Brze Cinjenice - Sport

0
Poslije poraza Bojane Gojković, Bokserski savez Crne Gore uložio protest
Kod sudija - neprofesionalnost i korupcija?!
       - Ne ulazeći u tehničke detalje i profesionalnu procjenu postupaka sudija ove borbe (ovo ćemo prepustiti stručnjacima koje ste angažovali), uvjeravamo vas da su rezultat i kvalitet suđenja ove borbe, koji odlučuje o raspodjeli olimpijske licence u ovoj težinskoj kategoriji, pokazali specifičan živopisan primjer kakva je barem neprofesionalnost, a moguće i korupcija, u suđenju olimpijskog boksa - saopštio je predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko u protestu poslije poraza Bojana Gojković u četvrtfinalu olimpjskog turnira od Ven Huang, kojoj je na domaćinsko suđenje i staru slavu (dvostruka svjetska šampionka, treća sa OI u Tokiju) dodijeljenja pobjeda."  
 
0
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore odradila drugi trening uoči junskih prijateljskih utakmica
Na favorita - bez Savića i Marušića!
       - Belgija je, po mom mišljenju, uz Njemačku, Enlgesku i Francusku, jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ova njihova generacija hvata posljednji voz da proba da osvoji neki trofej. Što se nas tiče, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat na „Kralj Boduen“ stadionu. Takođe, i Gruzija je dobar rival, učesnici su i oni šampionata Evrope, do kojeg su došli kroz baraž. Posljednjih godina su pokazali da su u uzlaznoj putanji. Samim tim, ove dvije utakmice će biti dvije jake provjere u kojima želimo da pokažemo da možemo da se nosimo sa puno jačim reprezentacijama, rekao je Edvin Kuč na brifingu sa novinarima prije drugog treninga fudbalske "A" reprezentacije uoči junskih prijateljskih utakmica. 
 
3
Odigrani prvi mečevi baraža za popunu 1.CFL
Bjelopoljci stekli - ubjedljivu prednost!
                Fudbaleri "Jedinstva Franca" najbliži su očuvanju prvoligaškog statusa, dok je "Otrant Olimpic" stekao minimalnu prednost u borbi za drugo mjesto u elitnom društvu.
Bjelopoljci su ubjefljivo slavili gostujući "Posgorice" na "DG areni" 1:3, dok je "Otrant-Olimpik" u Ulcinju pobijedio "Mladost Lob bet" 1:0.
Revanš utakmice biće odigrane 4. juna.
 
 
3
Selektor ,,hrabrih sokola“ proširio spisak igrača za utakmice sa Belgijom i Gruzijom
Prosinečki pozvao - još petoricu!
Selektor ,,hrabrih sokola“ Robert Prosinečki proširio je spisak igrača za predstojeće utakmice - sa Belgijom i Gruzijom. Naknadno, pozvao je pet igrača - Meldina Dreškovića iz "Debrecina", Vladana Bubanju iz zagrebačke "Lokomotive", Demira Škrijelja iz "Mornara", Miloša Brnovića iz "Budućnosti" i Igora Nikića, golmana "Dečića", kojem je ovo prvi poziv za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.
,,Sokoli“ će prvi trening u okviru priprema za gostovanje Belgiji (5. jun) odraditi danas od 18 časova, na Trening kampu FSCG.  
 
3
U finalu fudbalskog Kupa Crne Gore „Jezero“ – „Buduænost“ 1:2 (1:0;0:2)
Majstorija Despotoviæa – za peti trofej!
    - Jako teška utakmica. „Jezero“ nam je neugodan protivnik. Sreæom, islpristio sam slobodan udarac koji nam je donio trofej Kupa i izlazak na evropsku scenu - istakao je Ðorðe Despotoviæ, koji je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca donio potpuni preokret, trofej Kupa i iizlazak na evropsku scenu "plavo-bijelima" - u finalu fudbalskog Kupa Crne Gore „Jezero“ – „Buduænost“ 1:2 (1:0;0:2). Plavljani su, iako im je bio debi, hrabro ušli u meè i veæ u treæem minutu poveli golom Redžepagiæa, poslije kornera koji je izveo Šimun. Strijelac izjednaèujuæeg pogotka u 56. minutu bio je Vukotiæ. 
 
3
Selektor košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore objavio širi spisak igrača za kvalifikacioni turnir za OI
Radović računa - na 17 košarkaša!
       Selektor košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore Boško Radović objavio je spisak od 17 igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir, na kojem će naša reprezentacija prvi put imati priliku da se bori za plasman na Olimpijske igre.
Kvalifikacije za Olimpijske igre na programu su od 2. do 7. jula, a Crna Gora igraće na turniru u Letoniji sa Kamerunom i Brazilom. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz. 
 
3
Reprezentacije Crne Gore u mini fudbalu spremna i motivisana dočekuje mečeve prve faze EP u Sarajevu
Probaćemo da budemo - prvi u grupi!
       - Očekivanja su velika. Igrali smo prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom i riješili ih u svoju korist. Bili smo zadovoljni žrijebom koji nam je dodijelio te dvije reprezentacije. O Sloveniji nemamo nikakvih podataka, ali mislim da im možemo parirati. Ne bih doveo u pitanje prolaz u osminu finala, a probaćemo da budemo prvi u grupi. Konkurencija je sada mnogo jača. Ovaj sport je mnogo napredovao u posljednjih nekoliko godina. Sada u svijetu ima više od milion registrovanih igrača mini fudala. Na ovom Evropskom prvenstvu rekao bih da smo po kvalitetu između petog i desetog mjesta. To je i naš cilj, jer će se prvih deset plasirati na Svjetsko prvenstvo - istakao je Dejan Raspopović, selektor reprezentacije Crne Gore u mini fudbalu, koja spremna i motivisana dočekuje mečeve prve faze, a rivali u grupi biće joj Slovenija, Albanija i domaćin Bosna i Hercegovina.  
 
3
Kompanija „Mercury“ novi partner Rukometnog saveza Crne Gore
"Lavice" i "lavovi" igraće - loptama "Select"!
          Za potrebe reprezentativnih selekcija, ali i svih klubova „crnogorska kuća rukometa“ nabavaljaće lopte od generalnog distributera renomiranog danskog brenda "Select".
To je predviđeno ugovorom o saradnji za naredne dvije sezone, uz mogućnost da isti bude produžen, koji su potpisali predsjednik Saveza Petar Kapisoda i direktor kompanije „Mercury“ Nikola Sumina. 
 
2
Finale fudbalskog Kupa Crne Gore "Budućnost" - "Jezero" sjutra od 20,30 na "Gradskom stadionu" u Podgorici
U jednoj utakmici - dvije sezone!
    - Neizvjesnost je asplutno prisutna s obje strane. Čitava sezona staje nam u ovoj utakmici, ne samo tekuća, već i naredna, jer utakmica utiče da li ćemo igrati Evropu ili ne. Mi smo nakon Mornara napravili mikro ciklus priprema za utakmicu. Spremni očekujemo meč, vjerujemo u pobjedu, imamo tim koji je sposoban da pobijedi i nadam se peharu + ukazao je Ivan Brnović, šef stručnog štaba "Budućnosti", na press konferenciji pred finale fudbalskog Kupa Crne Gore - sjutra od 20,30 na "Gradskom stadionu" u Podgorici - u kojem njegov tim igra za peti trofej Kupa, dok je "Jezeru" ovo prvi nastup u meču koji mnogi nazivaju naljepšom utakmicom crnogorskog klupskog fudbala. 
 
2
U četvrtoj utakmici finala play-offa za prvaka Crnogorske košarkaške lige SC „Derby“ – „Budućnost Voli“ 83:90(19:18; 14:24; 21:23; 29:26) za konačnih 1:3
Popović „iz kreveta“ – podigao 16. trofej!
- Nije lako sa kraćim rosterom. Popović je iz kreveta došao da pomogne. Ako ostajem, stvaraćemo jači tim. Nije nam uspjelo u Eurokupu, manje i u ABA ligi, ali osvojeno je naše prvenstvo i sezona je uspješna - ocijenio je Andrej Žakelj, trener KK "Budužnosti Voli", koja je večeras i četvrtoj utakmici finala play-offa za prvaka Crnogorske košarkaške lige savladala SC „Derby“ 90:83(19:18; 14:24; 21:23; 29:26) za konačnih 1:3 i 16. put osvojila titulu prvaka Crne Gore. 
 
2
Komisija za takmičenje FSCG
"Pod lupom" meč - „Budva“ - „Zeta“!
- Komisija će preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje.
Odluka Komisije za takmičenje biće blagovremeno objavljen - saopštila je Komisija za takmičenje FSCG, koja je danas donijela odluku o pokretanju postupka po službenoj dužnosti i žalbi FK „Ibar“, u odnosu na utakmicu trećeg kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore, odigrane između FK „Budva“ i FK „Zeta“. 
 
2
Komisija za takmičenje FSCG odredila raspored utakmica baraža za Meridianbet 1.CFL
Prvi domaćini - "Otrant" i "Podgorica"!
    Prvi mečevi baraža za Meridianbet 1.CFLigraju se 31. maja, a u njima će "Otrant" dočekati "Mladost Lob.bet", dok će "Podgorica" na svom terenu igrati sa "Jedinstvom Franca" - Komisija za takmičenje FSCG odredila raspored utakmica baraža za Meridianbet 1.CFL.
Revanš dueli na programu su 4. juna. 
 
2
U treæoj utakmici play-offa za prvaka Crnogorske košarkaške lige „Buduænost Voli“ – SC „Derby“ 89:91 (19:29;19:20;26:27;23:16)
„Studenti“ produžili – borbu za titulu!
    - Nadali smo se i sve radili da dobijemo danas. „Derby“ je odigrao bolje, a mi smo emergetski pali. Još smo u preednosti i idemo dalje – istakao je Andrej Žakeljj, trener KK „Buduænost Voli“, poslije veèerašnje. treæe utakmice play-offa za prvaka Crnogorske košarkaške lige u kojoj su slavili „studenti“, smanjili na 2:1 i izborili se za bar još jednu utakmicu za titulu - „Buduænost Voli“ – SC „Derby“ 89:91    (19:29;19:20;26:27;23:16).
Najefikasniji u pobjednièkom timu bili su Drežnjak I Hadžibegoviæ sa po 16, dok je Nikola Pavliæeviæ ubacio 14 poena. U ekipi “Buduænosti” najviše je postigao - Jogi Ferel 20 koševa. 
 
1
U 35. kolu Meridianbet 1. CFL
"Dečić" osvojio - prvu titulu!
          Tuzani kolo prije kraja obezbijedili titulu prvaka Crne Gore…
Novi šampion Crne Gore, prvi put u klupskoj istoriji, je "Dečić Admiral bet", epilog je 35. kola Meridianbet 1.CFL. U baraž za ostanak u Meridianbet 1.CFL igraće "Mladost Lob.bet" i "Jedinstvo Franca".
Tuzani su savladali "Sutjesku Meridianbet" 1:0, dok je istim rezultatom "Budućnost" poražena od "Mornara2, pa je sada razlika na tabeli nedostižnih šest bodova.
"Budućnost" – "Mornar" 0:1; "Sutjeska Meridianbet" – "Dečić Admiral bet" 0:1; "Jezero" – "Rudar" 2:1; "Arsenal" – "Mladost Lob.bet" 3:1; "Jedinstvo Franca" – "Petrovac" 4:2. 
 
1
Od danas prvi turnir CEV Srebrne lige u SC "Verde"
"Crvene" očekuju - najbolje otvaranje!
    Večeras od 18, duelom sa Farskim Ostrvima odbojkašice Crne Gore kreću u novu sezonu Srebrne lige, koja se igra u drugačijem sistemu. Gostujuće selekcije u dvorani "Verde kompleks" Gruzija i Farska Ostrva međusobni meč igraju u subotu, takođe od 18, a susret "crvenih" sa Gruzijom je u nedjelju od 18. Kapitenka Melisa Cenović i saigračice očekuju da će prvi turnir Srebrne lige otvoriti na najbolji način.
Nakon prvog, seniorke putuju u Portugal, na drugi turnir, na kom će gostovati zajedno sa Islandom od 24. do 26. maja.
 
 
1
Uprava policije Crne Gore o prekidu utakmice Košarkaškog kluba „Sutjeska“ iz Nikšiæa i Košarkaškog kluba „Buduænost“ iz Podgorice
Procesuiraæe - vinovnike uncidenta!
    - Zaštitarska firma angažovana od strane organizatora je po Zakonu o spreèavanju nasilja i nedoliènog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeðenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba, a na koji su neovlašæeno ušli pripadnici navijaèke grupe „Varvari“. Tokom odigravanja utakmice, jedan broj navijaèa koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba „Buduænost“, „Varvari“, je ušao u dio sale gdje se odigravao sportski dogaðaj sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijaèke grupe „Vojvode“. Tom prilikom policijski službenici sprijeèili su fizièki kontakt izmeðu ove dvije navijaèke grupe - navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore, koja æe identifikovati i procesuirati odgovorne za incident na košarkaškoj utakmici izmeðu Košarkaškog kluba „Sutjeska“ iz Nikšiæa i Košarkaškog kluba „Buduænost“ iz Podgorice. 
 
1
Rukometni savez Crne Gore uputio IHF pismo o namjerama za dobijanje specijalne pozivnice za učešće muške reprezentacije na SP
"Lavovi" dobijaju - novu priliku za SP?!
    - Od izuzetnog značaja je da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni, jer je to u interesu razvoja rukometa i odluka koja bi bila pozdravljena od strane rukometne javnosti. Dobila bi veliku podršku i od navijača za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju - Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) pismo o namjerama za dobijanje specijalne pozivnice za učešće muške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje će u januaru naredne godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj. 
 
1
I "Deèiæ" i "Buduænost" trijumfovali, "Sutjeska" izguvbila u 34. kolu Meridianbet 1. CFL
Tuzane pobjeda - dijeli od titule!
    I "Deèiæ" i "Buduænost" trijumfovali su u 34. kolu Meridianbet 1. CFL, pa ekipuniz Tuzi od titule dijeli samo još pobjeda - u posljednja dva kola igraju sa "Sutjeskom" u Nikšiæu i "Arsenalom" na svom terenu.
"Deèiæ AdmiralBet" - "Jezero" 1:0; "Buduænost" - "Jedinstvo Franca" 2:0; "Mladost Lob.bet" - "Sutjeska Meridianbet" 3:2; "Morna"r - "Rudar" 3:0; "Petrovac" - "Arsenal" 2:2.
 
 
1
Poslije neusojeha u baražu za plasman na SP sa Italijom
Selektor "lavova" - podnio ostavku!
- Podnosim ostavku. Žao mi je što sam razoèrao rukometni svijet u Crnoj Gori. Zahvalan sam Savezu na prilici, imali smo dobar period na Evropskom prvenstvu. Hvala igraèima na saradnji, svakome želim sve najbolje i nikad nijednu ružnu rijeè neæu reæi ni o kome s kim sam radio u Crnoj Gori. Ako bude suprotno, vjerovatno imaju razloga zašto bi to napravili – rekao je do danas selektor "A" reprezentacije rukometaša Vlado Šola, koji je poslije neusojeha u baražu za plasman na SP sa Italijom, podnio ostavku.
Hrvatski struènjak napomenuo je "je da je odgovornost samo njegova". 
 
1
U revanšu baraža za plasman na SP rukometaša Crna Gora - Italija 32:34
"Lavovi" igubili - i utakmicu i SP!
       "Azuri" su se potrudili se da ovo bude jedan od najtežih dana za crnogorski rukomet u posljednjih nekoliko godina - i u revanšu baraža za plasman na SP rukometaša Crna Gora - Italija 32:34, tako "lavovi" i revanš utakmicu i ostali bez olasmana na SP!
Nakon šrst golova minusa iz prvog meèa, vjerovali su da se može desiti èudo, ali Crna Gora nijednog trenutka nije bila ni blizu...Izabranicima selektota Vlada Šole nije pomogla ni sjajna atmosfera u “Moraèi”, iz koje su, uprkos neuspjehu, ispraæeni pjesmom i zajednièkim pjevanjem himne sa navijj+aæima.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|