Sedmica - Sport

1
U 3. kolu grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige u Ovijedu Španija - Crna Gora 6:11
Za èelo grupe - "ajkule" potopile "furiju"!
    Vaterpolisti Crne Gore savladali su u Ovijedu Španiju 11:6 u meèu 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su odliènom partijom i trijumfom nad vicešampionom Evrope i svijeta (Španija igrala finala na posljednja tri velika takmièenja) osvojile prvo mjesto u grupi pa æe u èetvrtfinalu kao domaæini igrati sa Hrvatskom 17. marta. 
 
0
Ðokoviæ osmi put osvojio Australijan open
Kralj Melburna - vratio se na vrh!
    Novak Ðokoviæ pobijedio je Dominika Tima 3:2 u finalu Australijan opena i vratio se na vrh ATP liste, , ispred Rafaela Nadala. 
 
3
Futsal reprezentacija Crne Gore ubjedljivim trijumfom nad Škotskom poèela preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Mugoša naèeo - i završio!
          - Kvalifikacije smo poèeli onako kako smo željeli, ubjedljivom pobjedom koja nijednog trenutka nije došla u pitanje. Dali smo šansu svim igraèima koji su tu, a posebno raduje što su oni koji su do sada igrali manje bili na visokom nivou. Sjutra nas oèekuje najvažnija utakmica na turniru, nadam se da æemo odigrati u istom ritmu i upisati pobjedu - istakao je Sveto Ljesar, selektor futsal reprezentacije Crne Gore, poslije ubjedljivog trijumfa nad Škotskom (9:2) na startu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
 
2
Gptovo da nema osobe u svijetu sporta koja se nije oprostila od Kobe Bryanta
U poèast Kobiju - NBA liga stala!
    Prve dvije utakmice nedeljnog programa u NBA ligi poèele su odavanjem poèasti tragièno nastradalom Kobiju Brajantu. 
 
2
U meèu za treæe mjesto na EP vaterpolista u Budimpešti Crna Gora - Hrvatska 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1)
"Ajkule" preokrenule - do bronze!
    Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. "Ajkule" su u meèu za treæe mjesto u nevjerovatnom duelu savladale Hrvatsku 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1). 
 
2
U polufinalu EP za vaterpoliste Crna Gora - Maðarska 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2)
"Ajkulama" ostaje - borba za bronzu!
    Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u polufinalu Evropskog prvenstva od domaæina Maðarske 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2) . "Ajkule" æe u nedjelju od 17,30 igrati sa Hrvatskom za bronzu. Maðari æe se za zlato boriti sa Španijom. 
 
1
Na otvaranju vaterpolo Evropskog prvenstva Slovaèka - Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)
Prednost rasla - do plus 11!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Slovaèku 15:4 na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti u sklopu grupe "A".
Rival "ajkula" bolje poèeo meè i prvu èetvrtinu dobio 2:1. Izabranici selektora Vladimira Gojkoviæa odluèujuæi prednost stekli su u drugoj èetvrtini, koju su dobili 6:0 i na polovini meèa poveli 7:2. Razlika je rasla, a u posljednjem dijelu bilo je i 11 golova. 
 
1
Agencije regiona odluèile
Ðokoviæ - sportista Balkana!
    Srpski teniser Novak Ðokoviæ proglašen je za najboljeg sportistu Balkana u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Bugarske novinske agencije (BTA). 
 
1
SSenzacija na EP za rukometaše
Francuska veæ eliminisana!
    Francuska je izgubila šansu za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.
Francuski rukometaši izgubili su u sjajnom meèu od Norvežana 28:26.
To je za Francuze drugi poraz èime su izgubili i teoretske šanse da se domognu druge faze. 
 
1
U drugom kolu grupe "A" na EP za rukometaše Crna Gora - Srbija 22:21 (11:10)
"Lavovi" trijumfovali!
    - Ovo je prva pobjeda za našu malu zemlju, za naš rukomet na velikim takmièenjiima, ali ne bih se zadovoljio tim. Ovi momci mogu još više i to veæ prekosjutra treba da pokažu. Veliki ulog je u igri i siguran sam da æemo se ponovo radovati. Utakmica je bila jako teška, bez ljepote u napadaèkoj igri. I prije sam rekao da ææe presuditi odbrane golmana. Kada smo uveli dva beka, dodali smo dimenziju više i došli smo do dobrih pozicija za go. Simiæ je maestralnimm odbranama preokrenuo rezultat. Jako sam ponosan na ove momke. Iako imaju povrede, momci stisnu zube i idu dalje. Do Švedske ima puno, ali prvo æemo do Beèa, u drugu fazu - naglasio je Zoran Roganoviæ, selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, nakon istorijske pobjede na evropskim šampionatima - u drugom kolu grupe "A" na EP Crna Gora - Srbija 22:21 (11:10). 
 
1
U 15. kolu ABA lige "Kraka" - "Buduænost Voli" 73:72 (12:18; 23:18; 21:18;17:18)
Finiš donio - èetvrti poraz!
    Košarkaši ekipe "Buduænost Voli" poraženi su na gostovanju u Novom Mestu od ekipe "Krke" 73:72 i to je njiihov èetvrti poraz u regionalnom takmièenju. U neizvjesnom finišu Glen Cossey pogodio je "trojku" i - kakoHassan Martin nije uspio da uzvrati - postavio konaèan rezultat73:72 (12:18; 23:18; 21:18;17:18).    
 
0
U prvoj utakmici na EP za rukometaše Crna Gora - Hrvatska 21:27 (13:12)
"Lavove" poremetila - isključenja!
    - Svi znaju da jad Hrvatska igra, igra vrhunski rukomet svih 60 minta. Krivo mi je što su nas u nastavku poremetila isključenja. Prvi dio odigrali smo na visokom nivou. Ta isključenja koštala su nas ;ak i u napadu, gdje protiv njihove visoke odbrane 5-1, odlučili smo se za tu klackalicu, nije to išlo kako treba. Izgubili smo par lopti i, uz isključenja, to nas je koštalo boljeg rezultata. U svakom trenutku crnogorska reprezentacija, tih 16 momaka koji izašu na teren, izgledaju onako kako bi trebalo. Prezentujemo se na pravi način. Ovi mmci pokazuju, iako imaju respekta prema protivniku koji je jedan od najboljih na svijetu, da možemo da igramo čak i sa takvim - ukazao je Zoran Roganović, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, koja je u prvoj utakmici na EP poražena od Hrvatske 21:27 (13:12).  
 
3
Šampion "Bundes lige" svakim potezom potvrðuje velièinu
"Bajern" se zahvalio - navijaèima iz Crne Gore!
    -Uz fotografiju sa crnogorskom zastavom na kojoj je u fokusu prvi strijelac tima iz Minhena Robert Levandovskom na našem jeziku piše “Hvala” - njemaèki fudbalski šampion zahvalio se na podršci i navijaèima iz Crne Gore. 
 
2
U 12. kolu ABA lige "Zadar"- "Budućnost Voli" 82 : 75 (21:23; 17:22; 20:14; 24:16)
"Plavi" poraženi - treći put!
    Košarkaši "Budućnost Voli" pretrpjeli su treći poraz u 12. kolu ABA lige "Zadar"- "Budućnost Voli" 82 : 75 (21:23; 17:22; 20:14; 24:16) i sada imaju isti odnos pobjeda i poraza kao i drugoplasirani "Partizan", treća "Cedevita Olimpija" i četvrti "FMP".
Bolji od ostalih izabranika Petra Mijovića bili su Ilić sa 14, Kilpatrick 12, Cobbs 11, Meiers 10 ko 
 
1
U èetvrtfinalu SP mladih U-20 vaterpolO reprezentacija Crna Gora - Srbija 9:10
Eliminisala ih - "kratka" klupa!
    -Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo i igru i rezultat u prve dvije èetvrtine. Oèekivano tvrda i teška utakmica, nijesmo iskoristili mnoge šanse koje smo stvorili u prve dvije èetvrtine, kada smo mogli da imamo i veæu prednost. Srbija je disciplinovana ekipa, ona je to kvalitetno stizala. Mi smo prerano ostali bez dva igraèa, a u rotaciji nijesmo imali ni kapitena Matkoviæa. Osjetila se kratka klupa. Oni su iskoristili šanse na kraju i ja im èestitam - istakao je Veljko Uskokoviæ, selektor mlade U-20 vaterpolO reprezentacije Crne Gore koja je danas, u èetvrtfinalu SP u Kuvajtu eliminisana od Srbije 9:10. 
 
1
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) savladala Maðarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu
"Ajkule" diktirale ritam!
    - Zasluženo smo meðu osam najboljih ekipa. Od prvog do posljednjeg minuta smo imali ritam i vodili. Iako su Maðari stizali rezultat pokazali smo karakter i potvrdili da podižemo nivo igre kako turnir odmièe. Zadovoljan sam apsolutno svakim segmentom igre, mada odbrana i može i mora bolje. Igrali smo protiv odliène ekipe, ali bili smo bolji - ocijenio je Veljko Uskokoviæ, selektor mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) koja je danas savladala Maðarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu i u èetvrtfinalu igraæe sjutra sa Srbijom. 
 
1
U posljednjem kolu grupne faze na SP mladih vaterpolo reprezentacije Crna Gora - Iran 17:6
U osmini finala - derbi sa Maðarskom!
    Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom nad Iranom od 17:6 završila je grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kuvajtu. Mlade "ajkule" sjutra od 14,10 èeka derbi sa Maðarskom u osmini finala. 
 
1
Na SP mladih vaterpolo reprezentacija Italija - Crna Gora 12:12
"Ajkule" izvukle - remi!
    - Mogu biti zadovoljan uèinkom igraèa. Loše smo otvorili utakmicu, kasnije smo, sigurno tri ipo èetvrtine, bili ravnopravan, ako ne i bolji tim. Italijanima èestitam na bodu. Sa treæeg mjesta èekamo osminu finala, i vjerovatni rival je Maðarska. Biæe izuzetno teško. Važno je da smo se digli, da smo pokazali karakter, odigrali kolektivno. Na kraju smo imali šansu sa dva igraèa više da trijumfujemo, meðutim, sport je takav. Nijesmo nezadovoljni remijem. Italijani su izuzetno kvalitetna reprezentacija. Malo da se odmorimo, i preko Irana da spremamo Maðare - ukazao je Veljko Uskokoviæ, selektor mlade vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je u 3. kolu SP remizirala sa Italijom 12:12.
   Crna Gora æe sa treæeg mjesta u osminu finala, i rival æe biti bolji iz meèa Maðarska - Kanada.  
 
1
U uzbudljivom finalu SP za rukometašice Holandija - Španija 30:29
Holanðanke - svjetske šampionke!
    Ženska rukometna reprezentacija Holandije osvojila je danas zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Japanu.
Holandija je u uzbudljivom finalu u gradu Kumamoto pobijedila Španiju rezultatom 30:29. 
 
1
Trener KK "Budusti Voli" poslije poraza u 11. kolu ABA lige od FMP 89:79
Poraz da nas - otrijezni!
    - Nismo bili ušuškani serijom pobjeda, niti smo potcijenili FMP. Dolazimo u situaciju da poraz prebrodimo i da se okrenemo narednim meèevima i da pokušamo da ih dobijemo. Imamo svoje ciljeve, oni nisu mali i ako što ima dobro u ovom porazu jeste da nas pokuša otrijezniti, da nemamo toliki kvalitet, niti je liga takva da može sa manjkom energije uðe u bilo koji meè. Imamo dobar fond igraèa, raèunam i na one koji sada dobijaju manju mijnutažu. Preuzeo sam ekipu kada je veæ imala dosta domaæih poraza u Evrokupu. Nanizali smo tri pobjede i još imamo teoretske šanse da proðemo u drugi krug. Najmlaða ekipa i prolazak u drugi krug znaèio bi nam dosta, da spremniji doèekamo mart, april. I ako ne proðemo, ima i to svojih prednosti. Imaæemo više dana i za odmor i za pripreme barednih protivnika u ABA ligi - ukazao je Petar Mijoviæ, trener KK "Budusti Voli" poslije poraza u 11. kolu ABA lige od FMP 89:79. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|