1
Od danas do èetvrtka Tivat æe biti domaæin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore
Svi najavljuju - maksimum!

       - Lijepo je da smo dio finalnog turnira i nadam se da nas oèekuju zanimljivi meèevi i lijepo druženje. Na startu nas èeka meè protiv ekipe koja je lider B lige i zasluženo je stigao do finalnog turnira Kupa. Oèekujem maksimalan pristup od strane mojih igraèa i nadam se plasmanu u polufinale – kazao je Danilo Paviæeviæ, trener ekipe "Primorje 1945", koje sa KK "Å uÅ¡anj" otvara èetvrtfinalni program borbe za prvi trofej u sezoni – Tivat æe od danas do èetvrtka biti domaæin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore.

U ženskoj konkurenciji nastupiæe èetiri tima, dok æe u muškoj uèestvovati osam klubova (tri tima iz ABA lige – Buduænost Voli, SC Derbi i Mornar Barsko zlato), èetiri prvoplasirana tima iz I A MCKL (Sutjeska Elektroprivreda, Teodo, Podgorica i Primorje 1945 ), te prvoplasirana ekipa iz I B MCKL (Šušanj).
U èetvrtfinalu, koje se igra sjutra sastaju se: Primorje 1945 – Šušanj (13h), Sutjeska Elektroprivreda – Buduænost Voli (15.30h), SC Derbi – Teodo (18h) i Podgorica – Mornar Barsko zlato (20.30h). Po kosturu žrijeba, u polufinalu sastali bi se pobjednici meèeva Sutjeska Elektroprivreda – Buduænost Voli i Podgorica – Mornar Barsko zlato, te pobjednici utakmica Primorje – Šušanj i SC Derbi – Teodo. Termini polufinalnih meèeva biæe naknadno odreðeni. Finale se igra u èetvrtak (15.februar) od 20.
- Dobrim igrama u B ligi stigli smo do ovog finalnog turnira, ali sigurno da su svi svjesni ogromne razlike u kvalitetu izmeðu B i A lige. Zbog toga naš kvalitet ne obeæava da æemo ovaj èetvrfinalni par zanimljivim, ali svakako da je èast biti na turniru Kupa. Mi smo mlad klub, koji je sastavljen pretežno od igraèa koji su prestali sa aktivnim igranjem, tako da su to uglavnom povratnici, a u pitanju je èist volonterizam koji se zasniva na entuzijazmu par ljudi iz kluba. Kod nas nema niko profesionalni angažman, èak i dva Amerikanca, iako zvuèi nevjerovatno – kazao je trener "Šušnja" Petar Vujaèiæ.
   Drugi polufinalni par èine Sutjeska Elektroprivreda i Buduænost Voli. NikÅ¡iæani nakon dobrih partija u ABA 2 ligi i I A MCKL sada imaju težak zadatak u Kupu.
- Nijesmo imali sreæe na žrijebu, jer smo izvukli Buduænost, koja je glavni kandidat za osvajanje trofeja. Naša obaveza je samo da damo maksimum. Mlaði igraèi imaju priliku da uèe iz ovakvih meèeva. Odigrali smo zaista veliki broj meèeva u kratkom intervalu, zbog èega svima želim da ih zaobiðu povrede, a Mornaru želim da ostanu u ABA ligi, jer su to dugogodišnjim radom i pravim predstavljanjem crnogorske košarke, apsolutno zaslužili – rekao je trener Nikšiæana Miloš Miniæ.
Najviše problema oko rostera imao je Andrej Žakelj, trener "Buduænost Voli", koji æe po pravilima za Kup, imati pravo da u timu uvrsti èetiri stranca.
- Možda jesmo glavni favoriti, ali favorite uvijek ne pobjeðuju. Kup je specifièno takmièenja, gdje se iznenaðenja èesto dešavaju. Ko god želi da ide do kraja, mora u svakom meèu biti na maksimumu. Oèekuje nas nezgodna ekipa Sutjeske. Nema mnogo filozofije, moramo da se spremimo, iako je naporan ritam, jer moramo da odradimo posao i da æemo svoj maksimum – kazao je Žakelj, a zatim objasnio za koja èetiri stranca se odluèio.
- Jogi Ferel je otišao zbog porodiènih razloga, tu je jedini plejmejker Rajt, uzeli smo i Megija, jer Frimen nije još na nivou da igra ako bude utakmica za utakmicom, a tu su još Kamenjaš i Tanaskoviæ. Ali, ko god da je u sastavu, mora da odradi posao – dodao je Žakelj.
"SC Derbi" od 18 igra protiv "Teoda".
- Veoma teško je pripremiti se za Teodo, jer smo juèe igrali protiv Borca, tako da ne znam ni kako æemo trening odraditi. Malo je vremena, ali moramo pokazati da smo kvalitetniji i opravdati ulogu favorita. Ne gledamo sad finale, razmišljamo samo o Teodu. Igrali smo dosta meèeva u I A MCKL sa gotovo cijelim rosterom pa smo imali utakmice gdje smo se muèili. Neæe biti lako, Teodo æe imati podršku navijaèa, tako da moramo biti oprezni – kazao je Dejan Jakara, trener "SC Derbija".
Zbog izostanka trenera Tivæana Dušana Dubljeviæa, novinarima se obratio predstavnik KK Teodo, Boris Jekniæ.
- Nadam se da æemo biti dobri domaæini i zaista mi je drago da smo dobili organizaciju. Nijesmo imali sreæe na žrijebu, jer smo dobili za protivnika koja æe nastupati sa možda malim izmjenama u rosteru sa kojim igraju ABA ligu, zbog èega su po meni jedni od favorita za osvajanje trofeja. Ali, nadam se da æemo pokazati da naši rezultati nijesu sluèajnost – kazao je Jekniæ.
Èetvrtfinale zatvaraju "Podgorica" i "Mornar Barsko zlato", koji se sastaju od 20.30.
- Oèekujemo spremni i u dobrom ritmu Kup. Želimo da budemo što duže uèesnici Kupa, ali neæe biti lako, jer za rivala imamo Mornar, koji je predstavnik u ABA ligi. Biæe potrebno da se adaptiramo na njihov nivo igre. Ali, daæemo sve od sebe da borbenošæu i željom nadomjestimo neki nedostatak kvaliteta. Mornar je favorit, ali neæemo se predati unaprijed. Barani su krenuli slabije, ali posljednjih mjesec i po su podigli formu, igraju ravnopravno sa svima u ABA ligi, tako da je jasno da nas èeka težak posao, ali svakako da æemo pokušati da doðemo do pobjede – naglasio je Dragan Radoviæ, trener "Podgorice".
Umjesto Mihaila Paviæeviæa, trenera Mornara, konferenciji je prisustvovao tim menadžer Barana Lazar Paviæeviæ.
- Nije bilo mnogo vremena za pripremu, jer smo juèe igrali protiv Mege. Nakon lošeg poèetka sezone, posljednjih mjesec i po smo se podigli, to pokazuju rezultati, tako da oèekujem dobru utakmicu protiv Podgorice i nadam se da možemo izboriti polufinale, iako æe biti izmijenjen roster – objasnio je Paviæeviæ.
Trofej brani "Buduænost Voli", koja je u finalu prošle sezone savladala "Podgoricu" 76:67.




Posjeta : 60