Sedmica - Društvo

2
Prema pisanju "Politike"
Odlaganje popisa dogovorili - Spajić i Đukanović!
    Lider "Pokreta za promene" Nebojša Medojević tvrdi da je mandatar i lider PES Milojko Spajić odlaganje popisa stanovništva do 2024. dogovorio sa bivšim šefom države i bivšim liderom DPS Milom Đukanovićem, da bi se izbeglo izjašnjavanje o identitetskim pitanjima.
- A onda će se pozvati na uslove EU da nema izjašnjavanja o identitetskim pitanjima - napisao je Medojević na društvenoj mreži Iks. 
 
2
Profesor na Beogradskom univerzitetu dr Ivan Videnović gost DRV "Antene M"
Uništavanje Crne Gore - kontinuitet iz Srbije!
    - Kontinuitet deterioracije (upropaštavanja) prisutan je u tretiranju Crne Gore od subjekata iz Srbije, a direktan dokaz postoji u govoru srpskog patrijarha Porfirija, prilikom posjete Podgorici prošlog vikenda, ocjenjuje gost DRV dr Ivan Videnović. 
 
2
U Srbiji, na području Kruševca i Novog Pazara
Za sat - tri slabija potresa!
    Tri slabija potresa registrovana su na području Srbije u vremenskom rasponu od nešto više od jednog sata. 
 
2
Za "Antenu M" piše Zoran Vulević
Grabljivci živih duša
Smješkao sam se s gorčinom u duši kad čuh od starog prijatelja sve ovo s čim zelim da vas upoznam. A i kome dobronamjernom može biti do opuštenog smijeha kad nam sve ovo čine od države. 
 
2
eMDe Alijansa i više crnogorskih udruženja
Bojkotovati lažni popis - cilj je fabrikovanje broja Srba u Crnoj Gori!
    - Donesena je jednoglasna odluka da se predstojeći popis u Crnoj Gori u potpunosti bojkotuje, saopštila je eMDe Alijansa - Zajednica crnogorskih udruženja u SR Njemačkoj, uz podršku više crnogorskih udruženja i Zajednica širom svijeta.  
 
2
Ne libi se da potcijeni evropske institucije koje ga kritikuju
Milatović učio - od Vučića!
    Oni koji su o evropskim integracijama učili u evrointegracijskoj školi Aleksandra Vučića smatraju da je Evropski parlament marginalno političko tijelo, da ono usvaja rezolucije i mišljenja, ali da ona nisu obavezujuća za Evropsku komisiju i da tek posredno utiču na odnos neke države u procesu proširenja s Evropskom unijom, kazao je za CdM politički analitičar Davor Đenero odgovarajući na pitanje hoće li biti posljedica ukoliko crnogorske vlasti ne ispoštuju preporuke EP o odlaganju popisa. 
 
2
Za "Antenu M " piše Đorđe Šćepović
Bojkot laži
    Otkad je u crnogorskoj javnosti aktuelna tema popisa, koji bi se trebao uskoro dogoditi, bili smo u prilici svjedočiti do u beskonačno pervertiranoj interpretaciji istorije, koja u laboratorijama srpskih službi svakog dana poprimi neki novi oblik groteske. Krađa i prekrađa crnogorske kulture nije nešto na što već nijesmo odavno navikli, ali nas arhitekte “srpskog sveta” ipak s vremena na vrijeme znaju divno nasmijati.  
 
2
Ni na proslavi 15 godina SNS u Šapcu Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sramno i otvoreno o popisu u Crnoj Gori
Čuvaćemo Srbiju, ali i svoj narod!
    - Da biste ušli u Vladu Crne Gore morate da kažete sve najgore u Beogradu! Šta ćete u njoj, ako ne kažete? Šta je Beograd kriv? Pa, zato što tamo žive Srbi. A onda kada dolazi vreme za popis i to ne redovni, već okasneli. E, nemojte da date popis pošto će Srba da bude više. Šta ustvari hoćete svi, šta vi svi spolja hoćete? D zabranite Srbima da se izjasne kao Srbi, da se Srbima izbriše ime i prezime, da Srbi ne smeju da kažu da su Srbi. Nećete taj dan dočekati, čuvaćemo Srbiju, ali čuvaćemo i svoj narod! - naglasio je Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na proslavi 15 godina SNS, sramno i otvoreno "ne mijeešajući se u popis u Crnoj Gori. 
 
1
Radnici BIA i MUP na suđenju crnogorskom policajcu
Negirali da su - odavali tajne Ljubu Miloviću!
    Službenica BIA Srbije Dušica Jovanović i njen suprug, bivši pripadnik MUP-a Srbije Daniel Jovanović, negirali su na početku suđenja pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu da su podatke iz sistema bezbjednosnih struktura Srbije odavali Miloviću.
 
 
1
Za "Antenu M" piše Novak Adžic, koordinator Crnogorske evropske partije
Za bojkot popisa - nema kazne!
    Organi u funkciji ovog marionetskog režima i mediji njemu servilni, obmanjuju javnost da je bojkot popisa kažnjiv i da onima koji bojkotuju popis prijeti prekršajna novčana kazna od 100 do 500 eura. To je klasična neistina, jer bojkot popisa nije ni krivično ni prekršajno kažnjivo djelo. Postojeći Zakon o popisu stanovništva (2022) nije normirao što će se pravno dogoditi u slučaju bojkota prema licima koji bojkotuju popis. Zakon ne pominje institut bojkota niti prekršajne sancije za to. Bojkot je prirodno i političko, ljudsko i zakonsko pravo, aktivna i legitimna nenasilna rezistencija (otpor) građana. 
 
1
Pokrenuli peticiju protiv imenovanja člana u Savjet fakulteta
Studenti protiv - Bokana u Savjetu!
    Dragoslav Bokan je nama, mlađoj javnosti, poznat kao osoba koja sa opskurnih jutjub kanala i televizija sa nacionalnom frekvencijom kao što su TV "Hepi" i "Pink", već godinama širi govor mržnje i promoviše netrpeljivost, netoleranciju i nasilje - naveli su studenti beogradskog Fililoškog fakulteta, koji su pokrenuli su peticiju protiv njegovog imenovanja za člana Savjeta tog fakulteta. 
 
1
Povodom reakcija javnosti na skaredne asimilatorske izjave prvosveštenika Srpskoga sveta
Na rektorovoj platformi - Jocin fašizam!
    Na portalu IN4S jutros je udarni naslov bio stav kleronacionalističkoga agitatora Jovana Markuša kojim se negiraju osnovne ustavne vrijednosti crnogorske, saopšteno je sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost. 
 
1
Za "Antenu M" piše Adnan Čirgić
U popisnoj kampanji - Vučićevi seizi!
    Nakon bestidne kampanje In4S i bilborda kojima se, u skladu s nazorima XIX vijeka, cio štokavski prostor predstavlja kao srpski, nakon dolaska prvosveštenika Srpskoga sveta koji je poručio da je Podgorica srpski grad, da je crnogorska religija svetosavska, da ovđe živi srpski narod koji govori srpskim jezikom - javili su se Vučićevi izmećari Abazović&Adžić da pozovu crnogorske građane da izađu na popis te Milatović da zastraši kako je poziv na bojkot zapravo poziv na protivzakonito djelovanje. 
 
1
Drugi pišu - Đorđe Šćepović za Gradski portal
Ravna li je Crna Gora
    “Avgustovsku Crnu Goru” i sve njene tekovine moramo jednom zasvagda poništiti. Crna Gora se mora vratiti sebi. Oslobođena mitova i laži koji vrište s bilborda, tv ekrana, naci-portala i iz prljavih usta glasnogovornika velikosrpskog nacionalizma. Zato, ako su okupatori na ulicama rušili Crnu Goru, mi je na ulicama moramo sačuvati. Bar ono što je nakon trogodišnje pohare i izdaje ostalo od nje - zaključuje Đorđe Šćepović u tekstu "Ravna li je Crna Gora" za Gradski portal. 
 
0
Spoljnopolitički analitičar Dragutin Đeković
Napad pripreman godinu - sukob će potrajati!
    Izraelsko - palestinski sukob će potrajati, ocijenili su sagovornici u Jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro". Ambasadori Izraela i Palestine kazali su da stoje na raspolaganju crnogorskim državljanima u tim zemljama.  
 
0
Za Antenu M piše: Novak Adžić, koordinator Inicijativnog odbora Crnogorske evropske partije
Ako se popis ne odloži, mora doći do bojkota
    Crnogorska evropska partija je jasnog stava da je najavljeni popis stanovništva neophodno odložiti, a ako se ne odloži popis, isti mora biti pod punom kontrolom, domaćom i međunarodnom.
Međutim, ako to nije moguće, nužno ga je bojkovati.  
 
0
Za Antenu M piše: Borislav Jovanović
Popis je - crnogorsko i građansko gubilište!
    Samo ću, u stvari, ponoviti, s nikad neotpisanim, velikim, razlogom, ovo što piše u naslovu ovog teksta, samo sa nešto pojašnjenijim objašnjenjem. Popis stanovništva u Crnoj Gori ovakav kako je situiran i kakve su mu istinske namjere nije, kako njegovi organizatori i, pogotovo, njegovi vatreni zagovornici velikosrpske elite govore, statistička akcija stručne prirode koje radi svaka civilizovana država, i na nemjerljivu dobrobit Crne Gore, već će biti velikolažirana akcija veliko - antidržavne i veliko - antinacionalne i antigrađanske prirode. 
 
0
Dugi pišu - Dragan Bursać za Gradski portal
Fakultet za crnogorski pred - srpskim streljačkim strojem!
    “Ne smeta vladajućim četnicima u Crnoj Gori što su pojedini profesori na FCJK završili fakultete van zemlje, nego što su to uradili u Novom Pazaru. Da su diplomirali u Banjaluci npr. ihaaj, bili bi rektori državnog Univerziteta, predsjednici Vlade i određivali bi budućnost Crne Gore. Vidite, svi su naši jezici jednaki samo su u Crnoj Gori neki jednakiji, poput srpskog.“ 
 
2
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore
O aferi "Tunel" - dostavljeni korisni podaci!
    - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je dostavilo podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel" 
 
2
Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar o sastavljanju Vlade Crne Gore
Milatoviću prihvatljiv - stav SAD!
    -Sjedinjene Države su bile vrlo jasne da želimo da vladu čine isključivo partije usredređene na evropske integracije i posvećene NATO, koje dijele naš stav u vezi sa Rusijom. Mislim da smo bili vrlo jasni u vezi sa tim i on je signalizirao da se saglasio sa tim. Želimo da se formira vlada i okupe stranke. On, kao šef države, ima veoma važnu ulogu da ljudima prenese pravu poruku. Tako da smo uvjereni da je razumio ono što smo mu prenijeli - precizirao je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar o sastavljanju Vlade Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|