Sedmica - Sport

2
Danka Kovinić, najbolja crnogorskateniserka, u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M"
Ne bih ni za jednu - mijenjala zastavu Crne Gore!
    -Odmah na početku, čim su se razdvojile Crna Gora i Srbija, imala sam ponudu iz njihovog Teniskog saveza. Naravno, oni su to rekli mojim roditeljima, jer sam ja imala 12 godina. Ali, moji roditelji su odlučili da treba da ostanem i da igram za Crnu Goru. Ja sam im sada zahvalna na tome jer ne bih ni za jednu drugu zemlju mijenjala onu zastavu što stoji pored moga imena na svakom meču i na svakom kraju svijeta - kaže najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić. 
 
1
Na početku druge faze EP Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske 19:27
"Lavicama" protiv Rumunije - druga meč lopta!
    Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske 27:19 na početku druge faze Evropskog prvenstva.
"Lavicama" ovaj meč nimalo ne remeti računicu za polufinale, naprotiv, jer protiv Rumunije u utorak imaju šansu da stignu do velikog uspjeha i plasmana u završnicu. 
 
1
Košarkaška reprezentacija Crne Gore slavila na gostovanju Češkoj u kvaifikacijama za SP 56:65
"Crveni" bliži - Mundobasketu!
    Veliku pobjedu u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarili su naši košarkaši. Izabranici Boška Radovića srušili su u Pardubicama selekciju Češke 65:56 i tako uvećali šanse za drugo vezano učešće na Mundobasketu. 
 
3
U prva dva dana SP u Abu Dabiju crnogorska džiu džicu reprezentacija osvojila sedam odličja
Golić svjetski prvak!
    Crnogorska džiu džicu reprezentacija osvojila je sedam odličja nakon prva dva dana Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju.
Ono najsjajnije stiglo je danas a pripalo je Andriji Goliću (U16) koji je u finalnom susretu u kategoriji do 50 kilograma savladao takmičara iz Francuske. 
 
2
Troje crnogorskih karatista boriće se za odličja na SP a kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konji
Saljiu u finalu - Damjanović i Bjelajac za bronze!
    Crnogorski karatista Emre Saljiu plasirao se u finale, dok će se Jovana Damjanović i Ognjen Bjelajac boriti za bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konji. 
 
1
Druga medalja za crnogoeske bokserke na EP u Budvi
I Bojana - obezbijedila bronzu!
    Crnogorska bokserka Bojana Gojković obezbijedila je bronzanu medalju na seniorskom šampionatu Evrope u Budvi.
Ona je danas izborila plasman u polufinale (kategorija do 54 kila), pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju Klaudiju Totovu.
Članica "Budve" slavila je jednoglasnom odlukom sudija. 
 
1
Ko je Tijana Bošković, proglašena za najbolju odbojkašicu Svetskog prvenstva
Od debija do - najbolje svih vremena!
    Srpska reprezentativka Tijana Bošković proglašena je za najbolju odbojkašicu Svetskog prvenstva, a mnogi je već smatraju najboljom svih vremena.
I nakon sinoćnje pobede Srpkinja u finalu, srebrne Brazilke priznale su da nemaju odbojkašicu kao što je Tijana, koja bi mogla da napravi razliku u ovako važnom okršaju. Odbrana svetskog zlata samo je još jedan u nizu uspeha koji je Tijana ostvarila sa srpskim odbojkašicama.  
 
2
Najavljeno - ispunjeno, ova slika treba da obiđe region
Fehro dočekao Crnogorce
    Najavljeno - ispunjeno. Vlasnik restorana u mjestu Busovača, Fahrudin Mešković, dočekao je navijače Crne Gore koji su se uputili ka Zenici, na fudbalsku utakmicu između naše reprezentacije i selekcije Bosne i Hercegovine. 
 
1
Kotorski automobilista ostvario istorijski uspjeh
Jakšić prvak Evrope!
    Kotorski automobilista Vasilije Jakšić pobijedio je na posljednjoj trci Prvenstva Evrope u Buzetu u Grupi 4 i tako osvojio titulu šampiona u generalnom plasmanu što ranije nije uradio nijedan sportski vozač Crne Gore.  
 
1
U 1. kolu grupe "B" EHF Lige šampiona "Kastamonu" - "Budućnost Bemax" 27:40 (13:20)
"Plave" startovale - ubjedljivo!
    Novu sezonu EHF Lige šampiona rukometašice "Budućnosti Bemax" otvorile su ubjedljivom pobjedom na gostovanju u Turskoj - "Kastamonu" - "Budućnost Bemax" 27:40 (13:20).
Izabranice Bojane Popović i upisale važnu pobjedu protiv tima koji bi trebalo da bude jedan od glavnih konkurenata u borbi za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.  
 
2
U 2. kolu Superfinala Svjetske lige u Strazburu Australija - Crna Gora 9:8 (2:2;1:1;3:4;3:1)
"Kenguri" inenadili "ajkule"!
    Australijski "kenguri" iznenadili su crnogorske "ajkule" u 2. kolu Superfinala Svjetske lige u Strazburu Australija - Crna Gora 9:8 (2:2;1:1;3:4;3:1)!
Iako su početkom posljednje četvrtine poveli dva razike, izabranici Vladimira Gojkovića tada su u napadu potpuno stali. Nijesu uspjeli ni da u posljednjem napadu da izbore neriješen rezultat i peterce. 
 
1
U pollufinalu EP za mlade U-20 košarkašice u Skoplju Crna Gora - Izrael 81:71
"Crvene" u finalu - i u eliti!
    Odličnom igrom u posljednja tri minuta kada su odbile posljednji napad vrlo upornih Izraelki, mlade U-20 košarkašice Crne Gore ostvarile su pobjedu 81:71, izborile finale na prvenstva Evrope B divizije u Skoplju i plasman u elitu.
Rival u finalu biće im Turska. 
 
1
U finalu savladao Australijanca Kirjosa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)
Đoković osvojio Vimbldon - sedmi put!
    Novak Đoković je osvojio Vimbldon nakon što je u finalu pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)  
 
0
U 6. utakmici grupe "E" kvalifikacija za SP Portugal - Crna Gora 62:77 (14:19;16:26;21:21;11:11)
Željelli bar jednu - pobijedili obje!
    Željelli su bar jednu, a ostvarili obje pobjede u julskom prozoru, najbolji košarkaši Crne Gore, poslije pobjede nad Francuskom, večeras u 6. utakmici grupe "E" kvalifikacija za SP savladali su i Portugal u gostima 62:77 (14:19;16:26;21:21;11:11) tako da u narednu rundu prenose 10 bodova.
Među izabranicima Boška Radovića najefikasniji bili su Ilić sa 14 i Ivanović i Petar Popović
sa po 13 koševa. Za domaću selekciju Keiroš postigao 17 poena, Diego Ventura dodao je 9, a Brito i Monterio po osam. 
 
0
Niska od sedam medalja koje reprezentativci Crne Gore osvojili na Mediteranskim igrama zaokružena najsjajnijim odličjem
Vukovićeva osvojila zlato - Furtula bronzu!
    Zlatom koje jeu skoku uvis osvojila Marija Vuković i bronzom Danijela Furtule u bacanju diska završena je niska od sedam medalja koje su reprezentativci Crne Gore osvojili na Mediteranskim igrama u Oranu.
   Do najsjjajnijeg odličja Vukovićeva je stigla nakon što je jedina preskočila 192 santimetra, dok je hitac Furtule od 61,74 metra zavrijedio treće mjesto u bacanju diska.
Do danas crnogorski predstanici osvojli su četiri srebra i bronze.
 
 
1
Crnogorske odbojkašice turnir u Sarajevu u kvalifikacijama za SP završile su kao drugoplasirane, sa polovičnim učinkom
Izborile plasman - u treću rundu!
    Crnogorske odbojkašice turnir u Sarajevu u kvalifikacijama za SP završile su kao drugoplasirane, sa polovičnim učinkom i izborile su plasman u treću rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  
 
0
U utakmici grupe "B" Euro kupa "Bursaspor" - Budućnost Voli" 86:89 (12:29:28;25;28:28;28:2&)
U turskoj slavili - čekaju kiks "Cedevita Oimpije"!
    Tim Aleksandra Džikića je prekinuo niz od dva poraza u Evrokupu i napravio dobru uvertiru za osminu finala - u utakmici grupe "B", posije dva uyastopna porazd od "Gran Canaria" i "Boutga" trijumfovao je "Bursaspor " -Budućnost Voli" 86:89 (12:29:28;25;28:28;28:2&).
Poslije savaalaaj u Turskoj "pllavi" sada čekaju kiks "Cedevita Olimpije", kqko b im preuzeli bollju poziciju u samom finišu regionanog takmičenjall
 
 
0
U utakmici 21. kola Evrolige, poslije produžetaka "Žalgiris" "Crvena zvezda" 103;.98; 81:.81
"Crveno-beli" poraženi - i izviždani!
    Navijači u punoj hali u Kaunasu su prije početka utakmice zviždali košarkašima Zvezde pošto na centru terena nijesu željeli, zajedno sa igračima Žalgirisa i sudijama, da drže transparent u bojama ukrajinske zastave "Zaustavite rat".
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su poslije produžetka u Kaunasu od Žalgirisa sa 98:103 (14:23, 18:22, 35:15, 21:28, 10:15), u utakmici 21. kola Evrolige. 
 
2
Crnogorska teniserka plasirala se u treće kolo Australijan opena
Danka eliminisala - šampionku!
    Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u treće kolo Australijan opena. Ona je danas u Melburnu, u drugom kolu, savladala 17. nosioca, Britanku Emu Radukanu 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 6:3. 
 
1
Najbolji teniser svijeta izgubio slučaj pred Saveznim sudom Australije
Razočarani Novak - biće deportovan!
    Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je slučaj pred Saveznim sudom Australije, a odluka tročlanog veća bila je jednoglasna, saopšteno je vrhovni sudija Džejms Alsop u nedelju nešto pre osam časova po srednjoevropskom vremenu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|