0
U drugom krugu kviza "Znanjem protiv droge" danas testirani učenici O.Š. »Vlado Milić« u Donjoj Gorici
Sve bolje znanje iz "lekcije života"!

- Pri kraju smo drugog kruga kviz takmičenja „Znanjem protiv droge“ i više smo nego zadovoljni nivoom pokazanog znanja, interesovanja učenika. Vidi se da su i učenici i njihovi nastavnici uložili dosta truda i volje da u kvizu pokažu što bolje znanje. Posebno mi je drago što su učenici, pored mnogobrojnih obaveza, našli mogućnosti i volje da pokažu zaista visok nivo znanja. Sve ovo ukazuje na opravdanost projekta. Uspio je da animira djecu, da kroz druženje, takmičenje i razmjenu znanja nauče možda jednu od najvažnijih lekcija u životu - naglasio je koordinator Kancelarija za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica Miomir M. Mugoša prilikom današnjeg kviza u O.Š. »Vlado Milić« u Donjoj Gorici.
I učenicima ove škole Kancelarija je poklonila sportske rekvizite: golove, košarkaške table, lopte... i majice sa porukom - "Sa drogom nisi sam - zlo je sa tobom!".

- Ovakva edukacija je najbolji način da u pravo vrijeme od stručnih osoba usvoje prava znanja. Projekat je animirao i roditellje, koji pomažu djeci u pripremi za kviz. To nam je i bio cilj, da zajedno usmjerimo djecu da u ovom vremenu punom izazova naprave pravi izbor i izaberu zdrav život – ukazao je Mugoša, zahvaljujući generalnom sponzoru projekta, kompaniji „Pro Monte“ i ostalim donatorima.
U drugom krugu kviza takmiče se najbolja odjeljenja sedmog razreda iz svake škole (23), od kojih će zbrajanjem bodova, odnosno procenta uspješnosti, biti izabrana tri najbolje rangirana odjeljenja, a veliko finale (uz TV-prenos) je 30. aprila 2006.
I ove godine obezbijeđene su vrijedne nagrade. Najbolja ekipa dobiće tri dana za 35 osoba u hotelu »Park« u Budvi, a drugoplasirana i trećeplasirana jednodnevne izlete za 35 osoba u Crnoj Gori. Kompanija ProMonte obezbijedila je posebne nagrade za finaliste kviza.

Uspjeh


Rang-lista uspješnosti osnovnih škola u kojima je (do danas) održan drugi krug
kviz-takmičenja *Znanjem protiv droge*

1.   OŠ “Štampar Makarije“ - 29,72%
2.   OŠ „Marko Miljanov“ – 28,18%
3.   OŠ “Boro Ćetković“ - 26,25%
4.   OŠ “Milorad Musa Burzan“ - 25,36%
5.   OŠ “Milan Vukotić“ - 24,57%
6.   OŠ „Vlado Milić“ – 23,25%
7.   OŠ “Oktoih“ - 20,95%
8.   OŠ „Sutjeska“ – 20,64%
9.   OŠ “Savo Pejanović“ - 20,24%
10. OŠ “Maksim Gorki” – 18,87%
11. OŠ “Vuk Karadžić“ - 18,29%
12. OŠ “Radojica Perović“ - 16,09%
13. OŠ „Božidar Vuković-Podgoričanin“ -13%
14. OŠ “Vuko Jovović“ - 14,96%

U drugom krugu kviza takmiči se ukupno 580 učenika sedmog razreda iz 23 osnovne škole, koja su pokazala najbolje rezultate tokom prvog kruga kviza. Od toga, 456 učenika VII razreda iz 17 podgoričkih osnovnih škola i 124 učenika iz šest najboljih odjeljenja sedmog razreda osnovnih škola iz Bara (3), Bijelog Polja, Nikšića i Danilovgrada.

Raspored


Do danas Komisija kviza testirala je učenike 14 osnovnih škola, a slijede....

07. april 2006. godine          
»MILIJA NIKČEVIĆ« - NIKŠIĆ

10. april 2006. godine
»BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ« - BAR »JUGOSLAVIJA» - BAR
«KEKEC» - SUTOMORE
11. april 2006. godine »VLADIMIR NAZOR« Podgorica
»DRAGIŠA IVANOVIĆ« Podgorica
12. april 2006. godine »VLADISLAV RIBNIKAR« - BIJELO POLJE
13. april 2006. godine »BRANKO BOŽOVIĆ« Podgorica
»PAVLE ROVINSKI« Podgorica


Učenici tri najuspješnija odjeljenja iz drugog kruga kviz-takmičenja (procenat uspješnosti – max: 30%) nadmetaće se u finalu kviza *Znanjem protiv droge".










B.Č.

Posjeta : 3118