Sedmica - Droga nikad

2
Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije
"Oktoihu" koševi i kabinet!
Nastavljajući akciju "Sportom protiv droge", Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije postaviće danas koševe na igralištu O.Š. "Oktoih" - do sada je postavila osam tabli i obruča na četiri otvorena terena u Podgorici - a ova škola dobiće sjutra i kabinet za edukaciju o bolestima zavisnosti.
U finalu kviza “Znanjem protiv droge”, pobijedila je O.Š. “Pavle Rovinski”, druga je O.Š. “Branko Božović, a treća O.Š. “Štampar Makarije”. Tokom dva mjeseca, u ovom edukativnom takmičenju učestvovalo je 4.400 učenika sedmih i osmih razreda iz 17 škola.
 
 
1
U nedjelju finale kviza "Znanjem protiv droge"!
Pobjednici svi uče(s)nici!
- Cijenimo prave vrijednosti kao što su prijateljstvo, porodica, ljubav, znanje, sport...a od sebe odbacimo sve loše i drogi recimo odlučno NE!
Ova poruka koju su vršnjacima uputile predstavnice odjeljenja iz tri škole - Marina Đurović, VII3 "Pavle Rovinski", Kristina Ravić VII2 "Štampar Makarije" i Ivana Rajković, VIII1 "Branko Božović" - koje će se u nedjelju u 11 u KIC "Budo Tomović" takmičiti u finalu kviza "Znanjem protiv droge!" najbolja je potvrda da su svi uče(s)nici - za dva mjeseca 4500 iz 80 odjeljenja sedmih i osmih razreda - pobjednici ovog edukativnog takmičenja.  
 
2
Istraživanja u Sidneyu
Drogirani protiv zakona!
SYDNEY - Skoro 50 odsto osoba koje je uhvatila australijska policija nalazilo se pod uticajem narkotika koji su uzeli nekoliko sati prije počinjenja prekršaja, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas objavila valdina agencija u Sydneyu.  
 
1
Turnirima u košarci i fudbalu u O:Š "Radojica Perović" počela "Nedjelja borbe protiv droge"
Droga je "u ofsajdu"!
- Nadam se da ćete shvatiti da je droga najveći porok savremenog društva, da ćete se kaniti nje i da ćete se baviti bilo kojim sportom. Ja sam izabrao fudbal, ali i rukomet, košarka i svi ostali sportovi su zdravi, da bi se živjelo zdravo - ukazao je proslavljeni fudbalski as Dejan Savićević, otvarajući danas u O.Š. "Radojica Perović" "Nedjelju dana borbe protiv droge" u kojoj će se učenici od petog do osmog razreda takmičiti u košarci i fudbalu.
Osim sportskih takmičenja, sedmicu će obilježiti i pozorišna predstava, kviz "Znanjem protiv droge", a edukativna predavanja održaće ekspert za droge Dušan Raspopović i psiholog Tatijana Mandić. 
 
0
Kancelarija za prevenciju narkomanije organizuje i kviz "Znanjem protiv droge"
Pobjednik - svaki uče(s)nik!
                   - Opremili smo kabinete, organizovali literarna i sportska takmičenja, tako da je ovaj kviz nastavak edukativnih aktivnosti i naša želja da provjerimo stepen znanja učenika. Možda je izraz takmičenje neadekvatan našem cilju koji želimo da postignemo ovim projektom, jer u svakom takmičenju ima pobjednika i poraženih. Sasvim smo sigurni da će u ovom našem takmičenju biti pobjednika, ali da neće biti poraženih. Naše je ubjeđenje da samo dobro informisani pojedinci mogu hrabro odgovoriti pošastima koje donosi vrijeme koje je pred nama, a ono je, nažalost, puno negativnih izazova. Ovaj projekat rezultat je naše iskrene želje da učinimo sve kako bi mladi postali dovoljno informisani o svim uzrocima i negativnim posledicama korišćenja raznih vrsta psihoaktivnih supstanci i dovoljno svjesni odgovornosti za izbore koje će imati u životu. Ako u tome uspijemo, bićemo svi pobjednici - istakao je Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije, prezentirajući njen projekat "Znanjem protiv zavisnosti" u sklopu kojeg će se kroz kviz "Znanjem protiv droge" 4400 učenika sedmih i osmih razreda iz 17 škola od marta do maja takmičiti i učiti o pogubnosti zla 21. vijeka.
 
 
2
Ekipa za borbu protiv droge među omladinom sjutra ponovo na okupu
Prevencija - stalna akcija!
               Ekipa aktivista raznih profesija, koja je zahvaljujući zalaganju Kancelarije za prevenciju i suzbijanje narkomanije iz dana u dan sve brojnija, sjutra u 11 u KIC "Budo Tomović" biće na okupu da i u novoj godini nastavi stalnu akciju - prevenciju!
 
 
1
Akcija Kancelarije za suzbijanje narkomanije i JU "Dječji savez" u odmaralištu na Veruši
I kviz protiv droge!
         - Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije, u saradnji sa JU Dječji savez Podgorice, organizuje danas posjetu Dječjem odmaralištu na Veruši, gdje će mališanima na zimskom raspustu ukazati na pogubnost droge i na prednost zdravog načina života.
                      Osnovcima u odmaralištu na Veruši biće prikazan film, podijeljene propagandne brošure Kancelarije, a biće održana i edukativna radionica i mini-kviz znanja “Droga-nikad!”.  
 
2
Kancelarija za prevenciju narkomanije obilježila godinu uspješnog rada
Ulog u zdravu budućnost!
       - Tokom ove godine nijesmo napravili ništa spektakularno, ali smatram da smo napravili dobru osnovu za nastavak jednog dobro organizovanog i kontinuiranog rada na polju prevencije narkomanije. Rezultati na prevenciji narkomanije ne mogu biti brzi i odmah uočljivi, ali svaki napor u ovom pravcu jeste ulog u zdraviju i srećniju budućnost omladine Podgorice - istakao je Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju i suzbijanje narkomanije na večerašnjoj mini svečanosti, na kojoj je obilježen njen više nego uspješan rad u proteklih (nešto više od) godinu dana. 
 
2
Za godinu dana u Hrvatskoj
Od droge umrlo 95 mladih!
          Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je u Hrvatskoj umrlo 95 osoba od posljedica djelovanja psihoaktivnih droga. Većina umrlih bila je evidentirana u Registru liječenih zavisnika o drogama tog tipa. Među umrlima je 86 muškaraca i devet žena, a čak 64 osobe, odnosno preko dvije trećine, bilo je između 21 i 35 godina starosti.  
 
1
Danas u školi "Pavle Rovinski"
Znanjem protiv droge!
       Danas u 17, u O.Š. "Pavle Rovinski" Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije održaće tribinu "Znanjem protiv droge".
         Na pogubnosti droge i na zdrave stilove života učenicima će ukazati Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarijeza prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Crnoj Gori, Dušan Raspopović, član Vladine komisije za prevenciju narkomanije i pedagog Rena Rakčević, koja u ovoj školi realizuje program za prevenciju narkomanije, a na tribini biće prikazana i film "Znanjem protiv droge", koji je Kancelarija snimila za edukaciju osnovaca.  
 
0
Zajednički projekat Kancelarije za prevenciju narkomanije i Društva za zaštitu životinja
Svijet za sve, za drogu - ne!
       "Na svijetu ima ljubavi i mjesta za sve, samo za drogu NE!" - projekat je koji će u pet osnovnih škola - "Pavle Rovinski", "Vuk Karadžić", "Vladimir Nazor", "Štampar Makarije" i "Vlado Milić" - zajedno realizovati Kancelarija za prevenciju narkomanije i Društvo za zaštitu životinja Podgorica.
       - Cilj naše saradnje je promovisanje zdravih stilova života i razvijanje ljubavi prema životinjama - istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša, domaćin današnje konferencije za štampu na kojoj je program predstavljen.
 
 
0
U opštinskoj Kancelariji za prevenciju narkomanije imaju recept i pomoć za uspješan rad
Prevencija, edukacija - Centar!
            - Za uspješnu borbu protiv "zla 21. vijeka" neophodno je da Crna Gora donese Zakon o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, da nastavimo kontinuiranu edukaciju djece i roditelja i promovisanje zdravih stilova života i da u Podgorici bude otvorena posebna ustanova za liječenje i rehabilitaciju zavisnika!
          Ovako je na današnjoj konferenciji za štampu Miomir M. Mugoša koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije sumirao utiske poslije učešća na konferenciji "Migracije i zavisnost" u Dizeldorfu i jučerašnje posjete predstavnika Francuske koji su izrazili spremnost da pomognu u radu buduće ustanove u Podgorici. 
 
2
Evropski posmatrački centar za droge i zavisnosti
Sve više "naduvanih" u EU!
               Potrošnja kanabisa na području EU veća je nego ikad prije, a u 25 zemalja Unije kanabis svakoga dana konzumira tri miliona osoba.  
 
2
JPU »Ljubica Popović« i Kancelarije za prevenciju narkomanije predstavili zajednički projekat
Putokaz u zdrav svijet!
      -"Ala je lijep ovaj svijet" naziv je programa koji JPU "Ljubica Popović" i Kancelarija za prevenciju narkomanije zajedno realizuju, za početak u tri vrtića - "Pčelica", "Sunce" i "Ljubica Popović" - a čiji je cilj da se najmlađima, ali i njihovim roditeljima ukaže da u svakodnevnim zdravim i dobro osmišljenim aktivnostima najmlađih - nema mjesta za drogu!
             Sa mališanima iz šest vaspitnih grupa ove tri predškolske jedinice neće raditi samo njihove vaspitačice, već i brojni članovi tima "Al je lijep ovaj svijet". Dolaziće im u goste i sportisti, ali i svi drugi pobornici zdravog života.

                 
 
1
Akcija australijskih policajaca i carinika
Zaplijenili 820 kg ecstasya!
             SYDNEY - Australijska policija i carinici zaplijenili su 820 kilograma tableta i praha ecstasyja, što je najveća zapljena te sintetičke droge u Australiji, saopštila je policija.  
 
0
Opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije kod djece i omladine
U crkvi protiv droge!
          Opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici organizovaće sjutra u Katoličkoj crkvi,u Don Bosco Centru, edukativni čas o prevenciji narkomanije za djecu i omladinu.
          Tribina počinje u 18, a o zdravom načinu života, o pogubnosti droge za mlade, o narko-kriminalu govoriće Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici, Dušan Raspopović, član operativnog tima Vladine Komisije za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Crnoj Gori i mr Velimir Rakocevic, MUP Republike Crne Gore.
 
 
0
Londonska policija pokušava novu strategiju u borbi protiv bolesti zavisnosti
Padanje i propadanje od droge!
          Policija u Londonu pokušava da se sa novom strategijom borbi protiv bolesti zavisnosti. Fotografije pokazuju bukvalno propadanje spoljašnosti jedne narkomanke i biće objavljene na posterima, lecima, čak i na podmetačima za čaše u pabovima.Prva fotografija prikazuje Rozanu Holand staru 29 godina, kada je tek počela da koristi drogu.  
 
3
Na Trgu Republike počela "Coca cola premier liga" za mališane
Brze noge - protiv droge!
       "Uz zdrav razum i brze noge, buba-marom protiv drge" moto je "Coca cola premier lige" u fudbalu koja je počela jutros na Trgu Republike i u kojoj će se takmičiti oko 500 dječaka i djevojčica (od 5 do 12 godina) iz 18 ekipa Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja, Cetinja, Budve, Bara i Podgorice. 
 
3
Londonski klub ne želi fudbalere koji se drogiraju
Chelsea otpustio Mutua!
            Engleski premijerligaš Chelsea u petak je otpustio rumunskog napadača Adriana Mutua za kojeg je dokazano da je uzimao kokain - objavio je BBC.
                      Londonski klub u saopštenju je naveo kako u svojim redovima ne želi nogometaše koji se drogiraju, te da pritom neće imati popusta prema nikome. Prije dvije godine Chelsea se na sličan način riješio australskog vratara Marka Bosnicha, koji je također uzimao kokain.
 
 
0
Sjutra u Domu Vojske igraju osnovci i velemajstori
Matiraju drogu!
      "Šahom protiv droge", naziv je finalne "simultanke", kao krune Lige osnovnih škola u šahu, na kojoj će sjutra u Domu Vojske SiCG, na oko 200 tabli, naši najpoznatiji šahisti igrati protiv crnogorskih osnovaca.
       Na "završni potez" dolaze B. Ivanović, D. Kosić, N. Nikčević, M. Draško, D. Blagojević, B. Podlesnik, Z. Vuković, B. Miljanić, B. Kalezić, Im N. Đukić, V. Vujošević, S. Đukanović, a moguć je i dolazak našeg poznatog šahiste i šahovskog pedagoga Nikole Karaklajića koji je nedavno imao zapaženu seriju seminara i simultanki po Crnoj Gori.

 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|