Sedmica - Droga nikad

1
Kancelarija za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica
Igralište i predavanje u Tuzima!
Kancelarija za prevenciju narkomanije otvoriće sjutra u dvorištu osnovne škole “Mahmut Lekić” u Tuzima rekonstruisano košarkaško igralište za koje je obezbijedila košarkaške table, obruče, košarkaške lopte, golove za fudbal, propagandne majice “ZONA BEZ DROGE” kao i edukativni materijal o bolestima zavisnosti.
U "KIC Malesija”, u 13, za učenike i roditelje OŠ”Mahmut Lekić”, Kancelarija će organizovati “edukativni čas” o prevenciji narkomanije, na kojem će govoriti predstavnici Kancelarije Miomir M. Mugoša i Dušan Raspopović.  
 
0
Smrt dječaka u Elphistoneu u East Lothianu nastupila od metadona
Dvogodišnjak umro - od predoziranja!
    DVOGODIŠNJI britanski dječak nađen je mrtav u krevetu, a prema nalazima odbukcije čini se da umro od predoziranja metadonom, potvrdile su britanske vlasti.
 
 
1
Završeno suđenje švercerima heroina u Australiji
Trojici dilera - doživotne robije!
    TROJICA australijskih državljana, Tach Duc Thanh Nguyen, Si Yi Chen i Matthew Norman, danas su dobili doživotne kazne zatvora zbog učestvovanja u pokušaju krijumčarenja preko 8 kilograma heroina sa indonezijskog otoka Balija u Australiju.
 
 
1
Slavna engleska manekenka osjeća posledice uzimanja droge
Kate Moss gubi pamćenje!
    SLAVNA engleska manekenka počinje osjećati posljedice šmrkanja kokaina na koji je dnevno trošila po 200 funti. Nakon uspješnog odvikavanja od droge 32-godišnja Kate prezauzeta je novim poslovima u kojima je ometa gubitak pamćenja.
 
 
0
Američki naučnici utvrdili
Od marihuane - rak bešike!
    Konzumiranje marihuane moglo bi predstavljati faktor rizika za obolijevanje od raka bešike a moglo bi uticati i na razvoj raka bešike i kod mlađih ljudi, ustvrdili su američki naučnici iz Veterans Affairs Medical Centera.
 
 
2
Podgorička Kancelarija za prevenciju narkomanije pomaže Budvi, Kotoru, Cetinju i Mojkovcu
Kabineti za četiri opštine!
- Programom aktivnosti za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici za 2006 godinu, s ciljem da se i u drugim gradovima u Crnoj Gori posebna pažnja posveti prevenciji narkomanije, planirano je da naša Kancelarija donira otvaranje kabineta za prevenciju bolesti i zavisnosti u po jednoj osnovnoj školi u Budvi, Kotoru, Mojkovcu i na Cetinju - saopšteno je iz Kancelarije za prevenciju narkomanije, čiji je program za prevenciju narkomanije kod djece i omladine koji se sprovodi u osnovnim i srednjim školama podržalo Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore.  
 
2
Fondacija Podgorice za prevenciju narkomanije dobila prve donacije u 2006.
"Trica" oprema kabinete!
- U ime naše Fondacije želim da se iskreno zahvalim donatorima “Mediator – Montenegru”, “Grand caffeu” i “Dr Trade”, koji od početka podržavaju naše aktivnosti na polju prevencije narkomanije. Radi se o vrlo dragocjenim namjenskim donacijama, koje će biti upotrijebljene za opremanje kabineta u srednjim školama u Podgorici - izjavio je predsjednik NVO »Fondacije Podgorice za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša povodom prvih donacija, vrijednih 23 000€, koje je dobila ova fondacija u ovoj godini. 
 
2
Kancelarija za prevenciju narkomanije obilježila dvije godine uspješnog rada i predstavila projekat JU za rehabilitaciju i resocijalizaciju
Centar – stanica za život!
    - Nadam se da ćemo sledeće godine u ovo vrijeme imati priliku da otvorimo jedan od najmodernijih centara za rehabilitaciju u regionu. Ukupna vrijednost investicije je 1,4 milion eura. Od toga 350 000 izdvojiće Opština i ta sredstva planirana su Budžetom za 2006. Od regije Lacio očekujemo donaciju 750 000€, a 300 000 € je donacija Kraljevine Norveške. Taj novac biće nam potreban da obezbjedimo kompletnu opremu za ustanovu.Uporedo sa izgradnjom ustanove, u februaru, martu počeće i edukacija kadrova. U ustanovi su najbolja iskustva sa strane skupljena na jednom mjestu. To je ambijent afirmacije, a ne izolacije, da se mladi uz pomoć porodice i društva vrate na pravi put. Smatram da ćemo izgradnjom ove ustanove dati šansu jednom brojem mladih da se vrate na pravi put, put života - istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša predstavljajući projekat JU za rehabilitaciju i resocuijalizaciju. 
 
0
U kvizu "Znanjem protiv droge" ove godine učestvovaće i učenici iz Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja i Nikšića
Znanjem protiv droge - 100 odjeljenja!
- Uz 17 osnovnih škola iz Podgorice, koje su učestvovale i prošle godine, u kvizu će učestvovati i šest osnovnih škola iz Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja i Nikšića. To su škole kojima je Kancelarija za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica poklonila kabinete za prevenciju narkomanije, opremljene potrebnim inventarom, tehnuičkim uređajima i edukativnim materijalom. Generalni sponzor kompanija „ProMonte“ je sa nama, kao i u ove dvije godine, podržava ovakve manifestacije čiji je osnovni cilj edukacija djece u školama, a kroz ovaj projekat i edukacija roditelja. Ove godine sa nama je i NVO „CAZAS“, da zajedno realizujemo projekat i da kroz edukativni seminar dobijemo još sto vršnjačkih edukatora - istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša najavljujući danas za 20. februar početak kviza "Znanjem protiv droge". U "takmičenju" će nastupiti 2851 učenik iz 100 odjeljenja sedmog razreda. 
 
0
Povodom Dana oslobođenja Podgorice biće održano prvenstvo srednjoškolaca u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci,
Učenici inicijatori i akteri!
- Povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, Sekretarijat za sport Opštine Podgorica i SSŠ „Sergej Stanić“ organizuju prvenstvo srednjih škola. Cilj ove manifestacije je i animiranje što većeg broja mladih da se bave sportom, kao i edukacija o štetnom uticaju alkohola, pušenja i narkomanije na život i zdravlje čovjeka.Liga nije isključivo takmičarskog karaktera. Važnija nam je masovnost, da srednjoškolci prepoznaju taj zdravstveni i vaspitni značaj bavljenja sportom. Srednjoškolci, njih 350 iz devet škola, takmičiće se na terenima SSŠ „Sergej Stanić“ u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci - najavio je na današnjoj press konferenciji zamjenik sekretara Sekretarijata za sport Budimir Miranović i dodao:
- Posebno nam je zadovoljstvo da istaknemo da je inicijativa potekla od učenika. Sekretarijat se potrudio da organizacijom takmičenja pruži djeci zadovoljstvo koje samo sport može da pruži. Moto prvenstva je »SPORT i COCKTA - Srednjoškolci Podgorici«. 
 
0
Uoči Dana Podgorice biće održana prvenstva srednjoškoloca u raznim sportovima
Igraju za - zdrav život!
»SPORT i COCKTA - Srednjoškolci Podgorici« moto je velike sportsko-edukativne manifestacije koja će povodom rođendana grada biti održana od 10. do 17. decembra - na terenima SSŠ »Sergije Stanić« biće održana prvenstva za učenike srednjih škola Podgorice u malom fudbalu, rukometu, košarci i odbojci.
Cilj manifestacije je animiranje što većeg broja mladih da se bave sportom i edukacija o štetnom uticaju alkohola, pušenja, narkomanije na život i zdravlje. Pokrovitelj je Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije, a prvenstva organizuju Sekretarijat za sport Opštine Podgorica i Srednja stručna škola »Sergije Stanić«.
    
 
2
Pojačane aktivnosti policije prema osobama za koje se sumnja da krijumčare i zloupotrebljavaju drogu
Kod Baranina - i marihuane i heroina!
Kriminalistička policija CB Bar lišila je slobode Hoćanin I. Samira (22) iz Bara. Pretresom objekta u kojem Hoćanin stanuje, pronađeno je i oduzeto 41 pakovanje heroina i 3 pakovanja marihuane namijenjenih prodaji - to je rezultat jedne od aktivnosti koje je crnogorska policija pojačala prema pojedincima i grupama za koje se sumnja da se bave krijumčarenjem i drugim zloupotrebama opojnih droga.
Zog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, Hoćanin će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji. 
 
2
Kancelarija za prevenciju narkomanije i Udruženje roditelja organizuju seminar
Roditelji u prevenciji!
“Roditelji u prevenciji zavisnosti” - naziv je seminara koji za roditelje, predstavnike Savjeta roditelja i pedagoge i psihologe prosvjetnih i zdravstvenih ustanova sa teritorije opštine Podgorica sjutra u KIC "Budo Tomović" organizuju Kancelarija za prevenciju narkomanije i Udruženje roditelja Crne Gore, uz podršku Ministarstva prosvjete i nauke, CRS (Catholic Relief Services) i Kanadske agencije za međunarodni razvoj (CIDA).
Kroz kratke prezentacije i razgovor iskustva iz okruženja učesnicima seminara prenijeće spec. pedagog – Šef Odsjeka za prevenciju bolesti zavisnosti Niša Ivana Todorović, psiholog Sanja Ankon iz Zagreba i mr.dr.sci. Ivan Marchioti koji će prezentirati testove "Biognost".  
 
0
Do kraja godine biće udareni temelji Ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci
Priključci kao donacije!
- Predviđeno je da do kraja decembra na lokaciji buduće Javne Ustanove za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci - Ravnište – Kakaricka gora - budu sprovedeni infrastrukturni priključci, nakon čega bi trebalo da počne njena izgradnja - izjavio je Miomir M. Mugoša, šef Kancelarije za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica poslije današnjeg radnog sastanka predstavnika SO, Elektrodistribucije, JP »Vodovod i kanaliazacija«, Telekoma Crne Gore, Agencije za razvoj Podgorice i projektantske firme "Ing-Invest". 
 
1
Večeras i sjutra u "City Beck's"
Velika košarkaška žurka!
    »Velika košarkaška žurka«, povodom početka Evropskog prvenstva u košarci u Podgorici, počinje večeras u 22.30 na obali Morače, u caffe baru »City Beck´s«, a biće priređena i sjutra veče.
Pokrovitelj košarkaške zabave je Kancelarija za prevenciju narkomanije Podgorice, čiji je cilj promovisanje sporta-košarke kao zdravog stila života. Pozivnice za žurku upućene su svim učesnicima grupe "B" i gostima Evropskog prvenstva u košarci u Podgorici.  
 
0
Godišnji skup Britanskog udruženja za unapređenje nauke
Korisnici ecstasy skloniji bolestima!
OSOBE koje uzimaju ecstasy kako bi mogle plesati cijele noći oštećuju svoj imunološki sistem, a one koji pate od depresije izazvane tom drogom teže je i liječiti, izjavio je u srijedu jedan naučnik. 
 
0
GHB NAJČEšĆE SE STAVLJA U ALKOHOLNO PIĆE
Oprez, "droga za silovanje"!
Ljeto je stiglo, partyji su u toku, a droga je na popularnim mjestima za izlaske poput klubova, sveprisutna. Osim standardnih opijata poput ecstasyja, trave, speeda i ostalih težih droga, u Hrvatskoj se pojavio i GHB, takozvana droga za silovanje, o kojoj se kod nas jako malo zna 
 
1
Pjevačica grupe Black Eyed Peas priznala da je koristila narkotike
Roditelji je otrgli od droge!
PJEVAČICA grupe Black Eyed Peas, Fergie, priznala je da je uzimala drogu. Prema njenim riječima, počela je s ecstasyem prije svoje dvadesete, a s vremenom je "prešla" na sve teže narkotike.
 
 
1
Zavisnost o teškim drogama razara cijelu porodicu
Uzimala kredite za kćerkin heroin!
Da zavisnost o teškim drogama može do temelja razoriti porodične odnose, najbolje pokazuje primjer Lorene Hajrulahović, koju je majka nakon višegodišnjih prijetnji, iznuda i nasilničkog ponašanja prijavila policiji.
 
 
2
Sjutra, povodom Svjetskog dana borbe protiv narkomanije, počinje "Podgorica - zona bez droge!"
Protiv droge - umom, pjesmom i igrom!
- Opština Podgorica i naša Kancelarija za prevenciju narkomanije već dvije godine, povodom obilježavanja 26. juna - Svjetskog dana u borbi protiv narkomanije, organizuje više muzičkih, kulturno-sportskih manifestacija da u Podgorici animiramo djecu, roditelje i građane da zajedno damo doprinos da se naš projekat "Podgorica - zona bez droge!" što bolje realizuje - istakao je rukovodilac Kancelarije Miomir M. Mugoša, napominjući da su u organizaciju ovogodišnjih programa - od sjutra do 27. juna uključeni NVO "CAZAS", Udruženje estradnih umjetnika i Cafe club "Beck´s city" - domaćin današnje press konferencije.
Vlasnik novootvorenog kluba na obali Morače košarkaš Saša Radunović najavio je da će 25 odsto prihoda od nedjeljnog humanitarnog koncerta "Beck´s city" uplatiti kao donaciju za izgradnju ustanove za liječenje narkomanije na Kakarickoj gori.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|