1
U osmini finala vaterpolo SP u Dohi Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1)
„Ajkule“ obezbijedile – OI i četvrtfinale!

          Iako početak utakmice nije nagoviještavao ništa dobro, Rumuni su poveli 1:4, vaterpolo reprezentacija Crne Gore već do kraja druge četvrtine preokrenula je rezultat i na kraju slavila, što joj obezbjeđuje plasman na OI u Parizu, a plasirala se i u četvrtfinale SP u Dohi u kojem će se prekosjutra sastati sa Španijom - Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1).
U selekciji Vladimira Gojkovića najefikasniji bili su Miroslav Perković i Konstantin Averka sa po tri gola, Ukropina je postigao dva, a po jedan Mačić, Radović, Popadić i Matković.
U rumunskoj selekciji najbolji je bio Fulea sa tri gola.


Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ponovo je ispisala istoriju našeg sporta.
Od Pekinga 2008. do Pariza 2024. – 5. put za redom #ajkule će predstavljati Crnu Goru, jedina reprezentacija koja će ići na sve olimpijske igre od nezavisnosti.
Do petog učešća na najvećem sportskom takmičenju, do još jednog rezultata za ponos, kakvih je bilo mnogo – evropsko zlato u Malagi i ukupno pet medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, te tri zlata u Svjetskoj ligi – naša selekcija je došla pobjedom nad Rumunijom 12:9 u osmini finala Svjetskog prvenstva.
Plasman među osam najboljih donio je Crnoj Gori novu olimpijsku vizu, nove borbe za jedino odličje koje joj nedostaje.
Posjeta : 7