0
U drugom oilufunalnom meču za prvaka ABA lige KK "Budućnosti Voli" - "Partizan m:ts"74:73 (19:21;22:20;17:15;23:16)
Hrabrošću i karakterom - trihumfovali za majstoricu!

            - Velika pobjeda za nas – kako god da se završi treća utakmica u petak, uradili smo ono što smo htjeli pred našom publikom i savladali Partizan” 74:73 (19:21;22:20;17:15;23:16) - naglasio je Andrej Žakelj, trener KK "Budućnosti Voli", u drugom oilufunalnom meču za prvaka ABA lige, hrabrom igrom, uz huk sa tribina "Morače", večeras trujumfovala i izborili majstorucu u Beogradu.
Meč je odlučen u finišu – Kamenjaš je na 15 sekundi prije kraja poromašio oba slobodna bacanja, a Aleksa Avramović zicer za pobjedu Partizana.

- Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim – bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak naprijed kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje.
Na pitanje da li je pobjeda otkrila neke slabe tačke Partizana, Žakelj ej odgovorio…
- Nema puno stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge – znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka”, zaključio je slovenački stručnjak.
Posjeta : 33