Sedmica - Droga nikad

2
Pojaèane aktivnosti policije prema osobama za koje se sumnja da krijumèare i zloupotrebljavaju drogu
Kod Baranina - i marihuane i heroina!
Kriminalistièka policija CB Bar lišila je slobode Hoæanin I. Samira (22) iz Bara. Pretresom objekta u kojem Hoæanin stanuje, pronaðeno je i oduzeto 41 pakovanje heroina i 3 pakovanja marihuane namijenjenih prodaji - to je rezultat jedne od aktivnosti koje je crnogorska policija pojaèala prema pojedincima i grupama za koje se sumnja da se bave krijumèarenjem i drugim zloupotrebama opojnih droga.
Zog osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo neovlašæena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, Hoæanin æe, uz kriviènu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji. 
 
2
Kancelarija za prevenciju narkomanije i Udruženje roditelja organizuju seminar
Roditelji u prevenciji!
“Roditelji u prevenciji zavisnosti” - naziv je seminara koji za roditelje, predstavnike Savjeta roditelja i pedagoge i psihologe prosvjetnih i zdravstvenih ustanova sa teritorije opštine Podgorica sjutra u KIC "Budo Tomoviæ" organizuju Kancelarija za prevenciju narkomanije i Udruženje roditelja Crne Gore, uz podršku Ministarstva prosvjete i nauke, CRS (Catholic Relief Services) i Kanadske agencije za meðunarodni razvoj (CIDA).
Kroz kratke prezentacije i razgovor iskustva iz okruženja uèesnicima seminara prenijeæe spec. pedagog – Šef Odsjeka za prevenciju bolesti zavisnosti Niša Ivana Todoroviæ, psiholog Sanja Ankon iz Zagreba i mr.dr.sci. Ivan Marchioti koji æe prezentirati testove "Biognost".  
 
0
Do kraja godine biæe udareni temelji Ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci
Prikljuèci kao donacije!
- Predviðeno je da do kraja decembra na lokaciji buduæe Javne Ustanove za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci - Ravnište – Kakaricka gora - budu sprovedeni infrastrukturni prikljuèci, nakon èega bi trebalo da poène njena izgradnja - izjavio je Miomir M. Mugoša, šef Kancelarije za prevenciju narkomanije Opštine Podgorica poslije današnjeg radnog sastanka predstavnika SO, Elektrodistribucije, JP »Vodovod i kanaliazacija«, Telekoma Crne Gore, Agencije za razvoj Podgorice i projektantske firme "Ing-Invest". 
 
1
Veèeras i sjutra u "City Beck's"
Velika košarkaška žurka!
    »Velika košarkaška žurka«, povodom poèetka Evropskog prvenstva u košarci u Podgorici, poèinje veèeras u 22.30 na obali Moraèe, u caffe baru »City Beck´s«, a biæe prireðena i sjutra veèe.
Pokrovitelj košarkaške zabave je Kancelarija za prevenciju narkomanije Podgorice, èiji je cilj promovisanje sporta-košarke kao zdravog stila života. Pozivnice za žurku upuæene su svim uèesnicima grupe "B" i gostima Evropskog prvenstva u košarci u Podgorici.  
 
0
Godišnji skup Britanskog udruženja za unapreðenje nauke
Korisnici ecstasy skloniji bolestima!
OSOBE koje uzimaju ecstasy kako bi mogle plesati cijele noæi ošteæuju svoj imunološki sistem, a one koji pate od depresije izazvane tom drogom teže je i lijeèiti, izjavio je u srijedu jedan nauènik. 
 
0
GHB NAJÈEšÆE SE STAVLJA U ALKOHOLNO PIÆE
Oprez, "droga za silovanje"!
Ljeto je stiglo, partyji su u toku, a droga je na popularnim mjestima za izlaske poput klubova, sveprisutna. Osim standardnih opijata poput ecstasyja, trave, speeda i ostalih težih droga, u Hrvatskoj se pojavio i GHB, takozvana droga za silovanje, o kojoj se kod nas jako malo zna 
 
1
Pjevaèica grupe Black Eyed Peas priznala da je koristila narkotike
Roditelji je otrgli od droge!
PJEVAÈICA grupe Black Eyed Peas, Fergie, priznala je da je uzimala drogu. Prema njenim rijeèima, poèela je s ecstasyem prije svoje dvadesete, a s vremenom je "prešla" na sve teže narkotike.
 
 
1
Zavisnost o teškim drogama razara cijelu porodicu
Uzimala kredite za kæerkin heroin!
Da zavisnost o teškim drogama može do temelja razoriti porodiène odnose, najbolje pokazuje primjer Lorene Hajrulahoviæ, koju je majka nakon višegodišnjih prijetnji, iznuda i nasilnièkog ponašanja prijavila policiji.
 
 
2
Sjutra, povodom Svjetskog dana borbe protiv narkomanije, poèinje "Podgorica - zona bez droge!"
Protiv droge - umom, pjesmom i igrom!
- Opština Podgorica i naša Kancelarija za prevenciju narkomanije veæ dvije godine, povodom obilježavanja 26. juna - Svjetskog dana u borbi protiv narkomanije, organizuje više muzièkih, kulturno-sportskih manifestacija da u Podgorici animiramo djecu, roditelje i graðane da zajedno damo doprinos da se naš projekat "Podgorica - zona bez droge!" što bolje realizuje - istakao je rukovodilac Kancelarije Miomir M. Mugoša, napominjuæi da su u organizaciju ovogodišnjih programa - od sjutra do 27. juna ukljuèeni NVO "CAZAS", Udruženje estradnih umjetnika i Cafe club "Beck´s city" - domaæin današnje press konferencije.
Vlasnik novootvorenog kluba na obali Moraèe košarkaš Saša Radunoviæ najavio je da æe 25 odsto prihoda od nedjeljnog humanitarnog koncerta "Beck´s city" uplatiti kao donaciju za izgradnju ustanove za lijeèenje narkomanije na Kakarickoj gori.  
 
2
Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije
"Oktoihu" koševi i kabinet!
Nastavljajuæi akciju "Sportom protiv droge", Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije postaviæe danas koševe na igralištu O.Š. "Oktoih" - do sada je postavila osam tabli i obruèa na èetiri otvorena terena u Podgorici - a ova škola dobiæe sjutra i kabinet za edukaciju o bolestima zavisnosti.
U finalu kviza “Znanjem protiv droge”, pobijedila je O.Š. “Pavle Rovinski”, druga je O.Š. “Branko Božoviæ, a treæa O.Š. “Štampar Makarije”. Tokom dva mjeseca, u ovom edukativnom takmièenju uèestvovalo je 4.400 uèenika sedmih i osmih razreda iz 17 škola.
 
 
1
U nedjelju finale kviza "Znanjem protiv droge"!
Pobjednici svi uèe(s)nici!
- Cijenimo prave vrijednosti kao što su prijateljstvo, porodica, ljubav, znanje, sport...a od sebe odbacimo sve loše i drogi recimo odluèno NE!
Ova poruka koju su vršnjacima uputile predstavnice odjeljenja iz tri škole - Marina Ðuroviæ, VII3 "Pavle Rovinski", Kristina Raviæ VII2 "Štampar Makarije" i Ivana Rajkoviæ, VIII1 "Branko Božoviæ" - koje æe se u nedjelju u 11 u KIC "Budo Tomoviæ" takmièiti u finalu kviza "Znanjem protiv droge!" najbolja je potvrda da su svi uèe(s)nici - za dva mjeseca 4500 iz 80 odjeljenja sedmih i osmih razreda - pobjednici ovog edukativnog takmièenja.  
 
2
Istraživanja u Sidneyu
Drogirani protiv zakona!
SYDNEY - Skoro 50 odsto osoba koje je uhvatila australijska policija nalazilo se pod uticajem narkotika koji su uzeli nekoliko sati prije poèinjenja prekršaja, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas objavila valdina agencija u Sydneyu.  
 
1
Turnirima u košarci i fudbalu u O:Š "Radojica Peroviæ" poèela "Nedjelja borbe protiv droge"
Droga je "u ofsajdu"!
- Nadam se da æete shvatiti da je droga najveæi porok savremenog društva, da æete se kaniti nje i da æete se baviti bilo kojim sportom. Ja sam izabrao fudbal, ali i rukomet, košarka i svi ostali sportovi su zdravi, da bi se živjelo zdravo - ukazao je proslavljeni fudbalski as Dejan Saviæeviæ, otvarajuæi danas u O.Š. "Radojica Peroviæ" "Nedjelju dana borbe protiv droge" u kojoj æe se uèenici od petog do osmog razreda takmièiti u košarci i fudbalu.
Osim sportskih takmièenja, sedmicu æe obilježiti i pozorišna predstava, kviz "Znanjem protiv droge", a edukativna predavanja održaæe ekspert za droge Dušan Raspopoviæ i psiholog Tatijana Mandiæ. 
 
0
Kancelarija za prevenciju narkomanije organizuje i kviz "Znanjem protiv droge"
Pobjednik - svaki uèe(s)nik!
                   - Opremili smo kabinete, organizovali literarna i sportska takmièenja, tako da je ovaj kviz nastavak edukativnih aktivnosti i naša želja da provjerimo stepen znanja uèenika. Možda je izraz takmièenje neadekvatan našem cilju koji želimo da postignemo ovim projektom, jer u svakom takmièenju ima pobjednika i poraženih. Sasvim smo sigurni da æe u ovom našem takmièenju biti pobjednika, ali da neæe biti poraženih. Naše je ubjeðenje da samo dobro informisani pojedinci mogu hrabro odgovoriti pošastima koje donosi vrijeme koje je pred nama, a ono je, nažalost, puno negativnih izazova. Ovaj projekat rezultat je naše iskrene želje da uèinimo sve kako bi mladi postali dovoljno informisani o svim uzrocima i negativnim posledicama korišæenja raznih vrsta psihoaktivnih supstanci i dovoljno svjesni odgovornosti za izbore koje æe imati u životu. Ako u tome uspijemo, biæemo svi pobjednici - istakao je Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije, prezentirajuæi njen projekat "Znanjem protiv zavisnosti" u sklopu kojeg æe se kroz kviz "Znanjem protiv droge" 4400 uèenika sedmih i osmih razreda iz 17 škola od marta do maja takmièiti i uèiti o pogubnosti zla 21. vijeka.
 
 
2
Ekipa za borbu protiv droge meðu omladinom sjutra ponovo na okupu
Prevencija - stalna akcija!
               Ekipa aktivista raznih profesija, koja je zahvaljujuæi zalaganju Kancelarije za prevenciju i suzbijanje narkomanije iz dana u dan sve brojnija, sjutra u 11 u KIC "Budo Tomoviæ" biæe na okupu da i u novoj godini nastavi stalnu akciju - prevenciju!
 
 
1
Akcija Kancelarije za suzbijanje narkomanije i JU "Djeèji savez" u odmaralištu na Veruši
I kviz protiv droge!
         - Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije, u saradnji sa JU Djeèji savez Podgorice, organizuje danas posjetu Djeèjem odmaralištu na Veruši, gdje æe mališanima na zimskom raspustu ukazati na pogubnost droge i na prednost zdravog naèina života.
                      Osnovcima u odmaralištu na Veruši biæe prikazan film, podijeljene propagandne brošure Kancelarije, a biæe održana i edukativna radionica i mini-kviz znanja “Droga-nikad!”.  
 
2
Kancelarija za prevenciju narkomanije obilježila godinu uspješnog rada
Ulog u zdravu buduænost!
       - Tokom ove godine nijesmo napravili ništa spektakularno, ali smatram da smo napravili dobru osnovu za nastavak jednog dobro organizovanog i kontinuiranog rada na polju prevencije narkomanije. Rezultati na prevenciji narkomanije ne mogu biti brzi i odmah uoèljivi, ali svaki napor u ovom pravcu jeste ulog u zdraviju i sreæniju buduænost omladine Podgorice - istakao je Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju i suzbijanje narkomanije na veèerašnjoj mini sveèanosti, na kojoj je obilježen njen više nego uspješan rad u proteklih (nešto više od) godinu dana. 
 
2
Za godinu dana u Hrvatskoj
Od droge umrlo 95 mladih!
          Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je u Hrvatskoj umrlo 95 osoba od posljedica djelovanja psihoaktivnih droga. Veæina umrlih bila je evidentirana u Registru lijeèenih zavisnika o drogama tog tipa. Meðu umrlima je 86 muškaraca i devet žena, a èak 64 osobe, odnosno preko dvije treæine, bilo je izmeðu 21 i 35 godina starosti.  
 
1
Danas u školi "Pavle Rovinski"
Znanjem protiv droge!
       Danas u 17, u O.Š. "Pavle Rovinski" Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije održaæe tribinu "Znanjem protiv droge".
         Na pogubnosti droge i na zdrave stilove života uèenicima æe ukazati Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarijeza prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Crnoj Gori, Dušan Raspopoviæ, èlan Vladine komisije za prevenciju narkomanije i pedagog Rena Rakèeviæ, koja u ovoj školi realizuje program za prevenciju narkomanije, a na tribini biæe prikazana i film "Znanjem protiv droge", koji je Kancelarija snimila za edukaciju osnovaca.  
 
0
Zajednièki projekat Kancelarije za prevenciju narkomanije i Društva za zaštitu životinja
Svijet za sve, za drogu - ne!
       "Na svijetu ima ljubavi i mjesta za sve, samo za drogu NE!" - projekat je koji æe u pet osnovnih škola - "Pavle Rovinski", "Vuk Karadžiæ", "Vladimir Nazor", "Štampar Makarije" i "Vlado Miliæ" - zajedno realizovati Kancelarija za prevenciju narkomanije i Društvo za zaštitu životinja Podgorica.
       - Cilj naše saradnje je promovisanje zdravih stilova života i razvijanje ljubavi prema životinjama - istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša, domaæin današnje konferencije za štampu na kojoj je program predstavljen.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|