2
Sjutra, povodom Svjetskog dana borbe protiv narkomanije, počinje "Podgorica - zona bez droge!"
Protiv droge - umom, pjesmom i igrom!

- Opština Podgorica i naša Kancelarija za prevenciju narkomanije već dvije godine, povodom obilježavanja 26. juna - Svjetskog dana u borbi protiv narkomanije, organizuje više muzičkih, kulturno-sportskih manifestacija da u Podgorici animiramo djecu, roditelje i građane da zajedno damo doprinos da se naš projekat "Podgorica - zona bez droge!" što bolje realizuje - istakao je rukovodilac Kancelarije Miomir M. Mugoša, napominjući da su u organizaciju ovogodišnjih programa - od sjutra do 27. juna uključeni NVO "CAZAS", Udruženje estradnih umjetnika i Cafe club "Beck´s city" - domaćin današnje press konferencije.
Vlasnik novootvorenog kluba na obali Morače košarkaš Saša Radunović najavio je da će 25 odsto prihoda od nedjeljnog humanitarnog koncerta "Beck´s city" uplatiti kao donaciju za izgradnju ustanove za liječenje narkomanije na Kakarickoj gori.

- Kroz kviz takmičenje "Znanjem protiv droge" dobili smo 90 učenika koji su pokazali najbolje znanje. U želji da ih pridružimo našoj Kancelariji, kako bi postali naši članovi i ubuduće edukatori, zajedno sa "CAZAS" za njih organizujemo dvodnevni seminar u Sutomoru o bolestima zavisnosti - narkomaniji, alkoholizmu, nikotinizmu i HIV - rekao je Mugoša.
Po njegovim riječima, na tom seminaru predavači će biti Dušan Raspopović iz Vladine komisije za prevenciju narkomanije, Agima Ljaljević iz Udruženja za borbu protiv pušenja, Edin Pepić predstavnik Udruženja za borbu protiv alkoholizma i predstavnici "CAZAS" o prevenciji HIV.
Sjutra veče emisija "Otvoreno" TVCG biće posvećena problemu narkomanije u Crnoj Gori.
- Od nas kao ozbiljnih ljudi ovaj problem zahtijeva ozbiljnu akciju svih državnih organa. Nijesu dovoljni entuzijazam, volja i aktivnosti jedne Kancelarije.Emisija je prava prilika da predstavnici Vladine komisije, Ministarstva zdravlja, Opštine Podgorica i NVO sektora kažu šta treba raditi da bi ovaj problem bio tretiran na pravi način - ukazuje podgorički prvoborac protiv narkomanije.
U suboti na programu je polufinale košarkaškog turnira "Basketom protiv droge" u Njegoševom parku. finale je u nedjelju na Trgu Republike. Istog dana je i fudbalski "Turnir četiri grada" za mlađe selekcije - od 10 do 13 godina.
U nedjelju u 10 je i "Igra i radost, droga nikad" u zabavnom parku "Timberlend", namijenjena najmlađima, kao "mali doprinos da u budućnosti žive u boljem i sretnijem okruženju".
Humanitarni koncert u Cafe club "Beck's city" "Pjesma uvijek, droga nikad" za "Fondaciju Podgorice za prevenciju narkomanije"(ulaz 1€) počinje u 21,30.
- I prošle godine radili smo sa Kancelarijom za prevenciju narkomanije, koja je pravi primjer kako se treba suočiti sa problemom i nadam se da će slično uraditi i drugi gradovi u Crnoj Gori - napomenuo je predsjednik "CAZAS" Mišo Pejković, dodajući da su prijave za 3."Street ball" u KIC "Budo Tomović". Propagandni materijal naši aktivisti dijeliće - na tri punkta - kod hotela "Crna Gora", kod SO i na uglu Trga Republike i Hercegovačke.
- Udruženje estradnih umjetnika Crne Gore rado se odaziva u ovakvim prilikama, a ova je važna i jedinstvena. Lijepo je što ćemo našu pjesmu spojiti s šumom i bukovima nama svima drage Morače - ukazao je predsjednik Udruženja Bojan Bajramović, najavljujući za koncert "najjači sastav": "No name", Sergej Ćetković, Slaven Knezović, Marko Vukčević, Marija Božović, Bilja Mitrovć, Ivana Popović i Bojan Bajramović.
Najbolji evropski kompozitor naglasio je da mu je čast što se njegov rad verifikuje i kroz ove akcije i podsjetio da je sa Milanom Perićem napravio "Himnu života". Ona podsjeća da imamo samo jedan život, nema popravnog ispita za zdravlje i da se moramo čuvati poroka.
U ime "No name" slično su poručili Marko Vukčević i Daanijel Alibabić, kao i vlasnik "Beck's city" Saša Radunović.

Poklon


Uprkos tome što Kancelarija za prevenciju narkomanije i sama raspolaže skromnim sredstvima, njen koordinator Miomir M. Mugoša današnji press iskoristio je da grupu "No name" za nastup u Kijevu časti 600€.
-
PROGRAM MANIFESTACIJE “PODGORICA – ZONA BEZ DROGE« POVODOM OBILJEŽAVANJA 26. JUNA -
SVJETSKOG DANA BORBE PROTIV NARKOMANIJE

24. jun 2005 godine
emisija OTVORENO (RTVCG)
tema: Problem narkomanije u Crnoj Gori (učesnici: Miomir M. Mugoša -Opština Podgorica, predstavnici Vladine Komisije, Ministarstva zdravlja i MUP-a RCG –voditelj: Marija Tomašević)
24. jun – 25. jun 2005. godine (EDUKATIVNI SEMINAR, dječije odmaralište u Sutomoru)
- EDUKATIVNI SEMINAR ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE (narkomanija, HIV/AIDS, pušenje, alkoholizam)
• 90 učenika – po jedan učenik iz svakog odjeljenja VII razreda osnovnih škola iz Podgorice koji je postigao najbolje znanje na kviz-takmičenju “ZNANJEM PROTIV DROGE”
25. jun – 26. jun 2005. godine (III turnir u STREET BALL “KOŠARKOM PROTIV DROGE”)
• Igralište KK “Budućnost” u Njegoševom parku (polufinale - 25. jun 2005. godine u 17 časova)
• Turnir u malom fudbalu
• Trg Republike (finale – 26. jun 2005. godine u 19 časova)
26. jun 2005. godine (IGRA I RADOST – DROGA, NIKAD!, Zabavni park “TIMBERLAND”)
• IGRA I RADOST – DROGA, NIKAD! - manifestacija za najmlađe Podgoričane sa početkom u 10 časova
26. jun 2005. godine (Novootvoreni Café club BECK’S CITY, Galeb plaža na Morači)
• Humanitarni koncert za “Fondaciju Podgorice za prevenciju nakromanije” - “PJESMA UVIJEK – DROGA, NIKAD!” sa početkom u 21. 30 časova (ULAZ 1 EURO)
Organizatori: Kancelarija za prev. narkomanije, Café club BECK’S CITY i Kajakakaški klub “MORAČA”.
učesnici: NO NAME, Slaven Knezović, Bojan Bajramović, Sergej itd…
24. – 27. jun 2005. godine
KAMPANJA “SPORTOM PROTIV DROGE – IGRAJ ZA ŽIVOT –DROGA, NIKAD!”
• Košarkaška ekipa sastavljena od članova škola košarke FAIR-PLAY i MORAČA iz Podgorice će učestvovati na Međunarodnom Košarkaškom turniru u italijanskom gradu San Severo




B.Č.

Posjeta : 2669