0
U sklopu projekta ā€œMultidisciplinarna dijagnostika ā€“ molekularna medicinaā€
Predavanje o - toksiĆØnosti marihuane!

Predavanje ā€œToksiĆØnost marihuana ā€“ istine i zabludeā€ - u sklopu projekta ā€œMultidisciplinarna dijagnostika ā€“ molekularna medicinaā€ - održaƦe danas od 13 u Amfiteatru Dekanata Medicinskog fakulteta.


Profesorka Bulat, sa Katedre za toksikologiju ā€œAkademik Danilo SoldatoviƦā€, Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, uĆØestvuje u nastavi na integrisanim, specijalistiĆØkim i doktorskim akademskim studijama i rukovodilac je specijalizacije iz ToksikoloÅ”ke hemije na istom fakultetu. Posebno interesovanje u nauĆØnoistraživaĆØkom radu profesorka Bulat iskazuje za toksiĆØnost metala i perzistentnih organskih zagaĆ°ivaĆØa, naroĆØito u oblasti toksikoloÅ”ke procjene rizika od zagaĆ°ivaĆØa životne sredine, kao i za toksiĆØnost ljekova i psihoaktivnih supstanci.
Ovo je 7 predavanje po redu u okviru projekta ā€œMultidisciplinarna dijagnostika ā€“ molekularna medicinaā€ koji se realizuje kroz proÅ”logodiÅ”nji naÅ” program ā€œGostujuƦi predavaĆØiā€. Rukovodilac projekta je prof.dr Aneta BoÅ”koviƦ, redovni profesor i prodekan za nauku Medicinskog fakulteta UCG, koji je ujedno i nosilac projekta.
Ministarstvo nauke Crne Gore kroz program "GostujuƦi predavaĆØi" angažuje istaknute nauĆØnike, profesore univerziteta ili preduzetnike iz svijeta radi realizacije intenzivnih kurseva za studente i/ili nauĆØno i akademsko osoblje na univerzitetima u naÅ”oj zemlji, u oblastima koje smo izdvojili kao piroritetne Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore.
   Prijave za ovogodiÅ”nji Program ā€œGostujuƦi predavaĆØeā€ neophodno je dostaviti do 17.04.2020. za period realizacije maj 2020-april 2021.





Posjeta : 997