Sedmica - Društvo

1
Srpska radikalna stranka zatražila za crnogorskog premijera i sve koji su glasali za Rezoluciju o Sreebrenici
Zabranili bi - ulazak u Srbiju!
    -Usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore je sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa. Srpska radikalna stranka zahtijeva od Vlade Republike Srbije da odmah usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju svim poslanicima koji su u Podgorici glasali za ovu rezoluciju. Ulazak u Srbiju treba odmah zabraniti i Zdravku Krivokapiću i svima drugima koji stoje iza ovog nečasnog predloga", navedeno je u saopštenju SRS, koja je zatražila da se crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću, ali i svima koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici, zabrani ulazak u Srbiju. 
 
0
U Beogradu, u 86. godini
Preminuo Tozovac!
    U Beogradu je u 86. godini umro čuveni pjevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac. Preminuo je na VMA od posledica borbe sa koronavirusom.
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odobrio je da velikan srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 
 
2
Sarajevski publicista Senad Pećanin o incidentu u Bijelom Polju
Sadiković nastupio kao - agent-provokator!
    Medijski koncern Vijesti već godinama djeluje kao medijski „Sedmi bataljon“, koji je obavljao i obavlja najprljavije medijsko-političke poslove u crkvenoj velikosrpskoj okupaciji Crne Gore. To oslikava upravo incident u kojem je vidljivo da je Sadiković ključni izazivač, ističe advokat i sarajevski publicista Senad Pećanin u izjavi za Gradski radio.
Objavljeni snimci navodnog napada na novinara Vijesti Seada Sadikovića potvrđuju da je riječ o još jednoj bezočnoj manipulaciji. 
 
1
Čuveni bubnjar u 69. godini podlega posljedicama kovida 19
Preminuo Dragoljub Đuričić!
    Čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je u 69. godini od posljedica kovida 19. 
 
1
Pjevačica Jadranka Barjaktarević podnijela prijavu policiji
Uznemiravaju je - zbog spota!
    - Osjećam se ugroženo i uznemireno. Imajući u vidu ukupne političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih. Takvim aktivnostima pridružile su se i osobe koje su pristalice nasilja i ekstremizma i koje otvoreno promovišu i opravdavaju ratne zločine i šire mržnju prema nepravoslavnim građanima - naglasila je u saopštenju pjevačica Jadranka Barjaktarević, koja je podnijela prijavu zbog uznemiravanja, prouzrokovanog emitovanjem spota za pjesmu “Crna Gora moj je dom”. 
 
2
Rekli su - demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu Dik Durbin
Destabilizacija Crne Gore - neće im proći!
    -Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom - rezolutan je je demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu Dik Durbin. 
 
1
Odlazak legenndarnog kantautora, "panonskog mornara"
Preminuo Đorđe Balašević!
    Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je tokom lečenja od kovida 19 na Kliničkom centru Vojvodina. 
 
1
Sabor Srpske pravoslavne crkve
Novi mitropolit - mitropolit Porfirije!
    Na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) za novog 46. patrijarha izabran je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. 
 
0
Bivši američki diplomata Kurt Voker
NATO spreman - da brzo reaguje!
    -NATO i Sjedinjene Države pažljivo će pratiti imenovanja u bezbednosnom i vojno-obaveštajnom sektoru u Crnoj Gori - kazao je bivši američki diplomata Kurt Voker.  
 
1
Otvoreni telegram književnika Žarka Dragićevića ministarki zdravlja
Radi se o - posrbljavanju "srpskog sveta"!
    Nerazumne odluke Vlasti u CG pokazuju da se nalogodavac odluka nalazi na drugom mjestu.Očigledno je da nerazumnost tih odluka nije žrtvena obaveza prema vjeri,već se radi o paktu i političkom ugovoru sa protokolom SPC o posrbljavanju tkz.“srpskog sveta“ 
 
1
Drugi pišu - Šeki Radončić
Krivokapić za ”orden spreman”!
    Za zaboravne ili neupućene: osnivači Republike Srpske, osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i Ratko Mladić, baš kao i njihovi politički i ideološki nasljednici 9. januar su slavili ili slave kao „dan državnosti“ Republike Srpske. 
 
1
Objelodanila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Krivokapić čestitao - neustavni Dan RS!
    Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je telefonski predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan RS, ali bez zvanične objave da je to učinio kao državnik… 
 
0
Jedanaest mjeseci od pojave bezimenog virusa
Nijesmo do kraja upoznali - "nevidljivog"!
    Kada je Kina prvi put prijavila slučajeve koronavirusa Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) 31. decembra 2019. godine, to je opisano kao nova, misteriozna virusna upala pluća. Tada virus nije imao ni ime. I dalje čovečanstvo ne zna dosta toga o njemu, ali simptome smo, čini se, apsolvirali, iako nisu kod svakog pojedinca potpuno isti. 
 
0
Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik
Spremaju - crnogorski scenario!
    Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik ocijenio je da se povodom vijesti da vladika Grigorije priprema "srpskog Krivokapića" potvrđuje da "bojkotaška – pravovjerna opozicija", sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), sprema "crnogorski scenario". 
 
0
Nakon sinoćnjih objava odlazećeg predsjednika SAD
Tramp blokiran - na Facebooku i Instagramu!
    Nakon sinoćnjih objava odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trampa u vezi sa neredima ispred i u zgradi Kongresa u Vašingtonu, i blokade Fejsbuka, oglasio se i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, koji kaže da je šokiran događanjima u posljednja 24 sata, i da to jasno pokazuje da Tramp namjerava da iskoristi preostalo vrijeme na funkciji da podrije mirnu i zakonitu tranziciju vlasti svom nasljedniku Džou Bajdenu. 
 
0
Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Faceboo)
Svetosavska vjera u Crnoj Gori
    Možda pravoslavni Božić i nije pravi dan da se o ovome piše. Možda, ja kao agnostik, koji komunicira sa bogom direktno, bez "njegovih" samozvanih predstavnika na zemlji nijesam prava osoba da o tome piše, ali ipak ću se usuditi da, baš na ovaj dan i sa svojim svjetonazorima napišem nekoliko riječi.  
 
2
Prema radiju "Slobodna Evropa"
Knežević traži odštetu - 500 miliona!
    Biznismen Duško Knežević obavijestio je Vladu Crne Gore o pokrenutoj arbitražnoj parnici kojom traži 500 miliona eura obeštećenja. Kneževićeva kompanija "Atlas grupa" traži issplatu štete od države Crne Gore koja je nastala nezakonitim uvođenjem stečaja u dvijje banke od Centralne banke Crne Gore i nezakonitim postupanjem državnih organa u kompleksu Meljine - prenosi radio "Slobodna Evropa".  
 
2
Priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš"
Za očuvanje identiteta - nagrada Bojoviću!
    Episkop Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević", koja predstavlja najznačajnije priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš". 
 
0
Po izboru Vlade Crne Gore
Vučić čestitao Krivokapiću!
    Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Кrivokapiću i poručio da će Crna Gora u Srbiji imati iskrenog partnera. 
 
0
Potpredśednik Savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti
Članovi sporni - samo za veleizdajnike!
    -Njegova Vlada, odnosno skupštinska većina, ima namjeru da aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti liši tri člana koje drži spornim. Sporni su samo za veleizdajnike i kvislinge kakvih smo u istoriji imali na pretek. Taj svijet koji danas dominira Skupštinom, drži se naopake moralne ljestvice, oglašavajući izdaju u korist stranih država poželjnom i modelom ponašanja koji treba da slijedi cijelo društvo. U ovom slučaju, napala je ta tri člana jer temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Beogradsku patrijaršiju, indirektno na državu Srbiju, ponovo uzakoni na crnogorsku državu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|