Brze Cinjenice - Sport

1
Ženske “A” rukometna reprezentacija Crne Gore danas od 16 na kvalifikacionom turniru za OI u Ulmu igra protiv Slovenije
U Pariz vodi - samo pobjeda!
       - U početku odbrana je funkcionisala, pa je rezultat bio nizak, alii u tim momentima nije funkcionisao napad. Mnogo promašenih zicera, pogotovo sa desne strane, doveo je do toga da se one toliko odlijepe. Stabilizovale smo se u zadnjih 20 minuta i realizovali šanse koje smo stvarali. Rezultat je išao gore, tako da sam zadovolna onim što su pružile u odbrani, “fajtu”, davanju sebe. Utakmica nam je donijela dosta dobrog pred utakmicu s a Slovenijom. Samo treba da se što prije odmorimo i sppremimo. Znale smo i da smo dobiile ili igrale neriješeno, morale bi da odigramo sa Slovenijom. Jednostavno, moramo da dobijemo, da bismo otišle na OI. U prvih 15 i zadnjih 20 minuta znale smo da postavimo igru i sve su se osjećale dobro. Pokušaćemo da na taj način odigramo i danas i da dobijemo utakmicu – ukazala je Bojana Popović, selektorka ženske “A” rukometne reprezentacije Crne Gore, koja danas od 16 na kvalifikacionom turniru u Ulmu za plasman na OI igra protiv Slovenije meč odluke o drugom mjestu i “vizi” za Pariz. 
 
1
Današnjom utakmicom "Arsenal" - "Sutjeska" od 14 biće zaključeno 30. kolo Meridianbet 1.CFL
Izjednačio se - dvojac na vrhu!!
Današnjom utakmicom "Arsenal" - "Sutjeska" od 14 biće zaključeno 30. kola Meridianbet 1.CFL u kojem su se na vrhu sa po 54 bodaizjednačile ekipe "Budućnosti" i "Dečića Admiral bet".
Bodovnu prednost koju su imali uoči ovog kola, fudbaleri "Dečića Admiral bet" ispustili su porazom na gostovanju "Petrovcu" – 2:1. Poraz "Dečića" odgovara "Budućnosti", koja je došla do bodova u duelu sa "Rudarom" – 3:1.
"Petrovac" – "Dečić Admiral bet" 2:1; "Budućnost" – " Rudar" 3:1; "Mornar" – "Mladost Lob.bet" 5:1; "Jedinstvo Franca" – "Jezero" 2:0.  
 
1
U drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Ulmu za OI rukometašica Njemačka – Crna Gora 28:24 (14:11)
Njemice ukrotile - "lavice"!
       Tim Bojane Popović, najboljih rukometašica Crne Gore, nekada “zlatnih lavica”, u drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Ulmu za OI rukometašica, danas protiv domaće selekcije više su bile „ukroćena goropard“ - Njemačka – Crna Gora 28:24 (14:11).
Ako misle da ugledaju svijetla Pariza i da četvrti put uzastopno budu učesnice Olimpijskih igara, sjutra od 16 u odlučujućem meču protiv Slovenije, današnjim svijetlim tačkama, golmanki Atingre (10 odbrana) i najefikasnijoj Marti Pletikosić sa devet golova, moraće, pogotovo u napadu, da se pridruže i ostale da bi san pretvorile u javu.  
 
1
Šef stručnog štaba KK“Budućnost Voli“, Andrej Žakelj pred prvi meč četvrtfinala ABAMeridianBet lige protiv KK “Zadar”
Očekujem da - opravdamo ulogu favorita!
    Naša očekivanja uvijek su visoka. Očekujem da na teren izađemo samopouzdani, sa energijom i čvrstinom koje trebaju u utakmicama protiv klubova kakav je „Zadar“.Protiv njih bez čvrstine kontakta, puno trčanja i skokova teško je igrati. Igrači to znaju da je ozbiljan pristup važan, naročito u prvom meču. Odbrana je uviijek važna, pogotovo ako nemaš napadački dan. Božić im nije jedini adut, nezgodna su, atipična ekip. Suprotno od nas koji imamo niže bekove, oni imaju visoke, tako da i mi imamo vrline i mane. Moramo da sakrijemo neše, a da iskoristimo njihove mane. Sa pravim pristupom i energijom, moramo da opravdamo ulogu favorita - napominje šef stručnog štaba KK“Budućnost Voli“, Andrej Žakelj pred prvi meč - od moguća tri -četvrtfinala ABAMeridianBet lige protiv KK “Zadar”. 
 
1
Pivot Bobana Klikovac i desno krilo Nina Bulatović pred sjutrašnju utakmicu rukometašica Crne Gore protiv Njemačke
Odbrana i smirenost - za ostvarenje sna!
- Najbitnije je da smo tu utakmicu dobile i završiile zdrave. Nijesmo baš imale „utakmicu života“, najbitnije je da greške, prvenstveno u napadu, pa i u odbrani da nam se ne bi opet dešavale protiv Njemačke. Njemačka je jak, stamen tim, ne može se potcjevinjati ni jedan igrač. Imaju dobra kri, dobru bekovsku postavu, golmane, pivotmene, tako da će to biti baš jak meč. Treba dobro da se pripremino, tranziciono, a i generalno da igramo smirenije, da nam napad duže traje. Smirenija igra biće ključ svega, uz dobru odbranu. Bez dobre odbrane nećemo moći ništa. Svjesne smo koliko bi nam pobjeda značila i daćemo sve od sebe, jer ovo su naša dva životna meča. Svaka od nas sanja da ode na Olimpijadu - neka prvi, neka četvrti put – i daćemo sve od sebe da taj san i ostvarimo - poručuje pivot Bobana Klikovac pred sjutrašnju utakmicu rukometašica Crne Gore protiv Njemačke.  
 
1
Kadetska U-17 fudbalska reprezentacija odigraće dvije prijateljske utakmice sa Kiprom
Kavaja pozvao - 20 igrača!
Kadetska U-17 fudbalska reprezentacija odigraće dvije prijateljske utakmice sa Kiprom - 16. i 18. aprila na stadionu ,,Sotira“ u Paralimniju - a selektor Radovan Kavaja objavio je spisak igrača za dvomeč.
Kavaja je pozvao 20 igrača - golmani: Edin Lekić (Dečić ), Danilo Koljčević (Stari Aerodrom); odbrana: Aleksa Perišić, Andrija Anđelić, Novak Fatić (Budućnost), Strahinja Janković (Podgorica), Marko Glendža (Grbalj), David Maraš (Zeta), Stefan Delić (Budva); vezni red: Petar Ražnatović (Arsenal), Vuk Pavićević (Mladost Lob.bet), Radovan Zečević (Sutjeska), Nenad Miranović (Stari Aerodrom), Viktor Bubanja (Budva), Matija Jovanović, Lazar Savović (Budućnost), Mark Đokaj (Dečić); napad: Andrija Vukoje (Grbalj), Lazar Kojičić (Kom), Darvin Đukić (Dečić).  
 
1
Određeni parovi polufinala Kupa Crne Gore
"Rudar" na "Budućnost" - "Jezero" na "Dečić"!
Za mjesto u finalu Kupa Crne Gora sastaće se "Dečić Admiral bet" i "Jezero", odnosno "Budućnost" i "Rudar". "Dečić Admiral bet" i "Budućnost" biće domaćini u prvim mečevima - parovi polufinalnih utakmica fudbalskog Kupa Crne Gore određeni su žrijebom u Kuči fudbala Crne Gore.
Polufinale Kupa Crne Gore igra se na dvije utakmice, a prvi mečevi na programu su 17. aprila. Revanš utakmice zakazane su za 8. maj. 
 
1
Llijevo krilo reprezentacije rukometašica Crne Gore Ivona Pavićević i pivot Tatjana Brnović pred večerašnji start protiv Paragvaja na kvalifikacionom turniru za OI u Ulmu
"Lavice" svjesne izazova - žele u Pariz!
       - Sigurno da je ovo najveći izazov dosad i san svih nas. Očekuju nas teške kvalifikacije, biće velika borba, ali želja je velika da se ide u Pariz, tako da vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Naravno da će biti teško, očekuju nas ozbiljni protivnici, ali nas krasi velika energija, borba, želja, tako da ćemo sigurno moći da uspijemo u tome. Najveći favorit je Njemačka, jer se igra kod njih, ali i Slovenija i mi smo velike reprezentacije. Tajni nema, već smo igrale protiv njih, znamo se odlično, tako da će pobijediti onaj koji bude više želio u tom momentu, u pitanju je Olimpiijada, tako da će svi pružiti maksimum i dati sve od sebe. I karakter je jedan od naših aduta – ukazuje lijevo krilo reprezentacije rukometašica Crne Gore Ivona Pavićević pred večerašnji start na kvalifikacionom turniru u Ulmu protiv Paragvaja. 
 
1
Itana Grbić, srednji bek reprezentacije rukometašica Crne Gore, uoči puta za Ulm
Motiv nikad veći - grupa nikad izazovnija!
       - Olimpijske igre san su svakog sportiste, naročito za ovu generaciju naše reprezentacije. Motiv je nikad veći, jer će nam se sljedeća prilika pružiti tek za četiri godine – poruka je Itane Grbić, srednjeg beka reprezentacije Crne Gore uoči puta za Ulm, gdje će se „lavice“ od sjutra boriti za olimpijsku vizu.
- Grupa je nikad izazovnija, a Njemačka i Sloveodala je Itananija nikad jače, pa je jasno koliko će biti teško – dodala je Itana.
Na spisku selektorke Bojane Popović je 17 rukometašica, koje će u konkurenciji Njemačke, Slovenije i Paragvaja, pokušati da osvoje jedno od prva dva mjesta koja vode u Pariz. Za Ulm ne putuju dvije najmlađe koje su bile na širem spisku - Nađa Kadović i Nikolina Marković.
 
 
0
U posljednjoj utaakmici 29. kola Meridianbet 1. CFL lige "Dečić Admiralbet" - "Budućost" 1:1
U derbiju - "vruće" na terenu i tribinama!
Posljednja utaakmica, derbi 29. kola Meridianbet 1. CFL lige "Dečić Admiralbet" - "Budućost" 1:1, poslije "vruće igre" i na terenu i na tribinama "DG arene", prekida i sumnjivog nesviranog penala za "plavo-bijele" završen je remijem 1:1, koji i "Sutjesku" uključiuje u trku za titulu.
Tuzani su poveli več u 10. minutu golom Matića, izjednačio je Despotovič u 64., ali derbi će ostati upamćen po jednočasovnom prekidu zbog navijača koji su ubacivali pirotehničih sredstava zbog čega su morali da napuste stadion.  
 
0
U 2. kolu kvalifikacija za Euro 2025.ženska fudbalska "A" reprezentacije Crne Gore - Farska Ostrva 5:1
"Petarda" za - prvo mjesto u grupi!
      - Kada pogledamo rezultate, nije moglo bolje iz ove dvije u   takmice. Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmice, vratili se iz minusa, nijednog trenutka nijesmo bili nervozni, pravili smo lijepe akcije, dali neke lijepe golove… I prije ovih mečeva rekao sam da smo favoriti protiv Andore i Farskih Ostrva, sada nam preostaje da nastavimo u istom ritmu, vidjećemo kuda će nas to odvesti - istakao je Mirko Marić, selektor ženske fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja je danas, u 2. kolu kvalifikacija za Euro 2025. savladala Farska Ostrva 5:1.
Poslije prva dva meča u grupi C3, Crna Gora je trenutno prva, sa gol razlikom 11:2. 
 
0
Pred žrijeb za Evropsko prvenstvo
"Lavice" u - prvom šeširu!
Najbolje crnogorske rukometašice nalaze se u prvom šeširu pred žrijeb za Evropsko prvenstvo.
   Već je poznato da će izabranice Bojane Popović igrati u grupi B u Debrecinu. U glavnoj fazi očekuju je selekcije Mađarske iz grupe A i Francuske iz grupe C.
U prvom šeširu su i Norveška, Danska, Francuska, Švedska i Holandija. 
 
0
U drugom kolu kvalifikacija za Euro 2025. ženska “A” fudbalska reprezentacija Crne Gore igra protiv Farskih Ostrva
Strpljivo i obazrivo - mi se pitamo!
       - Sigurno je da smo favoriti, da se mi pitamo i da diktiramo igru. Međutim, moramo biti obazrivi i strpljivi – naglasio je Mirko Marić, selektor ženske “A” fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja danas od 16 na “Gradskom stadionu” u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2025. igra protiv Farskih Ostrva.
U prvom kolu, prije četiri dana, "crvene" su savladale Andoru 6:1. 
 
0
Na kraju kvalifikacija za EHF Euro 2024 Crna Gora - Bugarska 35:17
"Lavice" rutinski - režirale uvertiru za Ulm!
    Rutinska pobjeda “lavica” na kraju kvalifikacija za EHF Euro 2024 protiv Bugarske 35:17 lijepa su uvertira pred olimpijski kvalifikacioni turnir koji ih od četvrtka očekuje u Ulmu. “Lavice” u srijedu putuju u Ulm, a u četvrtak protiv Paragvaja počinju borbu za olimpijsku vizu.
I u kombinovanom sastavu, izabranice selektorke Bojane Popović nijesu imale problema protiv Bugarske, pa su kvalifikacije završile sa maksimalnim učinkom - šest pobjeda i 12 bodova u grupi u kojoj su još bile Srbija i Turska. 
 
0
U posljednjem kolu kvalifikacija za EHF Euro 2024. rukometašice Crne Gore dočekuju Bugarsku
Prilika za - dostojan ispraćaj "lavica"!
“Lavice” od 18 igraju u najvećoj crnogorskoj dvorani prvi put nakon nezaboravnog EHF Euro 2022. U posljednjem kolu kvalifikacija za EHF Euro 2024. izabranicama selektorke Bojane Popović koje su maksimalnim učinkom plasman već obezbijedile protivnik će biti Bugarska, koja je autsajder, bez osvojenog boda. Današnji meč prilika je da navijači podrže 8. reprezentaciju u Evropi i 7. na planeti pred veliki izazov koji je očekuje od četvrtka, kada u njemačkom Ulmu počinje kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.
Ulaz je besplatan!  
 
0
Saopštenje KK "Budućnost Voli" o derbiju 25. kola sa KK "Partizan Mozzart bet"
Ishod meča - kreirale sudije!
          - Kao što je košarkaški klub Budućnost Voli i prije derbi utakmice 25. kola protiv KK Partizan Mozzart bet nagovještavao, sudijski kriterijum nije bio isti za obije ekipe. Naime, pet dana nakon utakmice, hladne glave smo analizirali sudijske odluke i došli do zaključka da su sudije direktno uticale na igru i odredile konačan ishod meča - saopštio je KK "Budućnost Voli" o derbiju 25. kola regionalnog takmičenja.
 
 
0
U poslednjem kolu regularnog dijela AdmiralBet ABA League SC “Derby” – KK “Budućnost Voli” 80:93 (25:27;18:20;21:26;21:20)
Poslije "trice" - "studenti" "pali"!
    Poslije tri slavlja, od kojih je jedno u finalu Kupa Crne Gore, "studenti" su večeras, u poslednjem kolu regularnog dijela AdmiralBet ABA League "pali" u gradskom okršaju - SC “Derby” – KK “Budućnost Voli” 80:93 (25:27;18:20;21:26;21:20).
Najefilasniji na utakmici bio je Dokins iz poraženog tima koji je postigao 20 koševa, a u pobjedničkom prednjačili su Rajt sa 18, Makundu i Tanasković sa po 14, Ferel 12 i Megi 11. 
 
0
U prvom kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025. ženskih "A" fudbalskih reprezentacijaCrna Gora - Andora 6:1 (2:1)
"Crvene" startovale - šesticom!
- Čestitak djevojkama na pobjedi, ovo je dobar rezultat. Ali, mislim da smo slabo odigrali prvo poluvrijeme, ta igra je jedna od naših najslabijih u posljednje vrijeme. Sve ono što smo se dogovarali nijesmo ispoštovali. Ipak, bitno je da smo upisali pobjedu, prva tri boda u kvalifikacijama. Sada je važno da se odmorimo za naredni meč, protiv Farskih Ostrva, kazao je Mirko Marić, selektor ženske "A" fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je danas, u prvom kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025.savladala Andoru 6:1 (2:1) .  
 
0
U preliminarnoj rundi kvalifikacija za EP ženskih U-19 fudakskih reprezentacija Crna Gora - Aterbejdžan 4:0
"Crvene" ubjedljive - na otvaranju!
- Dominirali smo tokom čitave utakmice, imali loptu u posjedu mnogo više nego protivnik. Stvorili smo veliki broj šansi, dok protivniku nijesmo dozvolili ni da uputi udarac na naš gol. Potpuno zasluženo smo pobijedili, ali je pobjeda mogla biti i ubjedljivija. Najbitnije je da smo otvorili turnir pobjedom i da su sve djevojke zdrave jer smo igrali po veoma hladnom vremenu i snijegu. Ostaje nam da se oporavimo u naredna dva dana i što bolje pripremimo za meč sa Letonijom, - ukazao je Ivan Tatar, trener ženske U-19 fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je danas, u preliminarnoj rundi kvalifikacija za EP ubjedljivo savladala Azerbejdžan 4:0. 
 
2
Fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore večeras u Antaliji igra drugi prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom
Jovetić predvodi - 10 novih!
    - Prije dolaska u Antaliju najavio sam da će svi igrači dobiti priliku. Počeće potpuno druga ekipa u odnosu na meč sa Bjelorusijom, biće čak 10 promjena i u startnih 11 ostaće samo Jovetić, kojem želimo da damo minutažu koju nema u "Olimpijakosu" - ukazao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja večeras u Antaliji igra drugi prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|