1
Od danas prvi turnir CEV Srebrne lige u SC "Verde"
"Crvene" očekuju - najbolje otvaranje!

    Večeras od 18, duelom sa Farskim Ostrvima odbojkaÅ”ice Crne Gore kreću u novu sezonu Srebrne lige, koja se igra u drugačijem sistemu. Gostujuće selekcije u dvorani "Verde kompleks" Gruzija i Farska Ostrva međusobni meč igraju u subotu, takođe od 18, a susret "crvenih" sa Gruzijom je u nedjelju od 18. Kapitenka Melisa Cenović i saigračice očekuju da će prvi turnir Srebrne lige otvoriti na najbolji način.
Nakon prvog, seniorke putuju u Portugal, na drugi turnir, na kom će gostovati zajedno sa Islandom od 24. do 26. maja.


Treći turnir prvobitno je bio planiran od 31. maja do 2. juna u Bosni i Hercegovini, međutim nakon Å”to je selekcija domaćina otkazala učeÅ”će u CEV Srebrnoj ligi, sve utakmice sa njom računaće se službenim rezultatom u korist protivnika.
Četvrtog vikenda crnogorske odbojkaÅ”ice biće slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.
Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.
Na prvom turniru neće biti Katarine Budrak, koja se zbog radne vize morala vratiti u Francusku, kao ni mladih odbojkaÅ”ica Viktorije Čoković i Ksenije Krunić.

Na spisku su:

Tehničari Marija Å uÅ”ić (Buta Baku, Azerbejdžan), Viktoria Đukić (Budućnost volej);

Primači servisa i korektori: Danijela Džaković (Maćerata, Italija), Nevena Vukčević (LugoÅ”, Rumunija), Lara Jovović (Herceg Novi), Simona Petranović (Ub, Srbija), Darja Popović (Budućnost volej), Kristina Božović (Luka Bar);

Srednji blokeri: Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija), SaÅ”ka Đurović (Crvena zvezda, Srbija), Teodora Rakočević (Banja Luka, Bosna i Hercegovina), Lana Rakočević (Budućnost volej);

Libera: Melisa Cenović (Herceg Novi), Gordana Madžgalj (Jedinstvo).




Posjeta : 36