1
U prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige SC " Derby" - "Crvena zvezda" 81:83
"Zvezda" preživjela - "pakao" sa "Studentima"!

    Košarkaši "Crvene zvezde" uspjeli su da pobede "Studentski centar" poslije velike drame i preokreta 83:81 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. "Crveno--beli" gubili su 18 razlike, a onda su uspjeli da zaigraju mnogo bolje i izbore važan trijumf.

Poslije ubjedljivog poraza od 45 poena razlike u poslednjem, 34. kolu Evrolige, košarkaši "Crvene zvezde prikazali" su dva potpuno različita lica. Tokom prve tri četvrtine, "crveno-beli" odigrali su loš meč u kojem ništa nije polazilo za rukom. Potom, usledio je preokret. Teodosić, Davidovac i Nedović zaigrali su onako kako umeju i u poslednjoj deonici inicirali veliki preokret vredan vođstva od 1:0.
Već na startu meča, Podgoričani su brzo došli do prednosti. U prvih pet minuta, "Zvezda" je ubacila samo jedan poen, i to, iz slobodnog bacanja. Potom, gosti dolaze do 10:5 i malo po malo su uvećavali prednost. Čak devet izgubljenih lopti u prvih desetak minuta meča, jasno je stavilo do znanja da crveno-beli moraju da zaigraju sa mnogo više koncentracije kako bi upisali trijumf. Ipak, do poluvremena, umesto preokreta, raspoloženi Ivišić, Pavličević i Kapusta poveli su tim do prednosti od 40:30.
Tamo gde su stali na poluvremenu, "Studenti" su nastavili i po dolasku sa odmora. Pavličević je vezanim trojkama brzo doneo nove poene svom timu. tako, posle 13:7 u samo tri minuta nastavka, trener Janis Sferopulos traži navi tajm-aut, kako bi zaustavio nalet rivala. U ovom momentu Podgoričani su imali najveću prednost, 53:37.
Sredinom treće deonice usledio je novi nalet domaćih, koji smanjuju prednost na -8. Ipak, nalet odbijaju gosti i do kraja treće deonice dolaze do +16, 64:49.
U posljednjih deset minuta, "Zvezda" je krenula na sve ili ništa. Prvi nalet "crveno-belih" izabranici Dejana Jakare su odbili. Odlčan je bio Luka Bogavac na jednoj strani. U nekoliko navrata, mladi košarkaš je prošao kroz odbranu rivala i postizao lake poene. Ali! Onda su na scenu stupili Miloš Teodosić i Dejan Davidovac i sa dve torjke vratili "crveno-bele" u meč!
Tako, na 5 minuta do kraja, "Zvezda2 prilazi na 74:68. Potom, se brani, a Neodvić se budi i novom "trojkom" približava "Zvezdu" 71:74 za totlanu dramu u "Areni". Potom, na minut do kraja, Nedović vezuje osam poena za 77:77. Potom, "Zvezda" uspijeva da se odbrani, a onda Hanga postiže trojku za 80:77.
Imala je Zvezda potom i 82:78, ali je usledila nova trojka Studentskog centra. Na pet sekundi do kraja, Davidovac promašuje jedno slobodno bacanja, a Podgoričani su imali šut za produžetak na tri sekunde do kraja, ali je rezultat ostao nepromenjen i Zvezda dolazi do pobjede.




Posjeta : 9