0
Povodom Dana oslobođenja Podgorice biće održano prvenstvo srednjoškolaca u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci,
Učenici inicijatori i akteri!

- Povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, Sekretarijat za sport Opštine Podgorica i SSŠ „Sergej Stanić“ organizuju prvenstvo srednjih škola. Cilj ove manifestacije je i animiranje što većeg broja mladih da se bave sportom, kao i edukacija o štetnom uticaju alkohola, pušenja i narkomanije na život i zdravlje čovjeka.Liga nije isključivo takmičarskog karaktera. Važnija nam je masovnost, da srednjoškolci prepoznaju taj zdravstveni i vaspitni značaj bavljenja sportom. Srednjoškolci, njih 350 iz devet škola, takmičiće se na terenima SSŠ „Sergej Stanić“ u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci - najavio je na današnjoj press konferenciji zamjenik sekretara Sekretarijata za sport Budimir Miranović i dodao:
- Posebno nam je zadovoljstvo da istaknemo da je inicijativa potekla od učenika. Sekretarijat se potrudio da organizacijom takmičenja pruži djeci zadovoljstvo koje samo sport može da pruži. Moto prvenstva je »SPORT i COCKTA - Srednjoškolci Podgorici«.

- Već dvije godine imamo odličnu saradnju sa Sekretaruijatom za sport. U sklopu aktivnosti naše Kancelarije realizujemo kampanju „Sportom protiv droge, igraj za život, droga nikad“, čiji je osnovni cilj promovisanje sporta i rekreativnih stilova života. Sport je najbolji način da se djeca i omladina sklone sa ulice, da se nauče da žive zdravo i da kroz to druženje steknu nova prijateljstva. Nažalost, u Podgorici i u Crnoj Gori u vremenu koje jje pred nama postoji mnogo negativnih izazova za mlade ljude i smatram da će ova akcija i sve buduće biti naš skromni doprinos da mladi u Podgorici slobodno vrijeme provode baveći se sportom - naglasio je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije, pokrovitelj prvenstva, Miomir M. Mugoša.
- - Povodom Dana oslobođenja grada Kancelarija organizuje još četiri aktivnosti. Rekonstruisaćemo još dva košarkaška igrališta u gradu, ove godine ukupno 16, poklonićemo kabinet za prevenciju narkomanije O.Š. „Ivan Ribnikar“ u Bijelom Polju. Opremićemo kancelariju Odjeljenja za borbu protiv droge i krijumčarenje CB Podgorica. U saradnji sa „Pobjedom“ i generalnim sponzorom „Pro Monte“ 19. decembra realizovaćemo akciju „Za život bez droge, otvorimo oči“. Uz dnevni list „Pobjeda“ svi čitaoci dobiće edukativni priručnik protiv droge koji će biti štampan u 10 000 primjeraka - ukazao je Mugoša.
- Preduzeće „Monteco“ podržalo je više sportskih aktivnosti, a ovo je jedna od najvećih. Za svu djecu obezbjedićemo opremu u kojoj će igrati, školama ćemo obezbjediti lopte, da djeca mogu da nastave da se bave sportom i na kraju prvenstva organizovaćemo žurku na kojoj će učenici uživati u „cockti“ i voćnim bezalkoholnim koktelima. Jako nam je bitno da budemo podrška djeci, da nastave da se bave sportom. Naše je da u njihovoj svijesti iniciramo tu želju da žive zdravo i razvijaju sportski duh - istakla je marketing menadžer kompanije „Monteco“- generalnog sponzora prvenstva - Danijela Grbin.
- Osim što prvenstvo ima sociološki, edukativni i takmičarski karakter, djeca trebaju da se druže, da se usmjeravaju ka pravim vrijednostima, da se okrenu sportu, rekreaciji. U školi „Seregej Stanić“ postoje izvanredni uslovi i nadam se da nećemo imati nikakvih problema da prvenstvo organizujemo na visokom nivou, kao i prošle godine. Ova manifestacija treba da bude i inicijativa da se na nivou Opštine održavaju prvenstva srednjih škola. To ovom gradu fali, a djeca zaslužuju. Veliki je broj talenata u svim sportovima - primjetio je profesor Oleg Ulićević.
»SPORT i COCKTA - Srednjoškolci Podgorici«

S u b o t a, 10. XII 2005.
Sala SSŠ "SERGIJE STANIĆ"
09.00 h - SVEČANO OTVARANJE MANIFESTACIJE

Sala SSŠ "SERGIJE STANIĆ"
ODBOJKA (žene)
09.30 HTŠ "S. RASPOPOVIĆ" - GIMNAZIJA "S. ŠKEROVIĆ"
                      (slobodna - SEŠ "MIRKO VEŠOVIĆ")
ODBOJKA (muškarci)
10.15 h GIMNAZIJA "S. ŠKEROVIĆ" - SEŠ "M. VEŠOVIĆ"
11.00 h HTŠ "S. RASPOPOVIĆ" - SEŠ "V. ALIGRUDIĆ"
KOŠARKA (muškarci)
12.30 h SGŠ "M. RADOVIĆ" - GIMNAZIJA "25. MAJ"
13.15 h SMŠ "I. USKOKOVIĆ" - SSŠ "S. STANIĆ"
Stadion – ARENA
RUKOMET (žene)
09.30 h SEŠ "M. VEŠOVIĆ" - SHŠ "S. RASPOPOVIĆ"
10.15 h SMŠ "I. USKOKOVIĆ" - SSŠ "S. STANIĆ"
FUDBAL
11.00 h SSŠ "S. STANIĆ" - SEŠ "M. VEŠOVIĆ"
11.45 h SMŠ "I. USKOKOVIĆ" - GIMNAZIJA "S. ŠKEROVIĆ"
12.30 h HTŠ "S. RASPOPOVIĆ" - SGŠ "M. RADOVIĆ"
13.15 h SEŠ "V. ALIGRUDIĆ" - GIMNAZIJA "25. MAJ"
Organizatori - Sekretarijat za sport Opštine i SSŠ »Sergije Stanić«
Pokrovitelj - Kancelarija za prevenciju narkomanije
Generalni sponzor - preduzeće »Montecco«
                              




B.Č.

Posjeta : 2192