0
Londonska policija pokušava novu strategiju u borbi protiv bolesti zavisnosti
Padanje i propadanje od droge!

          Policija u Londonu pokušava da se sa novom strategijom borbi protiv bolesti zavisnosti. Fotografije pokazuju bukvalno propadanje spoljašnosti jedne narkomanke i biće objavljene na posterima, lecima, čak i na podmetačima za čaše u pabovima.Prva fotografija prikazuje Rozanu Holand staru 29 godina, kada je tek počela da koristi drogu.

         Nekoliko godina kasnije, zavisnost gospođice Holand je na njenom licu počela vidno da se odražava.Zvanično se tvrdi da samo u Londonu postoji najmanje 45 hiljada hroničnih zavisnika od kreka.Rozana Holand je državljanka SAD.

         Londonska policija ima fotografije britanskih narkomana, međutim, po zakonu, nema pravo da ih objavi.U promotivnoj kampanji učestvuje još jedan zavisnik od droga koji je napisao: "Droga je zlo. Osim što drastično unakazi izgled zavisnika, droga još više škodi unutrašnjim organima narkomana."

          Sa 38 godina, devet godina nakon prve fotografije, Rozana Holand je nalik živom skeletu.Policija ne zna gdje se ona sada nalazi i pretpostavlja da više nije među živima.




BBC

Posjeta : 2193