Sedmica - Sport

1
Crnogorski bokseri plasirali su se u četvrfinale EP za senior e do 22 godine
Liješević i Lekić krenuli - ka medaljama!
    Crnogorski bokseri Petar Liješević i Nikola Lekić plasirali su se u četvrfinale Evropskog prvenstva za seniore do 22 godine koje se održava u Crnoj Gori, Budvi i Podgorici. 
 
1
Na startu Završnog mastersa Novak Đoković savladao Holgera Runea 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3
U Torinu popravio - nestvaran rekord!
    Na startu Završnog mastersa u Torinu Novak Đoković savladao Holgera Runea 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3 i tako obezbijedio prvo mesto na kraju sezone – rekordni osmi put u karijeri"
Amerikanac Pit Sampras je šest puta godinu završavao kao najbolji na svetu. 
 
0
Ušao u istoriju NBA lige
Jokić preskočio - Lebrona i Kida!
    Srpski as četvrti je na vječnoj listi po broju tripl-dablova
Nikola Jokić nastavlja da ispisuje nove stranice istorije NBA lige! Srpski košarkaš zabiležio je svoj 108. tripl-dabl i tako se osamio na četvrtom mjestu na večnoj listi! 
 
0
Novak Đoković nastavlja da pomjera granice tenisa
Osvojio i Pariz - i 40. Mastert titulu!
    Novak Đoković nastavlja da pomjera granice tenisa, osvojivši Masters u Parizu, što je njegova 40. titula u Masters seriji, a u finalu je bio bolji od Grigora Dimitrova 2:0 (6:4, 6:3).  
 
0
Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Parizu
Frikspora publika nosila - na korak do senzacije!
    Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu, nakon što je u meču treće runde pobedio Holanđanina Talona Frikspora sa 4:6, 7:6, 6:4.
Trenutno prvoplasirani igrač na ATP listi do pobede je došao teže nego što se očekivalo, jer je nakon izgubljenog prvog seta, drugi osvojio u taj-brejku. 
 
0
U osmini finala Svjetskog prvenstva u minifudbalu Slovačka - Crna Gora 5:2 (3:1)
Uprkos porazu - debitovali uspješno!
    Iako je završen porazom, u osmini finala SP Slovačka - Crna Gora 5:2 (3:1) premijerni nastup u" minifudbalskoj bajci" bio je uspješan. Samim dolaskom na šampionat u Ras al-Khaimah izabranici selektora Dragana Šica Mugoše već su postigli zavidan rezultat, a "ovjerili" su ga sa dvije pobjede u grupi i plasmanom među 16.  
 
2
Veliki uspjeh crnogorskog karatiste na SP
Dulović izborio - finale!
Nakon slabih rezultata crnogorskih takmičara prvog takmičarskog dana, danas stižu prelijepe vijesti iz Budimpešte gdje se održava Svjetsko prvenstvo u karateu.
Naš reprezentativac Nenad Dulović nanizao je pet pobjeda i izborio plasman u finale. 
 
1
U šestom kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. fudbalskih "A" reprezentacija Srbija - Crna Gora 3:1 (
Šokirao ih Mitrović - dotukao Tadić!
    Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Srbije rezultatom 3:1 u šestom kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024.
,,Sokoli“ se sada okreću novembru i duelima sa Litvanijom (16. novembar) i Mađarskom (19. novembar). Pobjedama u tim utakmicama zadržali bi šanse za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj. 
 
1
U 3. kolu grupe "E" kvalifikacija za EP mladih U-21 fudbalskih reprezentacija Albanija - Crna Gora 2:0 (1:0)
Poraženi - očekivan epilog!
    Mlada reprezentacija Crne Gore upisala je poraz u trećem kolu grupe "E" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Izabranici Nikole Rakojevića poraženi su na gostovanju Albaniji 2:0. 
 
1
Poslije 22 godine, rukometaši "Lovćena" imaju zagarantovanih šest utakmica u Evropi
Cetinjani dobili - specijalnu pozivnicu!
       Cetinjani su dobili specijalnu pozivnicu za drugo po rangu kontinentalno takmičenje - EHF Evropsku ligi - poslije 22 godine, kada su posljednji put nastupili u Ligi šampiona, rukometaši "Lovćena" imaju zagarantovanih šest utakmica u Evropi.
Prvi meč odigraće protiv "Elveruma" u Norveškoj. Biće to okršaj protiv tima koji je prošle sezone igrao u Ligi šampiona.
Rivali u grupi su im još njemački "Flenzburg" i švajcarski "Kadeten Šafhauzen!. 
 
1
U drugom kolu Eurokupa "Turk Telekom" - "Budućnost Voli" 79:77 (25:20, 25:18,19:20,10:19)
Za preokret - malo poluvrijeme!
    Izabranici Petra Mijovića tek u drugom poluvremenu zaigrali su "u svom stilu", ali to im nije bilo dovoljno da osvoje dva nova boda - u drugom kolu Eurokupa "Turk Telekom" - "Budućnost Voli" 79:77 (25:20, 25:18,19:20,10:19).
Najefikasniji kod Budućnosti bio Brendan Pol sa 19 poena, 14 je dodao Mekinli Rajt uz četiri asistencije.
Kod domaćih istakli su se Džejlen Adams sa 18 postignutih poena, kao i Džejms Palmer sa 16 poena uz četiri skoka i tri asistencija. 
 
0
Kadetska selekcija KK Buducnost Voli osvojila Realway Cup u Sarajevu
Do trofeja - preko domaćina!
    Kadetska selekcija KK Buducnost Voli osvojila je prvo mjesto na turniru Realway Cup u Sarajevu!
"Plavo-bijeli" su u finalu pobijedili ekipu KK "Realway" Sarajevo rezultatom 91:53.
U idealnu petorku turnira su izabrani naši igracč Balša Mugoša i Vuk Ivelja, dok je Mugoša bio i MVP turnira!
 
 
3
Stevan Jovetić, kapiten fudbalske "A" reprezentacije za "Lobsport"
"Sokoli" moraju - da daju maksimum!
    Nakon što je Crnoj Gori donio pobjedu u 96. minutu protiv Bugarske, Stevan Jovetić je zablistao i u dresu Olimpijakosa. Dva gola na četiri meča, oba postignuta u prethodne dvije utakmice, uz samo 89 odigranih minuta, dovoljan su “znak pored puta”, da zastanemo i osvrnemo se na prethodnih mjesec dana karijere Stevana Jovetića.  
 
1
Bivša francuska teniserka Anželik Koši svjedočila
Trener je silovao - 400 puta!
    Bivša francuska teniserka Anželik Koši svjedočila je u okviru istrage o seksualnom zlostavljanju maloljetnika unutar Francuske teniske federacije.
Koši je iznijela jezive detalje zlostavljanja, navodeći da ju je trener silovao 400 puta u periodu od dvije godine, nekada i tri puta dnevno.
Anželik Koši je na svjedočenju ispričala da ju je trener Endrju Gedes silovao i po tri puta dnevno kada je preuzeo trenersku dužnost u reprezentaciji Francuske, a ona imala samo 12 godina.  
 
1
Novak Đoković osvojio 24. grend slem trofej u 10. a jubilarnom finalu US opena
Živi san - iz djetinjstva!
    Novak Đoković je istakao nakon trijumfa na US openu da je osjećaj nestvaran nakon osvajanja 24. grend slem titule, kao i to da živi san iz detinjstva. Novak Đoković osvojio je 24. grend slem trofej u 10. a jubilarnom finalu US opena osvojio četvrtu titulu šampiona na četvrtom grend slemu u sezoni. "Sve ovo mi puno znači, živim san iz detinjstva i takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici", rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković. 
 
1
Agent crnogorskog reprezentativca i ruski klub potvrdili
Dubljević i zvanično - novi član "Zenita"!
    Košarkaški klub "Zenit" sa zadovoljstvom predstavlja novog igrača, crnogorskog centra, Bojana Dubljevića. Ugovor je potpisan na jednu sezonu. Oduševljeni smo dolaskom crnogorskog centra u Sankt Peterburg - aopštio je ruski klub, a i agent Miško Ražnatović potvrdio je Bojan Dubljević je novi igrač "Zenita". Potpisao je ugovor na godinu. 
 
1
Ženska U19 odbojkaška reprezentacija Crne Gore uspješno otvorila Balkansko prvenstvo protiv Kosova 3:0 (25:18, 25:19, 25:23)
"Crvene" slavile - maksimalnim rezultatom!
    Izabranice selektora Mladena Miladinovića odlično su otvorile Balkansko prvenstvo. U prvoj utakmici protiv selekcije Kosova slavile su maksimalnim rezultatom 3:0 (25:18, 25:19, 25:23) u prvom kolu Balkanskog prvenstva u Sofiji.
Najbolja u redovima Crne Gore bila je kapitenka Gordana Madžgalj sa 17 osvojenih poena, a pratile su je Lara Jovović i Kristina Božović sa 11 poena.
Ovim trijumfom, Crnogorke su praktično obezbijedile polufinale Balkanskog prvenstva, a u drugom kolu protivnik je domaća selekcija Bugarske od 17:30. 
 
0
KK "Mornar Barsko zlato" žrijebom za osmo izdanje FIBA Lige šampiona saznao “Ligaški put”
Barani prvo - na "Obradoiro"!
    Španski "Obradoiro" biće prvi rival košarkaša "Mornara" u kvalifikacijama za osmo izdanje FIBA Lige šampiona, odlučio je današnji žrijeb. 
 
0
Ništa od povratka iskusnog stratega, koji je "plavo-bijele" prethodno vodio osam sezona
Radonjića odbili - grafiti navijača!
Iako je djelovalo kao da je sve završeno i da će Dejan Radonjić ponovo raditi u regionalnoj košarci, od povratka u podgoričku "Budućnost" nema ništa! Informacije sa lica mjesta govore da su propali pregovori crnogorskog kluba i trenera koji je godinama sedeo na klupi tima iz Morače! 
 
0
Odlazak najboljeg napadača u istoriji FK "Sarajevo"
Preminuo Musemić!
    Najbolji napadač u istoriji Fudbalskog kluba "Sarajevo" Vahidin Musemić preminuo je danas u Sarajevu u 77. godini života.
Vahidin Musemić je rođen 29. oktobra 1946. godine u Janji, kod Bijeljine, a već sa 15 godina je postao član FK Sarajevo. Pionirskom timu Sarajeva, kojeg je tada vodio proslavljeni golgeter, Dobrivoje Živkov. pristupio je 1962. godine. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|