1
Poslije budvanskog sluèaja da je uèenici pozlilo u osnovnoj školi nakon konzumiranja
Starijima brane duvan - djeci nude drogu!

    Dok starijima brane upotrebu duvanskih proizvoda u javnim ugostiteljskim objektima, èime pslije COVID-19 mjera, ponovo ugrožavaju živtnu egzistenciju naÅ¡i zakonodavci mlaðima NUDE DROGU!
Tako je nedavno jednoj trinaestogodišnjoj uèenici budvanske osnovne škole pozlilo u školi nakon konzumiranja droge.
Surova stvarnost da je mlaðima od 18 zabrnjeno da igraju u sportsim klladionicama, da kupuju i konzumiraju alkohol, duvanske proizvode, ali ne i psihoaktivne supstance! I za to se pojedini snaðu, a sve ih je više koji diluju i konzumiraju PAS - sve popllarniji snus mogu slobodno kupiti na kiosku, kao žvaku!

Jednom od ðaka budvanske OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ pozlilo je prošlog èetvrtka tokom nastave, nakon èega je ljekarima dijete priznalo da je u prethodnom periodu konzumiralo drogu. Tokom istrage u tom sluèaju, policija je identifikovala još dva mlaða maloljetnika, za koje se sumnja da su prodavali psihoaktivne supstance.
Iz Uprave policije saopšteno je da su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva 1. decembra, oko 14:30 sati, postupali po prijavi Hitne medicinske pomoæi, kad je maloljetnoj osobi u jutarnjim satima pozlilo u prostorijama škole. Djetetu je, nakon toga, ukazana ljekarska pomoæ i odvezeno je u Opštu bolnicu Kotor.
- Mlaðe maloljetno lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoæi da je u prethodnom periodu konzumiralo opojnu drogu. Pripadnici budvanske policije su na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika i razrednog starješine - saopšteno je iz Uprave policije.
U saopštenju se dodaje da su potom izvršeni pretresi stambenih objekata dva mlaða maloljetna lica sa podruèja Budve, za koja se sumnja da su vršili uliènu prodaju opojne droge.
- Oni su dovedeni u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja, gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. O tome je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po èijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještaèenja na psihoaktivne supstance - saopšteno je iz Uprave policije.
U saopštenju se navodi da su u toku dalje mjere i radnje policijskih službenika u Budvi kada je rijeè o ovom sluèaju.
Iz Uprave policije su napomenuli da se radi o izolovanom sluèaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.
- Sa izrazitim senzibilitetom se prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju se konkretene operativno-taktièke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti – navedeno je u saopštenju Uprave policije.
Kako su istakli, na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva sprovodi se akcija trajnog karaktera Mladost, u okviru koje se u kontinuitetu obilaze škole i školska dvorišta na teritoriji ove opštine.
- Cilj je spreèavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, s intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjaèkog nasilja, toèenja alkohola maloljetnicima i uèestvovanja u igrama na sreæu - istakli su iz Uprave policije.




Posjeta : 280