2
U meču za treće mjesto na EP vaterpolista u Budimpešti Crna Gora - Hrvatska 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1)
"Ajkule" preokrenule - do bronze!

    Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. "Ajkule" su u meču za treće mjesto u nevjerovatnom duelu savladale Hrvatsku 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1).

Opet su crnogorski vaterpolisti odigrali nevjerovatan meč, gubili su i četiri gola razlike, da bi onda meč uveli u dramatičnu završnicu i na kraju slavili! Nijesu stali ni kada su svi mislili da je kraj, ponovo su ostavili posljednje atome snage u bazen i ispisali istoriju - prva bronza na velikim takmičenjima za "ajkule"!
To je četvrto odličje crnogorskim vaterpolistima, nakon šampionskog trofeja 2008. u Malagi i dva srebra 2012. u Ajndhovenu i četiri godine kasnije u Beogradu. Imamo i srebro sa svjetskog prvenstva u Barseloni 2013. godine.
Hrvatska je povela na startu 2:0, a sredinom treće četvrtine imala je prednost od četiri gola (8:4). Crna Gora je u trećem dijelu zaostatak smanjila na gol (8:7), a u samom finišu, nakon serije od tri gola, došla do pobjede.
Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa pet, Dragan Drašković sa dva, dok su po gol postigli Draško Brguljan, Vladan Spaić i Stefan Pješivac. U hrvatskoj selekciji po dva gola postigli su Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić.
CRNA GORA - HRVATSKA 10:9 (1:3, 2:4, 4:1, 3:1)

Sudije: Naumov (Rus), Kolombo (Ita), Peterci: Hrvatska 2 (2).
CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 5, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac 1, Tešanović.
HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 2, Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić, Garsija, Marcelić.





Posjeta : 832