2
NesvakidaÅ”nji sluĆØaj penzionerke iz Å panije
Vratila se - preminula od korone!

    Å panjolka za koju je porodica verovala da je umrla od korona virusa iznenadila je svoju rodbinu vrativÅ”i se kuƦi devet dana nakon Å”to im je reĆØeno da je sahranjena, preneli su lokalni mediji.

Nakon Å”to je doÅ”lo do zabune oko imena, porodica 85-godiÅ”nje Rohelije Blanko obaveÅ”tena je da je penzionerka umrla od kovid-19 13. januara, a njena sahrana je bila sledeƦeg dana, prenosi Rojters pozivajuƦi se na list "La Voz de Galisia".
Zbog protokola tokom epidemije korona virusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.
Kada je u subotu stigla zdrava u dom za negu u Hoveu, na severu Å panije, gde takoĆ°e živeo njen suprug Ramon, bio je izvan sebe, navodi list, dodajuƦi da je umrla žena koja je delila sobu sa Blankom.
Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za negu, da je do greÅ”ke doÅ”lo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebaĆØeni u drugi dom za negu 29. decembra na specijalizovano leĆØenje.
MeĆ°u premeÅ”tenim starijim ljudima bile su dve žene kojima je dodeljena ista soba, rekla je fondacija, navodi "La Voz de Galisia".




Posjeta : 733