0
Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Parizu
Frikspora publika nosila - na korak do senzacije!

    Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu, nakon što je u meču treće runde pobedio Holanđanina Talona Frikspora sa 4:6, 7:6, 6:4.
Trenutno prvoplasirani igrač na ATP listi do pobede je došao teže nego što se očekivalo, jer je nakon izgubljenog prvog seta, drugi osvojio u taj-brejku.

U trećem, odlučujućem setu, Đoković je oduzeo servis protivnika u šestom gemu, poveo sa 4:2, međutim srušio je otpor protivnika tek kad je napravio brejk i u desetom gemu.
U duelu sa 21. teniserom sveta Đoković je pokazao zašto je i u 36. godini najbolji igrač planete, jer je, kao po tradiciji, bio najbolji onda kada je to bilo najvažnije.
Međutim, imao je i periode kada mu ništa nije polazilo za rukom, kada je izgledalo da je potpuno bez energije i da je u bezizlaznoj situaciji.
To je bilo najočitije u finišu prvog i na početku drugog seta, kada se činilo da je Holanđanin bio blizu da ostvari najznačajniji trijumf u karijeri.
Kao i prošle godine u ovoj istoj dvorani, Đoković je u pojedinim trenucima delovao kao mašina, igrao bez greške, da bi ga zatim jedna sitnica potpuno izvodila iz ritma.
Meč je počeo sa vođstvom od 3:0, a kada se ispostavilo da kod rezultata 30:15 „čelendž“ nije bio na njegovoj strani njegova igra se raspadala kao kuća od peska.
Grikspor je osvojio narednih deset poena, u meč se uključila i publika, naravno na strani Holanđanina i Griksman je poveo sa 1:0.
U drugom setu obojica su uspevala da osvajaju svoje servise i odlučivao je taj-brejk, a tu Šoković gotovo nikada ne gubi, pa je pobednik oflučen u trećem setu.
Srpski teniser je poveo 4:2 i činilo se da bi to moglo da bude dovoljno za trijumf, međutim, delom zbog nekoliko neubičajenih grešaka a delom i zbog svađe sa pojedincima iz publike Šoković je do konačne pobede stigao ipak teđe nego što se očekivalo.
U duelu za plasman u polufinale srpski teniser se sutra sastaje sa boljim iz duela Rune – Altmajer.




Posjeta : 50