Brze Cinjenice - Sport

0
RevanĆĄm utakmice polufinala Kupa Crne Gore za odbojkaĆĄe
Prvi korak napravili - "Budva" i "Jedinstvo"!
          "Budućnost Volley" i "Jedinstvo" biće domaćini "Budvi", odnosno "Mornaru", u revanĆĄima polufinala Kupa Crne Gore za odbojkaĆĄe, koje će se odigrati u petak. 8. marta u Podgorici i Bijelom Polju.
 
 
0
Poslije nedobijanja poziva za EHF, BoĆŸo Anđelić osjetio potrebu da se obrati javnosti
LjudI u Savezu samo za - fotelje i benefite!
- U Crnoj Gori oni koji najviĆĄe daju drĆŸavi, a ne traĆŸe i ne dobijaju niĆĄta, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju - ukazuje BoĆŸo Anđelić, koji je poslije nedobijanja poziva za EHF, osjetio potrebu da se obrati javnosti:
- Selektoru reprezentacije saopĆĄtio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne ĆŸelim da sarađujem sa osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muĆĄkom rukometu promijenilo na bolje.  
 
0
Selektor muĆĄke rukometne reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za EHF sedmicu
Dvojica debituju - Krivokapić i Bakić!
    Izabranici selektora muĆĄke rukometne reprezentacije Crne Gore Vlada Ć ola, prvi put poslije Evropskog prvenstva, okupiće se u ponedjeljak. U dresu sa drĆŸavnim grbom trebalo bi da debituju igrači Lovćena – bekovi Filip Krivokapić i Milorad Bakić, koji su odličnim igrama u dresu ĆĄampiona Crne Gore zavrijedili poziv selektora Ć ole. Na spisku za EHF sedmicu tokom koje će "lavovi" odigrati dva kontrolna mečaprotiv Gruzije, , igrači su koji su činili okosnicu tima na EP, kao i oni koji su bili na ĆĄirim spiskovima za prethodna okupljanja.
To će im biti uvertira za majski baraĆŸ protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo.
 
 
0
Ćœenska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore saznale rivale u kvalifikacijama za EURO 2025.
Marić - grupa po mjeri!
    - Na prvi utisak, grupa po mjeri. Grčka je svakako favorit, samim tim ĆĄto je doĆĄla iz Lige B. Sa druge strane, moĆŸemo da igramo sa Andorom i Farskim Ostrvima i mislim da smo favoriti u tim utakmicama. Vidjećemo da li ćemo opravdati tu ulogu favorita - prokomentarisao je selektor ĆŸenske seniorske fudbalske reprezentacija Crne Gore Mirko Marić danaĆĄnji ĆŸrijeb u Nionu koji je "crvene" smjestio u grupu C3, u kojoj su joĆĄ i Grčka, Andora i Farska Ostrva.
Plasman u baraĆŸ izboriće prvoplasirane ekipe u svake grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baraĆŸu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto. Kvalifikacije počinju u aprilu, a igraće se i u maju, junu i julu. Utakmice baraĆŸa zakazane su za oktobar i novembar. 
 
0
U 22. rundi MeridianBet ABA lige „Buduénost Voli“ – „Igokea“ 79:76 (14:26;26:9;15:18;25:23)
„Otpisani“ umalo – da slave!
          Utakmica 22. runde MeridianBet ABA lige najboljje je potvrdila da nema lakih meĂševa i unaprijed upisanih pobjeda. Favorizovani domaĂŠin izborio je pobjedu, ali u samoj zavrĆĄnici, poslije rezultatskog egala i serije faulova i slobodnih bacanja - „BuduĂŠnost Voli“ – „Igokea“ 79:76 (14:26;26:9;15:18;25:23).
PodgoriĂški sastav olako je shvatio protivnika, koji je ostao bez najboljih igraĂša. Tim iz LaktaĆĄa to je nadoknadio borbenoĆĄĂŠu, prvih 10 minuta ubjedljivo rijeĆĄio u svoju korist, a takvim pristupom bio je ravnopravan protivnik do samog kraja. Posebno su se istakli najefikasniji MilosavljeviĂŠ sa 21 i JoĆĄilo sa 19 koĆĄeva. U pobjedniĂškom timu bolji od ostalih bili su Farel 16 i McGee13.
Krajem treĂŠe Ăšetvrtine u "oĂšekivano dosadnoj" utakmici pokazane su i tri tehniĂške greĆĄke - treneru "Igokee" JovanoviĂŠu, klupi i igraĂšu gostujuĂŠe ekipe, MilosavljeviĂŠu, kao i koĆĄarkaĆĄu "BuduĂŠnosti", DĆŸonsu. 
 
0
U četvrtoj utakmici kvalifikacija za EP u grupi 6 Crna Gora – Srbija 26:25 (14:14)
"Lavice" na EP - kao liderke grupe!
                “Zlatne lavice” kao neprikosnovene u 6 grupi, sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirane, plasirale su na EHF Euro, 2024. Večeras, u četvrtoj utakmici kvalifikacija Crna Gora – Srbija 26:25 (14:14).
U unaprijed rasprodatoj “Bemax areni”, u atmosferi za pamćenje, izabranice Bojane Popović drugi put za tri dana savladale su goĆĄće, koje joĆĄ nijesu obezbijedile plasman i predstoje im utakmice sa Turskom i Bugarskom. 
 
0
U 23. kolu 1.CFL remi u derbiju “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1, poraz “Dečića” od “Mornara” 0:1
Novi lider – odmah kiksao!
          Tek ĆĄto je iskoristio kiks “Budućnosti” u proĆĄlom kolu i ĆĄreuzeo čelnu poziciju u 1.CFL “Dečić” je, kao lider, već danas kiksao protiv “Mornara” 0:1 I samo zahvaljujući remiju u derbiju “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1 zadrĆŸao je bod prednosti nad “plavo-bijelim”.
“Jezero” – “Petrovac” 0:2; “Rudar” – “Mladost DG” 1::2; “Arsenal” – “Jedinstvo” 1:1; “Dečić” “Mornar” 0:1; “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1. 
 
1
KoĆĄarkaĆĄka "A" reprezentacija Crne Gore priprema se za prvi prozor kvalifikacija za EP
RazmiĆĄljaju samo - o duelu sa Njemačkom!
               - Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloĆŸenju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da joĆĄ da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo ĆĄto je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmiĆĄljati o Ć veđanima – ukazao je Vladimir Mihailović, bek crnogorske koĆĄarkaĆĄke reprezentacije, koja se u u ,,Bemax areni” priprema za prvi ,,prozor” u sklopu kojeg Crnu Goru očekuje gostovanje Njemačkoj (22.februar) i tri dana kasnije meč sa Ć vedskom u ,,Morači”.  
 
1
Kompletirano 20. kolo Meridianbet 1.CFL
U derbiju - goleada i remi!
Stanje na vrhu tabele Meridianbet 1.CFL ostalo je nepromijenjeno nakon 20. kola prvenstva – "Budućnost" i "Dečić Admiral Bet" remizirali su (2:2) u derbiju runde, tako da Podgoričani i dalje imaju dva boda viĆĄe od danaĆĄnjeg rivala.
Trećeplasirani je "Mornar", koji je minimalnom pobjedom nad "Sutjeskom" doĆĄao do tri boda.
"Mornar" - "Sutjeska" 1:0; "Budućnost" - "Dečić Admiral Bet" 2:2. 
 
1
Odigrane finalne utakmice Kupa Crne Gore u Tivtu
KoĆĄarkaĆĄice "Budućnost Bemaxa" i "studenti" - osvojili trofeje!
          - Moram da čestitam momcima za sve ĆĄto su uradili od momenta kada sam doĆĄao. Bilo je teĆĄkih trenutaka, ali kad svi radimo na 100 odsto sreća sama dolazi. Ovi momci su heroji. Odigrali smo četiri utakmice u pet dana. ZasluĆŸeno smo stigli do trofeja - rekao je Dejan Jakara, trener SC "Derbija", poslije pobjede nad ekipom "Budućnosti Voli", kojojm su "studenti" osvojili Kup Crne Gore.
Priznanje za MVP dobio je Mateo DreĆŸnjak, a nagradu mu je uručio BoĆĄko Radović, selektor Crne Gore.
Pobjedom protiv Podgorice (83:59)KoĆĄarkaĆĄice "Budućnost Bemaxa" opravdale su očekivanja i osvojile trofej.  
 
1
Od Pekinga 2008. do Pariza 2024. – 5. put za redom vaterpolisti će predstavljati Crnu Goru
"Ajkulama" uručena - olimpijska viza!
Od Pekinga 2008. do Pariza 2024. – 5. put za redom "ajkule" će predstavljati Crnu Goru, jedina reprezentacija koja će ići na sve olimpijske igre od nezavisnosti.
Do petog učeĆĄća na najvećem sportskom takmičenju, do joĆĄ jednog rezultata za ponos, kakvih je bilo mnogo – evropsko zlato u Malagi i ukupno pet medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, te tri zlata u Svjetskoj ligi – naĆĄa selekcija je doĆĄla pobjedom nad Rumunijom 12:9 u osmini finala Svjetskog prvenstva. 
 
1
Danas finalne utakmice Kupa Crne Gore za koĆĄarkaĆĄice i koĆĄarkaĆĄe
Za trofej - "Budučnost" u obje konkurencije!
    - Čestitam igračima na pobjedi. Bili smo na mnogo boljem nivou nego u prethodnom meču. Cilj je bio finale, ali finale se igra da bi se osvojilo. Idemo sa dosta optimizma u taj meč i uradićemo sve da stignemo do trofeja - kazao je Andrej Ćœakelj, trener "Budućnost Voli", koja je u polufinalu Kupa Crne Gore sinoć savladala "Podgoricu"94:75 i večeras od 20 za trofej će se boriti protiv "SC Derbi".
,,Studenti” su imali lagan posao u duelu protiv "Primorja" 100:62.
Finale Kupa za koĆĄarkaĆĄice "Budućnost Bemax" – "Podgorica" počinje u 17. 
 
1
Na finalnom turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore u Tivtu
U polufinalu - lanjski finalisti!
ProĆĄlosezonski finalisti Kupa ovog puta, večeras od 20,30 igraće polufinale – “Budućnost Voli” i “Podgorica”. Prije njih, u prvoj utakmici polufinala sastaće se “SC Derby” – “Primorje”.
Program zavrĆĄnice Kup takmičenja u Tivtu danas od 13 otvoriće koĆĄarkaĆĄice “Trebjese” I “Podgorice”, a drugo polufinale od 15,30 igraju “Primorje” – “Budućnost Bemax”.
“Podgorica je sinoć, u posljednjem meču četvrtfinala iznenadila “Mornar” 94:92 i uzela posljednju kartu za polufinale. Prije njih “Primorje 1945” savladalo je “ƠuĆĄanj” 118;72, “Budućnost Voli” – “Sutjesku” 70:57, a “SC Derby” – “Tivat” 82:73.
 
 
1
Povodom glasina o povratku u fudbalsku "A" reprezentaciju Crne Gore, oglasila se navijačka grupa "Ultra Crna Gora"
Za izdajnike "sokola" - povratka nema!
      - Do sada se nijednom selektoru nijesmo mijeĆĄali u odluke, sadaĆĄnji izabranik ima naĆĄu podrĆĄku, ali za IZDAJNIKE NAĆ EG DRESA POVRATKA U REPREZENTACIJU NEMA! Svako odgovara za svoje odluke a naĆĄ stav je jasan - IZDAJNIK JEDNOM - IZDAJNIK ZA VAZDA!
To su saopĆĄtili iz navijačke grupe "Ultra Crna Gora" povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima, nakon izjave selektora fudbalera Roberta Prosinečkog oko eventualnog povratka Mirka Ivanića u redove "hrabrih sokola". 
 
1
U četvrtfinalu vaterpolo SP u Dohi Ć panija – Crna Gora 15:12 (5:2;3:5;5:0;2:5)
Zaustavila ih „petarda“ – bez datog gola!
          JoĆĄ jedna loĆĄe odigrana prva četvrtina i treća u kojoj nijesu dale ni gol presudile su da je polufinale vaterpolo SP u Dohi nedostiĆŸno za „ajkule“ – u četvrtfinalu Ć panija – Crna Gora 15:12 (5:2;3:5;5:0;2:5).
Nada u prolaz pojavila se kada su izabranici Vladimira Gojkovića poslije druge četvrtine, kada su priĆĄli na 8:7, ali je brzo „potonula“, poslije „petarde“ u trećoj.
U naĆĄoj selekciji četiri gola Marka MrĆĄića, po dva Vlada Popadića i Kanstantina Averke.
Ć paniju su predvodili Felipe Perone sa pet, Alvaro Granados dao je četiri, a Rođer taulj tri.
"Ajkule" su ispunile cilj – plasman na OI u Parizu. u razigravanju od petog do osmog mjesta igrati sa poraĆŸenim iz meča Grčka-Italija. 
 
1
Ćœrijeb u OdbojkaĆĄkom savezu Crne Gore
IzvuĂšeni parovi - polufinala Kupa!
U polufinalu Kupa Crne Gore 2024 za odbojkaĆĄice igraĂŠe Herceg Novi i Galeb Liko Soho Group odnosno Albatros i Luka Bar, dok ĂŠe se u konkurenciji odbojkaĆĄa sastati "Budva" i "BuduĂŠnost volley", odnosno "Mornar" i "Jedinstvo" - odreĂ°eno je danaĆĄnjim ĆŸrijebom u prostorijama OdbojkaĆĄkog saveza Crne Gore kojim je rukovodio komesar takmiĂšenja OSCG Nikola PjeĆĄĂšiĂŠ.
Termini polufinala za odbojkaĆĄice su 21. i 28. februar, dok odbojkaĆĄi prve utakmice igraju za vikend 1-3. marta, a revanĆĄi su na programu u periodu 8-10. marta. 
 
1
Od danas do Ăšetvrtka Tivat ĂŠe biti domaĂŠin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore
Svi najavljuju - maksimum!
       - Lijepo je da smo dio finalnog turnira i nadam se da nas oĂšekuju zanimljivi meĂševi i lijepo druĆŸenje. Na startu nas Ăšeka meĂš protiv ekipe koja je lider B lige i zasluĆŸeno je stigao do finalnog turnira Kupa. OĂšekujem maksimalan pristup od strane mojih igraĂša i nadam se plasmanu u polufinale – kazao je Danilo PaviĂŠeviĂŠ, trener ekipe "Primorje 1945", koje sa KK "Ć uĆĄanj" otvara Ăšetvrtfinalni program borbe za prvi trofej u sezoni – Tivat ĂŠe od danas do Ăšetvrtka biti domaĂŠin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore. 
 
1
U Ăšetvrtfinalu SP u Dohi danas od 14 Crna Gora - Ć panija
"Ajkule" ne odustaju - svom snagom na "furiju"!
       - Ć panci su trenutno moĆŸda i najbolja ekipa na svijetu, ali mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da moĆŸemo da igramo sa njima i da ih vrlo dobro poznajemo... Volju i ĆŸelju imamo, nadam se i snagu - daĂŠemo sve od sebe i nadamo se da ĂŠe rezultat stiĂŠi. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne ĆŸelimo da se zaustavimo na tome - jasan je crnogorski "sidraĆĄ" Miroslav PerkoviĂŠ pred danaĆĄnju Ăšetvrtfinalnu utakmicu SP u Dohi Crna Gora - Ć panija od 14.
Pobjednik u polufinalu igra sa boljim iz meĂša GrĂška - Italija. Druga dva para Ăšetvrtfinala su MaĂ°arska - Francuska, odnosno Srbija - Hrvatska. 
 
1
U osmini finala vaterpolo SP u Dohi Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1)
„Ajkule“ obezbijedile – OI i četvrtfinale!
          Iako početak utakmice nije nagovijeĆĄtavao niĆĄta dobro, Rumuni su poveli 1:4, vaterpolo reprezentacija Crne Gore već do kraja druge četvrtine preokrenula je rezultat i na kraju slavila, ĆĄto joj obezbjeđuje plasman na OI u Parizu, a plasirala se i u četvrtfinale SP u Dohi u kojem će se prekosjutra sastati sa Ć panijom - Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1).
U selekciji Vladimira Gojkovića najefikasniji bili su Miroslav Perković i Konstantin Averka sa po tri gola, Ukropina je postigao dva, a po jedan Mačić, Radović, Popadić i Matković.
U rumunskoj selekciji najbolji je bio Fulea sa tri gola.
 
 
1
U posljednjem meĂšu na domaĂŠem terenu u EHF Ligi ĆĄampiona "BuduĂŠnosti Bemax" - "Odenze" 17:33 (13:16)
U nastavku dale - samo Ăšetiri gola!
    U drugom poluvremenu posljednjeg meĂša na domaĂŠem terenu u EHF Ligi ĆĄampiona ove sezone rukometaĆĄice "BuduĂŠnosti Bemax", pa su pretrpjele joĆĄ jedan teĆŸak poraz - od "Odenzea" 17:33 (13:16).
PodmlaĂ°en sastav, virus, izostanak Kalidijatu Nijakate, kao i trenera Bojane PopoviĂŠ, teĆĄko da mogu biti opravdanje za igranje sa renomeom kluba, nekada dvostrukog ĆĄampiona Evrope!
"Plavo-bijele" poĂšele su dobro, u 26. minutu vodile su 13:11 i tada je uslijedio pad kojim su u nastavku ne samo "prosule" dotadaĆĄnji uĂšinak, veĂŠ su doĆŸivjele novi dvocifreni poraz!
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|