovatno je najplodniji čovjek u Evropi, a možda i u svijetu. Naime, on je postao otac 98 djece u posljednjih 12 godina.

Sve je počelo 2002. kada je donirao svoju spermu lokalnoj klinici za liječenje neplodnosti u Holandiji. Dvanaest godina kasnije, on uživa u novom "poslu" – nudi besplatne seksualne usluge ženama i parovima koji žele bebu.
- Ono što me motiviše su susreti sa ljudima koji obično bivaju divni, normalni pojedinci i ta prelijepa nada stvaranja novog života koji će biti voljen i pažen - rekao je on za BBC.
Putem sajta, Hauben se povezuje sa parovima koji imaju problema sa začećem.
- Ne kažem da je tradicionalna porodica loša, apsolutno ne. Samo kažem da ako želi da opstane, moramo da razmotrimo i druge definicije porodice - kaže on.
Za razliku od drugih donora sperme, Hauben je dio samog procesa i to na više načina.
- Upoznao sam mnogu djecu i to odmah poslije rođenja, a bio sam prisutan na dva porođaja i to je bilo fantastično - kaže Hauben.
- Kako djeca rastu, ona mogu, ali ne moraju da razviju odnos sa mnom, ali znaju odakle potiču. Za sada je to uglavnom na inicijativu roditelja koji me posjete dva puta godišnje.
Uspješnost njegove usluge je nevjerovatna – čak 80 odsto.
Spermiogram Haubena otkriva da po jedinici sperme ima 100 miliona spermatozoida. "Ne ispaljujem ćorke", šali se on.
- Nedavno mi je došao jedan bračni par poslije više godina obilaženja klinika po SAD i Velikoj Britaniji. Sve su pokušali, a onda čuli za mene. Pola godine kasnije uspjeli su da dođu. Ostali su osam dana i s njom sam spavao četiri puta. Poslije deset godina pokušavanja, prvi put je ostala trudna. Prošle godine su došli po drugi put i gotovo odmah je začela drugo dijete - kaže Hauben.
Kako mu uspjeva da se izbori sa emocijama vezanim za očinstvo?
- Pokušavam da isključim emocije koliko god mogu. Morate da nađete balans. Pretjerana emotivnost i uplitanje u život, nije nešto što ste obećali roditeljima - kaže on.




Posjeta : 1556