1
Otvoren ženski paviljon u JU za smjeŔtaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori
Korisnicima obezbjeĆ°ena - puna zaÅ”tita!

    - Iskazujem poÅ”tovanje javnoj ustanovi za resocijalizaciju i rehabilitaciju zavisnika psihoaktivnih supstanci. PoÅ”tovanje Glavnom gradu, državnim organima koji su bili ukljuĆØeni u ovaj projekat, Evropskoj komisiji, nevladinom sektoru i kancelarijama koje su pomogle sa lokalnog nivoa da se osmisli izgradnja ovog paviljona. Time se zatvara jedan vrlo važan projekat za obezbjeĆ°enje svih korisnika usluga ovog centra, koji ima za cilj sa jedne strane resocijalizaciju, a sa druge reintegraciju lica koja su korisnici i zavisnici od psihoaktivnih suptanci. ZavrÅ”avamo jednu infrastrukturu koja je važan dio u borbi protiv narkomanije. IzmeĆ°u ostalog prisustan sam ovdje kao predsjednik Savjeta koji se bavi borbom protiv narkomanije i procesima resocijalizacije i reintegracije. Ispunjen sam posebnim zadovoljstvom da smo na najviÅ”em nivou, sa najveƦim opsegom korisnika onih koji Ʀe ekspertski raditi na ovom problemu, obezbijedili da imamo punu zaÅ”titu i u fazi kada se vrÅ”i resocijalizacija i reintegracija. Punu uslugu države i druÅ”tva za korisnike koje želimo da ih bude Å”to manje, a sa procesima njihove resocijalizacije i reintegracije koji treba da budu na Å”to veƦem nivou - naglasio je predsjednik Crne Gore Filip VujanoviƦ na otvaranju ženskog paviljona u JU za smjeÅ”taj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

- Veoma me raduje da je Evropska komisija prepoznala da treba finansirati ovaj projekat, da je dala znaĆØajna sredstva, a administracija Glavnog grada takoĆ°e svoje uĆØeÅ”Ć¦e. Država je kroz svoja ministarstva uĆØestvovala u onome Å”to je Savjet, na ĆØijem sam ĆØelu, predlagao da imamo odvojene paviljone i da se u okviru postojeƦeg paviljona muÅ”karaca ne pravi proÅ”ireni prostor, nego da se radi poseban paviljon koji Ʀe obezbijediti dobar tretman žena. Zahvalnost svima koji su na bilo koji naĆØin uĆØestvovali u izgradnji jednog objekta koji sada daje javnu ustanovu, koja je regionalno sigurno najprepoznatljivija i najvrednija i pokazuje brigu crnogorskog druÅ”tva i države o tome da se pomogne licima koja su zavisnici od droga i koja treba da se oporave - dodao je VujanoviƦ.




Posjeta : 2428