0
Smrt dječaka u Elphistoneu u East Lothianu nastupila od metadona
Dvogodišnjak umro - od predoziranja!

    DVOGODIŠNJI britanski dječak nađen je mrtav u krevetu, a prema nalazima odbukcije čini se da umro od predoziranja metadonom, potvrdile su britanske vlasti.


Dvogodišnjeg Dereka Dorana pronašla je njegova majka u njihovom domu u Elphistoneu u East Lothianu, sredinom prosinca prošle godine.
Tamošnja je policija izjavila kako je i dalje u toku detaljna istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti njegove smrti.
Ispitana je Derekova majka Lisa Dodds i njegov Derek Doran (22).
Dvogodišnjaka je pronašla njegova majka, nakon čega je odmah prevezen u edinburšku bolnicu za bolesnu djecu, gdje je proglašena njegova smrt odmah po dolasku.
Policija je izvjestila da su ove sedmice stigli rezultati toksikoloških nalaza koji potvrđuju da je Derek umro zbog predoziranja metadonom.
Portparol policije rekao je kako je o čitavom slučaju obaviješten državni tužilac, te da policija blisko sarađuje sa svojim partnerskim agencijama u rješavanju istrage.
Ovo nije jedini slučaj koji je posljednjih mjeseci šokirao britansku javnost. U siječnju je jeddanaestogodišnja djevojčica odvezena u bolnicu zbog simptoma uživanja heroina, nakon što je kolabirala u svojoj školi u Glasgowu.
Ministar Jack McConnell poziva sve aktere ovog slučaja da ostanu uračunljivi te je izjavio kako njegovi ministri sve ozbiljnije razmišljaju o donošenju zakona koji će omogućiti oduzimanje djece od roditelja ovisnika o drogi.





Posjeta : 2002