Sedmica - Droga nikad

0
Kancelarija za prevenciju narkomanije planira osnivanje Savjeta roditelja
Protiv zla - roditeljski i zakonski!
    Kancelarija za prevenciju narkomanije Podgorice planira da osnuje Savjet roditelja, a njihova prva zajednička aktivnost biće prikupljanje šest hiljada potpisa za uvođenje posebne mjere obaveznog liječenja narkomana u Krivični zakon Crne Gore.
       Savjet roditelja podržaće i inicijativu Kancelarije za prevenciju problema narkomanije Opštine Podgorica za otvaranje posebne ustanove za liječenje narkomana.  
 
1
Opštinska kancelarija za suzbijanje narkomanije sumirala dosadašnji rad i najavila nove akcije
Rezultati otvaraju centar!
    Iako je njen prvenstveni cilj prevencija u suzbijanju narkomanije i edukacija o pogubnom dejstvu narkotika, ne samo za pojedinca, već i za porodicu i društvo u cjelini, borba za zdravo potomstvo Opštinske kancelarije za suzbijanje narkomanije zapažena je i na nedavno održanoj medjunarodnoj konferenciji "Gradovi Balkana protiv droge" i rezultiraće - otvaranjem Centra za liječenje narkomana u Podgorici.
      - Na poziv Uga Ferranda, predsjednika Narconon za Južnu Evropu, delegacija Podgorice obići će Narconon centar u Lećeu i to će biti "nova cigla" u izgradnji jednog takvog centra u Podgorici - najavio je Miomir M. Mugoša, rukovodilac Kancelarije, na današnjem radnom doručku "Priganice - da, droga - nikad!", koji je za novinare i donatore organizovan na plaži "Labud". 
 
0
Mini informator - Droga,nikad!
Marihuana, Heroin, Kokain, Extazi
Marihuana       Kanabis ima blago smirujući efekat kojeg izaziva pad krvnog pritiska. Kanabis povećava apetit, osjećaj opuštenosti i druželjubivosti. Ljudi koji koriste tu drogu obično osjete njen efekat nekoliko minuta nakon uzimanja kanabisa.
       Efekat je dugotrajniji ako se droga jede ili pije. Kanabis može da utiče na pamćenje i koordinaciju pokreta. Prilikom prvog uzimanja može da izazove zbunjenost, stres i tjeskobu, a nisu nepoznate ni posledice poput panike i sumnjičavosti. Velike doze mogu izazvati komu no nema informacija da je pretjerano korišćenje dovelo do smrtnih slučajeva. Česta upotreba može da dovede do osećaja zbunjenosti, velikog zamora i pogoršanja postojećih duševnih smetnji. Neki smatraju da kanabis vodi ka teškim drogama kao što je heroin, ali većina korisnika ipak ne prelazi na heroin. 
 
2
Usvajanjem deklaracije u Podgorici završena 3. konferencija "Gradovi Balkana protiv droge"
Na "balkanskoj ruti" - drogu ukinuti!
      - Na "balkanskoj ruti" - drogu ukinuti! - najkraća je poruka 3. konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", koja je juče u Podgorici završena usvajanjem Deklaracije u kojoj su navedeni prioriteti zajedničkih mjera protiv zajedničkog zla!
    - Vrijeme podjela na Balkanu je za nama i ova konferencija snažan je podstrek i impuls da svi damo maksimalan doprinos da nam djeca postanu zdravi ljudi. Borba protiv narkomanije, borba je za zdravo potomstvo - istakao je Miomir M.Mugoša, koordinator podgoričke kancelarije za suzbijanje narkomanije, sumirajući dvodnevni skup na kojem su prezentirana iskustva u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji narkomana. 
 
2
Prvi dan 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« u Podgorici
Protiv šprica – preventiva bez granica!
      - Šverc narkotika ne poznaje granice, a geografski položaj Podgorice, multikulturalnog i otvorenog grada, pogoduje ovoj vrsti kriminala. Zbog toga, neophodna je tješnja saradnja svih zemalja na »balkanskoj ruti« i samo udruženim potencijalima možemo se suprotstaviti ovom zlu!
       Ovako je dr Djordje Suhih, predsjednik Organizacionog odbora 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« sumirao rezultate prvog dana (na Svjetski dan protiv droge) na kojem su prezentovane preventivne mjere koje balkanski gradovi preduzimaju u borbi protiv narkomanije, kao i problemi sa kojima se suočavaju.
 
 
2
Crnogorski premijer, Milo Djukanović otvorio 3.medjunarodnu konferenciju "Gradovi Balkana protiv droge"
Svi "na noge" - protiv droge!
    Narkomanija nikada nije izolovan problem, problem pojedinca, jedne porodice ili jednog društva. Ona je globalni problem i može se rješavati samo globalnom akcijo - istakao je cenogorski premijer Milo Djukanović, pozdravljajući učesnike 3. medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", koja je jutros počela u KIC "Budo Tomović" u Podgorici.
    Predsjednik Vlade Crne Gore, koji je i predsjednik Komisije za prevenciju narkomanije ukazao je da je konferencija "vanredno korisna prilika da sagledamo i planiramo modalitete buduće saradnje i relizacije programa".  
 
2
Ovog vikenda Podgorica domaćin 3.medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge"
Uvertira - Zona bez droge!
    Ovog vikenda Podgorica će biti domaćin 3. medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", a uvertira ovom skupu počinje danas, uoči 26.juna - Svjetskog dana borbe protiv droge.
    "Zona bez droge", naziv je sportsko-edukativne manifestacije koju organizuju Kancelarija za prevenciju narkomanije, CAZAS i Mladi Crne Gore.
    Od 10 do 12 akcija "Informiši se i pridruži se" biće promovisana u centru grada. Večeras u Njegoševom parku biće odigran turnir "Basketom protiv droge", a "Zona bez droge" biće i "Lucky bar". Na muzičkom hepeningu nastupiće DJ Jasmina iz BiH i DJ Drek drek iz Podgorice.
    Sjutra na programu je Dječja igraonica "Igra i radost - droga, nikad!" u igralištu "Timberlend". Na više mjesta u centru ghrada biće promovisana humana akcija "1 euro za majcu", a uveče je finale košarkaškog turnira. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|