1
Crnogorska bokserka na EP za mlađe seniore (do 22) u Budvi eliminisala Mađaricu Rebeku Doboš i obezbijedila brnzu
Bojana u - polufinalu!

    Crnogorska bokserka Bojana Gojković plasirala se u polufinale i obezbijedila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (do 22) u Budvi.
Ona je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 57 kilograma eliminisala Mađaricu Rebeku Doboš jednoglasnom odlukom sudija 5:0.

U neravnopravnoj borbi članica Budve je plesala na ringu i precizno pogađala, a u drugoj i trećoj rundi primorala je sudiju da broji mađarskoj bokserki.
Naredna protivnica, u petak, biće joj Bjeloruskinja Marina Muliarčik, koja je u četrvrtfinalu bila bolja od Njemice Asije Ari.
- Puno sam se spremala za ovaj turnir, bila sam na Zlatiboru 15 dana. Bila sam skroz konctrisana na meč, dbor smo anaizarali protivnicu i sve je prošlo kako treba. Imam dovoljno vremena da se odmorim do polufinala. Hvala puno svima na podršci i nadam se da ću i u polufinalu opravdati povjerenje navijača - kazala je Gojković nakon meča.
Druga crnogorska predstavnica, Nina Radenović (do 63), boiriće se večeras protiv Gejl Daćione sa Malte.
Za polufinale sjutra će se boriti Tomislav Đinović (do 60), Petar Liješević (do 86) i Nikola Lekić (do 92).
Rival Đinovića u četvrtfinalu biće Portugalac David Duarte Realinjo, Liješević će se za polufinale i medalju boriti protiv Taulanta Jakupija sa Kosova, dok Lekića čeka borba sa Leventeom Kišom iz Mađarske.




Posjeta : 46