1
UspjeÅ”no realizovan projekat ā€žRehabilitacija i resocijalizacija zavisnika u Crnoj Goriā€œ
Otvaranje ženskog paviljona - 17.!

          - DvogodiÅ”nji projekat ā€žRehabilitacija i resocijalizacija zavisnika u Crnoj Goriā€œ, koji je finansirala Evropska komisija uz kofinansiranje Vlade Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, uspjeÅ”no je realizovan i ženski paviljon u JU za smjeÅ”taj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci biƦe otvoren 17. decembra. Za njegovu izgradnju bilo je predviĆ°eno 482.000 eura, a izgraĆ°en je za 471.000 eura. Kapacitet objekta je za 16 klijentkinja - saopÅ”teno je na danaÅ”njoj press konferenciji u KIC "Budo TomoviƦ".

Rezultate dvogodiÅ”njeg projekta predstavili su menadžer projekta Vladimir RajĆØiƦ, predstavnik izvoĆ°aĆØa radova Joko BlagojeviƦ (izvrÅ”ni direktor IGP ā€žFidijaā€œ), te predstavnik partnerske NVO ā€ž4 Lifeā€œ SaÅ”a MijoviƦ (izvrÅ”ni direktor).
Rezultati ovog projekta ne ogledaju se samo u izgradnji ženskog paviljona, veƦ i u mnogim drugim autputima koje smo iz njega dobili, a to je prije svega jaĆØanje administrativnih kapaciteta lokalne samouprave u dijelu voĆ°enja evropskih projekata, kao i jaĆØanje saradnje izmeĆ°u lokalne samoupravu i nevladinih organizacija.
TakoĆ°e, jedan od partnera u projektu, NVO ā€œ4 lifeā€, kao dio projektnih aktivnosti izradila je dvije studije jednu na poĆØetku realizacije projekta i drugu na kraju, kojim je predstavljeno stanje u oblasti problema bolesti zavisnosti u Crnoj Gori.
UĆØesnici press konferencije istakli su i znaĆØaj pomoƦi koju je u realizaciji projekta pružila Kancerja za tehniĆØku podrÅ”ku sprovoĆ°enja IPA projekata, na ĆØijem se ĆØelu nalazi gospodin Fabio Drago.




Posjeta : 2475