Brze Cinjenice - Sport

0
Poslije dvije pobjede na SP, rukometne "A" reprezentacije Crne Gore, bajbolje rukometašice Crne Gore očekuje derbi grupe sa Mađaricama
Izašle zdrave - "ispucale" greške!
- Bili su uzbudljivi mečevi, svaki je nosio nešto svoje, protiv Kameruna smo igrale malo sporije, imale nekih tehničkih grešaka i takav je tempo utakmice bio. Utakmica protiv Paragvaja je bila brza i zahtijevala je od nas tu bržu igru, ali obje utakmice smo iskoristili za uigravanje. Najvažnije da smo sve izašle zdrave, ispucale smo te greške koje su prirodne da se dešavaju na početku prvenstva - ističe Marina Rajičić, pouzdana golmanka rukometne "A" reprezentacije Crne Gore koju poslije dvije očekivane pobjede nad Kamerunom i Paragvajem, očekuje derbi grupe sa Mađarskom u kojem će u direktnom duelu rješavati koja će se u drugu fazu SP plasiratti kao prva u grupi, a koja kao drugoplasirana.  
 
0
Očekivano, najbolje rukometašice Crne Gore i drugi put slavile protiv Paragvaja 26:41 (17:15)
O pobjedniku grupe - "lavice" i Mađarice!
Crna Gora, očekivano, ubjedljiva i protiv Paragvaja (41:26), u ponedjeljak (20.30 sati) protiv Mađarske za prvo mjesto u grupi.
"Lavice" su ispunile prvi cilj na Svjetskom prvenstvu. Nakon Kameruna, dva oda upisale su i protiv Paragvaja (41:26), za plasman u glavnu rundu planetarne smotre.
Duel protiv Mađarske u ponedjeljak odlučiće pobjednika grupe i koliko bodova će Crna Gora prenijeti u glavnu rundu. 
 
0
Odigrana četiri meča pretposljednjeg kola jesenjeg dijela Meridianbet 1. CFL…
Šampion remizirao - lider poražen!
             Iako nisu uspjeli da ostvare trijumf na gostovanju u Petrovcu, fudbaleri Budućnosti uvećali su za jedan bod prednost u odnosu na Dečić, najbližeg pratioca u borbi za šampionsku titulu. „Plavo-biijeli“ su na stadionu Mitar Mićo Goliš imali prednost sve do samog finiša susreta, kada je domaćin uspio da dođe do izjednačenja i boda.
"Petrovac" – "Budućnost" 2:2; "Dečić" – "Arsena"l 0:1; "Rudar – Sutjeska Meridianbet" 1:2; "Rudar – Sutjeska Meridianbet 1:2.
Sjutra od 15 "Mornar" –" Jezero" 
 
0
U drugom nastupu na SP rukometašice Crne Gore igraju večeras protiv Paragvaja
"Lavice" se uigravaju - za Mađarice!
          - Nova pobjeda bila bi odlična uvertira za okršaj protiv Mađarske, koja će u ponedjeljak biti rival u borbi za prvo mjesto u grup i i bolju poziciju pred početak glavne runde u Geteborgu - svjesne su crnogorske rukometašice koje večeras od 18, u drugom nastupu na SP, igraju protiv Paragvaja.
   I protiv Paragvaja apsolutne su favoritkinje kao što je to bio slučaj na premijeri protiv Kameruna, koga su sinoć u Helsingborgu savladale 
 
0
Košarkaši "Budućnosti Voli", poslije Kanarskih ostrva i nakon dva vezana poraza, u 10. kolu ABA AdmiralBet lige gostuje "Borcu" iz Čačka
Na pobjedu - pristupom svakom posjedu!
   - Čeka nas u Čačku sigurno dobar tim i težak teren. Danas ćemo imati priliku da napravimo plan za utakmicu i da se bavimo "Borcem". Međutim, mislim da treba da gledamo sebe i da je više na nama, da popravimo određene stvari. Mislim da pristupom, sa odnosom prema svakom posjedu i pametnijom igrom nego što je bila u prethodnih par utakmica možemo doći do pobjede protiv "Borca". Moramo odigrati bolje i biti fokusirani svih 40 minuta, ne samo 20 da bi došli do željenog rezultata - ukazuje Andrej Žakelj, šef stručnog štaba KK "Budućnost Voli", koja poslije Kanarskih ostrva i nakon dva vezana poraza, u 10. kolu ABA AdmiralBet lige gostuje "Borcu" iz Čačka. 
 
0
U 1. utakmici SP za rukometašice Crna Gora - Kamerun 25:11 (13:2)
"Lavice" startovale rutinski - Batinović MVP na debiju!
- Iako smo gotovo sigurni učesnici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, imamo ciljeve i na ovom prvenstvu. Najvažnije je da se dobro povežemo, da pozitivnu atmosfera u timu, prenesemo i na teren. Neke djevojke su prvi put na velikim takmičenjima, neke imaju mnogo značajnije uloge nego što je to bio slučaj do sada, zato je ovo prvenstvo veliki izazov za nas. Razmišljamo samo o tome da prođemo grupu, a onda u glavnoj rundi, korak po korak, želimo da gradimo put ka četvrtfinalu. Ovo prvenstvo treba da posluži i za ostvarivanje rezultatskih ambicija, ali i za stvaranje kompaktnog tima za ono što će biti najvažnije u narednoj godini, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre - govorila je uoći starta SP za rukometašice Marta Batinović, koja je bila MVP debija "lavica" .U prvom poluvremenu upisala je odbrana i trasirala put ka ubjedljivoj pobjedi na startu Svjetskog prvenstva - Crna Gora - Kamerun 25:11 (13:2).
Ozbiljan pristup i rutinska pobjeda "lavica" na startu Svjetskog prvenstva
U Helsingborgu je savladan Kamerun za prvi korak ka glavnoj rundi planetarne smotre i lijepu uvertiru pred mečeve, sjutra od 18 protiv Paragvaja i Mađarske. 
 
2
U 9. kolu Eurokupa košarkaši "Budućnosti Voli" danas gostuje "Gran Canariiji"
"Plavo-bijelom" magijom - razbiti "prokletstvo Kanarskih ostrva"!
- Čeka nas težak put i teško gostovanje ali to je dio našeg posla. I dalje moramo da radimo na sebi a ne da brinemo o protivniku, u ovom slučaju Gran Kanariji. Nemamo puno vremena ali momci dobro treniraju ali ima puno stvari u kojima moramo biti bolji. Prije svega mislim na fokus i koncentraciju iz čega pravimo greške. Tu je i energija koja može i mora biti bolja. Kada je riječ o Gran Kanariji znamo da su bez poraza u takmičenju, jedan od favorita takmičenja sa respektabilnim rosterom i vrlo dobrom igrom. Spremaćemo se za meč u ovom kratkom vremenu koje imamo i moramo pokazati bolji pristup, više energije, bolju koncentraciju i da budemo na nivou u defanzivi kako bi došli do pozitivnog rezultata - napominje Andrej Žakelj šef strućnog štaba KK "Budućnost Voli" čiji izabranici treba da se oporave od dugog puta i šok poraza od "Cedevita Olimpije" i da pokušaju da dugi put u 10. međusobnom susretu iznenade izrazitog favorita takmičenja.  
 
2
Crnogorski košarkaši za plasman na Olimpijske igre igraće u Letoniji
"Crveni" u Rigi - na Brazil i Kamerun!
Crnogorski košarkaši za plasman na Olimpijske igre igraće u Letoniji - izabranici Boška Radovića u Rigi će nastupati u grupi "B" sa Brazilom i Kamerunom odlučioje žrijeb.
Dvije selekcije u polufinalu ukrštaće sa timovima iz grupe "A": Letonijom, Gruzijom i Filipinima.
Samo pobjednik turnira izboriće put u Pariz.
Kvalifikacije se igraju u julu naredne godine.
 
 
2
Odigrana tri meča 17. kola Meridianbet 1.CFL, (ne)vrijeme odložilo mečeve u
Remi u derbiju - "sedmica" pala pod Goricom!
Remi u derbiju, goleada pod Goricom i prekinut niz bez pobjede OFK "Mladost Lob.bet", na gostovanju Arsenalu (0:2) obilježili su tri odigrana meča 17. kola Meridianbet 1.CFL.
"Sutjeska Meridianbet" – "Dečić 1:1", "Budućnost" – "Mornar"4:3, "Arsenal" – "Mladost Lob.bet" 0:2.
Zbog snijegom pokrivenih terena nijesu igrali "Jezero" i "Rudar", koji će se danas od 13,30 sastati na Trening kampu FSCG i "Jedinstvo Franca" – "Petrovac". Termin tog meča biće naknadno objavljen. 
 
2
U derbiju 9. kola ABA MeridiannBet lige „Budućnost Voli“ – „Cedevita Olimpija“ 81:82 (23:24;25:17;15.21;18;20)
U "Morači - utopili se sami!
Neshvatljivim padom i gomilom nelogičnih poteza "Plavo-bijeli! "potopili" su sami sebe u "Morači!" - u derbiju 9. kola ABA MeridiannBet lige „Budućnost Voli“ – „Cedevita Olimpija“ 81:82 (23:24;25:17;15.21;18;20).
Andrej Žakelj, novi šef stručnog štaba „Budućnost Voli“, debi u Eurocupu završio je uspješno, ali u regionalnom takmičenju to mu nije "pošlo za rukom". U momentima kada se "Cedevita Olimpija" vratila, igrao je bez Kolbija Rosa i Džakorija Vilijamsa, čija je energija bila odlična na parketu i na čiji pogon je "Budućnost" pravila razliku na parketu. Ros koji je bio 4/4 za tri poena, nije ulazio uopšte zadnjih pet minuta, dok je prostor dobio Flečer Megi koji na ovoj utakmici nije pogodio ni šut!
Uoči utakmicu Suad Šehović poklonio je dres Justinu Cobsu, crnogorskom reprezentativcu i nekadašnjem igraču „plavo-bijelih“, koji je večeras igrao za rivala, tako da je on jedini večerašnji dvostruki dobitnik! 
 
2
Poznat širi spisak od 35 "lavova" za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj
Vraća se - Vuko Borozan!
„Lavovi“ koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja, kao i nekoliko potencijalnih povratnika, te debitanata u dresu sa državnim grbom na širem su spisku od 35 igrača selektora "A" reprezentacije rukometaša selektora Vlada Šole za nastup na EHF Euro 2024 u Njemačkoj.
Za mjesto u timu za EHF Euro 2024, poslije dužeg vremena konkuriše lijevi bek "Lovćena" Vuko Borozan, a prvi put na širem spisku su golman "Lovćena" Filip Borozan, te njegovi klupski saigrači Filip Krivokapić i Milorad Bakić, kao i Vladan Kastratović (Prilep) i Darko Đurković (Budućnost Podgorica).
Početak priprema planiran je za 25. decembar, a selektor Šola do tada će skratiti spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na EHF Euro 2024. 
 
2
U 8. kolu Evrokupa košarkaši "Budućnost Voli", poslije produžetaka, savladali "Trento" 98:96 (20:22, 24:23, 17:20, 24:20, 13:11)
Žakelj uspio na debiju - zablistao Makundu!
    Nevjerovatno važna utakmica sa ogromnim ulogom, velikim pritiskom i malim prostorom za manevar, ali Andrej Žakelj je uspio da slavi protiv italijanske ekipše u osmom kolu Evrokupa i zadrži šanse "plavo-bijelog" kluba za plejof evropskog takmičenja - u 8. kolu Evrokupa KK "Budućnost Voli" - "Trento" 98:96 (20:22, 24:23, 17:20, 24:20, 13:11).
Zablistao je Joan Makundu, sa svojom najboljom partijom ikada u Evrokupu. Krilini centar domaćih pogađao je "trojke", skakao u napadu, skakao u odbrani, razigravao, zakucavaom jednsotavno sve što treba. Partiju je završio sa 23 poena, osam skokova, tri asistencije, tri blokade.
U "meču za infarkt" na četiri sekunde prije kraja fauliran je Boldvin Kamar, koji nije pogodio prvo slobodno bacanje. Drugo je namjerno promašio, ali Pol i Makundu zajedno osvajaju loptu i pobjeda ostaje u Podgorici.
 
 
2
U 8. rundi Eurocupa KK " Budućnost Voli" dočekuje italijanskog"Trenta"
Za prekid krize - Žakeljevo "vatreno krštenje"!
- Trebaš nam, treba nam tvoja podrška, da zajedno slavimo. Svi u "Moraču" - apeluje na svakog navijača KK "Budućnost Voli", koja večeras od 19 - u 8. rundi Eurocupa dočekuje italijanskog"Trenta", ekipu sa kojom je poslednjih godina često ukrštala koplja.
Večerašnja utakmica, u kojoj se očekuje prekid rezultatske krize - klub nakon sedam kola ima samo dvije pobjede, biće i "vatreno krštenje novog šefa stručnog štaba Andreja Žakelja. 
 
2
U 4. Kolu grupe “E” kvalifikacija za U-21 EP Crna Gora danas dočekuje Albaniju
Osvježeni triom - očekuju pobjedu!
         - U prošlom susretu, neki detalji koji su odlučili bili su na njihovoj strain. Nadam se da će danas biti na našoj I da ćemo slaviti. Svakako, da su nam osvježenje Viktor i Andrija. Tako da očekujemo pobjedu – optimista je Milivoje Novovič, pomoćnik selektora mlade U-21 fudbalske reprezentacije Crne Gore koja danas od 15 na "Gradskom stadionu", u 4. Kolu grupe “E” kvalifikacija za U-21 EP dočekuje Albaniju.
Izabranici Nikole Rakojevića, koji će biti jači za Viktora Đukanovića i Andriju Radulovića, tako će prvi put igrati kod kuće, nakon tri uzastopna gostovanja, gdje su upisali jednu pobjedu i dva poraza. 
 
2
Centar za edukaciju trenera FSCG
Za produženje licenci - seminar u Tivtu!
Seminar za produženje validnosti UEFA licenci biće održan od 22. do 24. decembra u hotelu ,,Palma“ u Tivtu - Centar za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore obavještava sve kandidate, kojima u decembru 2023. godine ističe rok važenja UEFA ,,Pro“, UEFA „A“ ,UEFA „B“ licence, kao i Nacionalne „C“ licence.
Treneri su dužni da uplate kotizaciju na žiro račun Centra za edukaciju trenera FSCG 530-51468-33 za učešće na seminaru i izradu novih licenci, koje će biti produžene za naredne tri godine. 
 
2
Slika dana, sedmice, decenije...
Milena Raičević - "zlatna lavica" za sva vremena!
- Nisam se obraćala kada je klub u pitanju i neću, jer smatram da je ono što se u klubu dešava odnos između nas koji se može jedino riješiti tamo đe mu i pripada po ugovoru pošto dogovorom nije moglo i svjesna svih posljedica po mene po svakom pitanju nijesam htjela narušavati taj odnos mojim javnim reagovanjima. Današnje obraćanje je isključivo povodom obraćanja selektorke i njene današnje izjave “da je naš odnos narušen” i da zbog toga nisam u reprezentaciji. Želim samo reći da je sve bilo kako treba u odnosu između selektorke i mene, čak i nakon suspenzije od kluba nijesam vjerovala da postoji ikakav problem između nje i mene dok danas nisam pročitala saopštenje da je naš odnos narušen. Kao selektorka sa tolikim igračkim i trenerskim iskustvom jednim razgovorom je mogla otkloniti dileme da li postoji problema i povjerenja - ukazala je gordo i ponosno beskompromisna "zlatna lavica" Milena Raičević, koju je selektoka Bojana Popović izostavila sa spiska učesnica na SP zbog (preko noći) izgubbljenog povjerenja! 
 
2
Skandalozna i sramna izjava selektorke "A" reprezentacije rukometašica Crne Gore pred početak priprema za SP
Definitivno izgubila - povjerenje u Milenu!
- Ja sam selektor. Sastavljala sam spisak razmišljajući šta je najbolje za reprezentaciju i šta je najbolje za ono što ja planiram da radim. Na spisku su djevojke kojima ja najviše vjerujem, a povjerenje je prvo i osnovno. Time se vodim. U ovom slučaju, ovo je profesionalna odluka, nemam ništa protiv Milene. Jednostavno to povjerenje se definitivno izgubilo u posljednjih mjesec dana. Naravno, Milena je dala mnogo reprezentaciji, a niko ne kaže da je izbačena. Dešavalo se da na spiskovima reprezentacija u drugim sportovima da ne budu najveće zvijezde. Benzema je prvi, Teodosić drugi primjer. Saradnja zbog nepovjerenja je nemoguća. Bolje da sada budem iskrena i otvorena - skandalozna i sramna izjava je Bojane Popović, selektorke rukometašica Crne Gore, na početku priprema za Svjetsko prvenstvo.
- Svakome na obraz - gordo i ponosno, ljudski i sportski fer odgovorila je "zlatna lavica" Milena Raičevič i poželjela koleginicama sve najbolje! 
 
1
Gostovanjem Mađarskoj, fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra zavrđava kvalifikacije za Ligu Evrope
Čestitali domaćinu - sjutra nadigravanje!
- Čestitam Mađarima plasman na Evropsko prvenstvo, po svemu je zaslužen. Imali su kontinuitet, pobijedili sve rivale u grupi osim nas i nadam se da će tako i ostati. U pripremi za dva novembarska meča najavili smo da idemo na dvije pobjede. Prvi korak smo uspješno odradili, a u Budimpeštu smo došli da se nadigravamo, da pokušamo da napravimo i drugi korak koji smo planirali. Očekujem lijepu fudbalsku predstavu u kojoj će svi uživati, u kojoj će za nas najvažnije biti da ponovimo pristup iz meča protiv Litvanije -dbalske "A" istakao je Miodrag Rdulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gora, koja sjutrašnjom utakmicom zavrđava kvalifikacije za Ligu Evrope. 
 
1
Rukometašice "Budućnostibemax" teško poražene od "Bresta" u 8. kolu EHF Lige šampiona 21:34
I griješile - i poklanjale!
- Razočarane smo izdanjem u ovom meču, od prvog minuta je bilo evidentno da nemamo stav i energiju koja nam je potrebna. Nije bilo ni pobjedničkog mentaliteta koji smo pokazale u prvom meču u Brestu, a upravo je to neophodno ovom timu, jer ovom timu je u svakom meču potrebna energija i borbenost na najvećem mogućem nivou. Stvorila se loša energija i u prvom poluvremenu smo poklonile protivniku 10 golova iz naših grešaka. Teško je bilo da se vratimo u drugom poluvremenu, iako smo dobro krenule u nastavku, ali smo ponovo promašile neke zicere. Protivnik je to kažnjavao i došao do ubjedljive pobjede. Morale smo da odigramo bolje u napadu, a na kraju su nas tehničke greške i laki golovi rivala koštali ovog rezultata. Napad je bio nesiguran, pokušala sam sa dosta rotacije, ali nije nam išlo – ocijenila je Bojana Popović nakon poraza (34:21) u utakmici 8. kola EHF Lige šampiona. 
 
1
Rukometašice "Budućnosti Bemax" i "Brest" odigraće u danas od18 utakmicu osmog kola EHF Lige šampiona
Biće teže - ali želimo pobjedu!
- Naravno, radujemo se što smo osvojile bod i odigrale dobru utakmicu. Svi znamo koliko je taj meč važan, koliko nama toliko i Brestu. Sigurna sam da će biti velika borba, ali vjerujem u svoj tim i vjerujem u pobjedu. Pružićemo sve od sebe. Moramo da budemo u svakom segmentu na nivou, počevši od odbrane, koja mora biti agresivna, nakon čega taj dobar osjećaj moramo da prenesemo u napad. Svaki gol, svaka kontra – sve je bitno. Vjerujem da ćemo pružiti svoj maksimum. Mislim da je veći pritisak na njih jer se više ulaže i očekuje od njih. Želimo da pružimo najbolju partiju ove sezone i vjerujem da ćemo pobijedit - naglašava Ivona Pavićević kapitenka ŽRK ""Budućnosti Bemax", koje danas od 18, u osmom kolu EHF Lige šampiona dočekuju "Brest ".
Prije sedam dana uzele su im bod u Brestu (20:20) pobjeda bi im značila prolaz u narednu fazu, a slobodan ulaz pozivnica je navijačima da im u tome pomognu.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|