1
Bivša francuska teniserka Anželik Koši svjedočila
Trener je silovao - 400 puta!

    Bivša francuska teniserka Anželik Koši svjedočila je u okviru istrage o seksualnom zlostavljanju maloljetnika unutar Francuske teniske federacije.
Koši je iznijela jezive detalje zlostavljanja, navodeći da ju je trener silovao 400 puta u periodu od dvije godine, nekada i tri puta dnevno.
Anželik Koši je na svjedočenju ispričala da ju je trener Endrju Gedes silovao i po tri puta dnevno kada je preuzeo trenersku dužnost u reprezentaciji Francuske, a ona imala samo 12 godina.

- Bili smo u La Bolu, tu je privodio svoje žrtve. Živjela sam najgore dvije nedjelje u životu, silovao me je tri puta dnevno - ispričala je teniserka nadležnima.
Ona je dodala da joj je trener rekao da ima sidu, zbog čega je od svoje 13. do 18. godine živjela ubijeđena da i sama ima sidu.
- Mnogo sam puta razmišljala o samoubistvu, silovao me je tri puta dnevno. Prve noći me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja nisam. I tako je on ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam zatvorena, nisam mogla izaći kada sam htjela - ispričala je bivša teniserka, koja je danas i sama teniski trener.
Prisjetila se i da je treneru rekla da to ne treba da radi, da ona ne želi, na šta joj je on odgovorio da se to ponekad događa u odnosima između trenera i učenika jer provode mnogo vremena zajedno i da je to sasvim normalno.
Koši tvrdi da je trener imao podršku predsjednika teniskog saveza.
- U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim djevojkama nije korektno. Kada se jedna djevojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima, verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule - tvrdi Koši.
Još tri djevojčice, starosti između 15 i 17 godina, postale su Gedesove žrtve.
One su ispričale da ih je trener prisiljavao da prekinu veze s porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom treninga.
Trener Endrju Gedes je 2021. osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri djevojčice koje su imale između 12 i 17 godina.




Posjeta : 89