0
Selektor "A" reprezentacije rukometaša Vlado Šola na prvom okupljanju "lavova" pred baraž utakmice sa Italijom za plasman na SP
Moramo na terenu - dokazati da smo bolji!

       - Kad igraju protiv nominalno jačih ekipa, Italijani su jako angažovani i motivisani, igraju bez opterećenja i pokazuju kvalitet. Naravno, mi smo i rejtingom i svakako bolja ekipa od njih, ali to moramo da dokažemo na terenu u četvrtak i nedjelju - rekao je selektor najboljih rukometaÅ¡a Crne GoreVlado Å ola na okupljanju "lavova" pred prvu od dvije baraž utakmice za plasman na SP. Prvi duel je u nedjelju od 20 u Konversanu, gradiću blizu Barija. RevanÅ¡ je u nedjelju od 17,30 u "Morači".
Na prvom treningu u dvorani "Verde" nije bilo Branka Vujovića, Vuka Borozana, MiloÅ¡a Vujovića i Stefana Čavora, koji će od sjutra biti u pogonu. Nema Radojice Čepića zbog povrede, a pitanje je da li će desni bek Hanover-Burgdorfa igrati u duelima sa "azurima", jer se požalio na bol u koljenu.

- Igraju jako puno jedan na jedan. To im je stil, neÅ¡to slično kao Island, samo naravno ne na tom nivou. Imaju odličnog golmana, koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će protiv nas pripremiti neku duboku varijantu odbrane, jer su i protiv Francuza, tj. ekipa koje imaju dobre Å¡utere, tražili igru tri na tri ili duboku 5-1 zonu. Pripremaćemo varijante protiv te zone, da nas slučajno ne bi zaskočili - naglasio je Å ola, koji je skenirao stil ige"azura".
- Branko sjutra ima pregled. Dobio je udarac u koljeno, tek nakon rezultata ćemo biti sigurni Å¡ta je s njim. Čepić, nažalost, prije sedmicu je dana javio da ne može. Nadao sam se da će prije 10 dana početi s trenizima, kako bismo mogli da ga koristimo u odbrani. Imaćemo hendikep na četvorci bez njega, ali moramo da se pokrijemo - ukazao je selektor crnogorske "A" reprezentacije i dodao:
- Stil Italije je igra jedan na jedan, a većina napada se zavrÅ¡ava preko pivota, koji je dobar u pozicionoj igri i čvrst je. Moramo da obratimo puno pažnje na saradnju bekova i pivota, te da budemo čvrsti, jer oni će 60 minuta pokuÅ¡avati da igraju jedan na jedan. Takođe, jako su dobri u tranziciji, 60 minuta 'vuku' u leđa.
Italijani su u prvoj rundi pretkvalifikacija izbacili Tursku, iako su prvi meč izgubili 37:28 (kod kuće dobili 37:27), da bi potom dva puta savladali Belgiju (29:25 i 33:31).
- Gledao sam utakmice s Belgijom, ali mi je vrlo teÅ¡ko da razumijem na kojem nivou je bila Belgija. Gledao sam neke njene utakmice, puno kvalitetnije je odigrala nego sada protiv Italije, mada su se i neki igrači oprostili. ViÅ¡e sam bio fokusiran na utakmice Italije protiv Poljske, koje je odigrala odlično u proÅ¡lim kvalifikacijama, te na detalje u duelima sa Francuskom, gdje su pokuÅ¡avali kroz duboku zonu da iznenade rivala. Moramo da nađemo rjeÅ¡enja za njihove pokuÅ¡aje iznenađenja - zaključio je Å ola.




Posjeta : 33