0
U kvizu "Znanjem protiv droge" ove godine učestvovaće i učenici iz Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja i Nikšića
Znanjem protiv droge - 100 odjeljenja!

- Uz 17 osnovnih škola iz Podgorice, koje su učestvovale i prošle godine, u kvizu će učestvovati i šest osnovnih škola iz Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja i Nikšića. To su škole kojima je Kancelarija za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica poklonila kabinete za prevenciju narkomanije, opremljene potrebnim inventarom, tehnuičkim uređajima i edukativnim materijalom. Generalni sponzor kompanija „ProMonte“ je sa nama, kao i u ove dvije godine, podržava ovakve manifestacije čiji je osnovni cilj edukacija djece u školama, a kroz ovaj projekat i edukacija roditelja. Ove godine sa nama je i NVO „CAZAS“, da zajedno realizujemo projekat i da kroz edukativni seminar dobijemo još sto vršnjačkih edukatora - istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša najavljujući danas za 20. februar početak kviza "Znanjem protiv droge". U "takmičenju" će nastupiti 2851 učenik iz 100 odjeljenja sedmog razreda.

- Ovo je drugi put da se ovaj kviz održava u Crnoj Gori i mi smo generalni sponzori. Pronašli smo sebe i u drugim akcijama Kancelarije za prevenciju narkomanije. Jednostavno, smatramo da je edukacija i prevencija najbolji način da se svi udruženo izborimo protiv ovog zla, da ga što manje bude. Raspoloženi smo za svaki vid saradnje, kako sa Kancelarijom, tako i sa ostalim NVO koji rade na tome - ukazala je PR menadžer kompanije „ProMonte“ Natalija Novaković.
- Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo na ovom projektu sarađivati sa Kancelarijom za prevenciju narkomanije. Sam projekat je jedan vid pomoći opštine „CAZAS“ i Kancelariji. U sklopu projekta, nakon završetka kompletnog ciklusa kviza, na edukativnom seminaru treneri „CAZAS“ radiće na edukaciji najboljih osnovaca. Svi oni na kraju dobiće diplome vršnjačkih edukatora za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti. Ubijeđen sam da je ovo samo još jedna u nizu naših uspješnih saradnji na prevenciji bolesti zavisnosti i narkomanije - naglasio je program menadžer NVO „CAZAS“ Vladan Golubović.
Po Mugošinim riječima, povodom Dana oslobođenja grada Kancelarija organizuje još četiri aktivnosti.
- Afirmišući zdrave stilove života, rekonstruisaćemo još dva košarkaška igrališta u gradu, ove godine ukupno 16, poklonićemo kabinet za prevenciju narkomanije O.Š. „Ivan Ribnikar“ u Bijelom Polju. Opremićemo kancelariju Odjeljenja za borbu protiv droge i krijumčarenje CB Podgorica. U saradnji sa „Pobjedom“ i generalnim sponzorom „Pro Monte“ 19. decembra realizovaćemo akciju „Za život bez droge, otvorimo oči“. Uz dnevni list „Pobjeda“ svi čitaoci dobiće edukativni priručnik protiv droge koji će biti štampan u 10 000 primjeraka - dodao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije.



B.Č.

Posjeta : 2047