1
Ko je Tijana Bošković, proglašena za najbolju odbojkašicu Svetskog prvenstva
Od debija do - najbolje svih vremena!

    Srpska reprezentativka Tijana Bošković proglašena je za najbolju odbojkašicu Svetskog prvenstva, a mnogi je već smatraju najboljom svih vremena.
I nakon sinoćnje pobede Srpkinja u finalu, srebrne Brazilke priznale su da nemaju odbojkašicu kao što je Tijana, koja bi mogla da napravi razliku u ovako važnom okršaju. Odbrana svetskog zlata samo je još jedan u nizu uspeha koji je Tijana ostvarila sa srpskim odbojkašicama.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu 2014, kada je proglašena za najboljeg igrača tog turnira. Za seniorsku selekciju Srbije je debitovala na Svetskom prvenstvu 2014, a već u svom prvom nastupu, protiv reprezentacije Turske bila je najbolji poenter utakmice. Sledeće godine je sa reprezentacijom zauzela drugo mesto na Svetskom kupu u Japanu i treće na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji.
Tijana je ostvarila veliki uspeh sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Riju 2016. kad je osvojena srebrna medalja. Na Svjetskom Gran priju 2017. u Nanđingu je osvojila bronzu. Proglašena je za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva 2017. Boškovićeva je sa 29 poena u finalu predvodila Srbiju do titule šampionki Evrope, druge u istoriji zemlje od osamostaljenja. U istoj, 2017. godini, dobila je zvanični naziv za najbolju odbojkašicu u Evropi. Sa Edžzadžibašijem je 2018. osvojila CEV kup i dobila je naziv najbolje odbojkašice (engl. MVP).
Pored osvojene prve zlatne medalje u istoriji srpske odbojke na Svetskim prvenstvima, Tijana je proglašena za najbolju igračicu MVP Svetskog prvenstva u Japanu 2018. godine. Tijana je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva u Turskoj 2019. što je bio treći put zaredom da biva izabrana za najbolju igračicu evropskog/svetskog prvenstva.




Posjeta : 234