Sedmica - Društvo

0
Predsjednik Srbija razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore
Srbija će uvek biti - uz svoj narod!
-Srbija će uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas u Beogradu razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore o problemima zapošljavanja i načinima za unapređenje njihovog položaja.
Delegacija iz Crne Gore prenijela mu je zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznijela prijedloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi. 
 
0
U koordiniranoj akciji policija Crne Gore, SAD i Italije
Crnogorci "potonuli" - sa dvije tone hašiša!
    -Italijanska policija je zaplijenila dvije tone hašiša i privela jedanaest crnogorskih državljana u akciji koju je inicirala policija Crne Gore - saopšteno je iz Uprave policije.  
 
2
Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera Dragojevića
Bio je - više od pjevača!
    Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i riječima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života. 
 
1
Okončana dvosedmična drama na Tajlandu
Svih 12 dječaka i trener evakuisani!
    Svih 12 dječaka i trener evakuisani su danas iz poplavljene pećine u Tajlandu gdje su bili zarobljeni dvije nedjelje, prenosi agencija Rojters pozivajući se na mornaricu Tajlanda. 
 
1
SB UN
Vratio se - hladni rat!
    Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da je Bliski istok danas u takvom haosu da je postao prijetnja međunarodnom miru i bezbjednosti, kao i da Sirija predstavlja "najozbiljniju prijetnju". 
 
1
Avionska tragedija blizu rusko-kazahstanske granice
Avion pao - niko nije preživio!
    Avion ruske aviokompanije "Saratov erlajnz", u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskve nakon što je poletio ka Orsku, objavio je Interfaks, prenosi Rojters. Nadležmi si saopštili da u nesreći nema preživjelih. 
 
1
Kosovska Mitrovica
Ubijen Oliver Ivanović!
    Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici. 
 
1
Predsjedniku Srbije stiglo prijeteće pismo
Vučiću prijete - genocidom!
    Predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću upućeno je prijeteće pismo koje je poslato iz Hanovera u Njemačkoj, prenijela je današnja beogradska štampa. 
 
2
Suđenje u Hagu, šestorici Hrvata u "slučaju Prlić"
Praljak se - otrovao!
    Bivši general HVO Slobodan Praljak preminuo je u bolnici, nakon što je u sudnici u Hagu popio otrov. Njemu je Haški tribunal prethodno potvrdio kaznu od 20 godina zatvora. Praljak je na takvu odluku burno reagovao i poručio da on "nije ratni zločinac" i da s prezirom odbacuje presudu. On je nakon toga popio otrov u sudnici. Tribunal je donio konačnu presudu - 111 godina zatvora za hercegovačku šestorku. 
 
2
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske
Dodiku prijete smrću!
    Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdilo je za RTRS da su predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku upućene prijetnje smrću. 
 
2
Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske
Mladiću - doživotna!
    Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora. Riječ je o provstepenoj presudi. Sud je odlučio da je Mladić kriv za 10, od 11 tačaka optužnice. Nije kriv samo za genocid u šest opština u BiH. Haški tribunal je ovom presudom okončao rad, a iako i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe, o njima će odlučivati drugi sud.  
 
2
Zimsko računanje vremena počinje u noći između subote i nedjelje
U tri - vratite na dva!
    Zimsko računanje vremena počinje u noći između subote i nedjelje pomjeranjem kazaljki za sat unazad.
U tri sata ujutru kazaljke na časovniku treba vratiti sat unazad. 
 
3
Stomatolog u ruskom Sankt Peterburgu optužen za prevaru
Ženi povadio - 22 zdrava zuba!
    Stomatolog u ruskom Sankt Peterburgu optužen je da je jednoj ženi izvadio 22 zdrava zuba kako bi pribavio nelegalnu materijalnu korist, rekli su istražitelji. 
 
1
O ratifikaciji ugovora o razgraničenju Crne Gore i Kosova izjasniće se novi saziv parlamenta
Pala Vlada Kosova!
    Skupština Kosova danas je sa 78 glasova za i 34 protiv izglasala nepovjerenje Vladi Kosova. O ratifikaciji ugovora o razgraničenju Crne Gore i Kosova izjasniće se novi saziv parlamenta nakon vanrednih parlamentarnih izbora. 
 
1
Prema pisanju britanskog "Telegrafa"
Rusija planirala - ubistvo Đukanovića!
    Rusija je planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu Vladu prošle godine, piše britanski Telegraf pozivajući se na izvor iz Vlade Velike Britanije. 
 
1
"Asocijacija srpskih internet medija" organizovala protest ispred Ambasade Crne gore u Beogradu
Prtestovao i - hapšeni Ristić!
    Ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu "Asocijacija srpskih internet medija" organizovala je danas protest zbog, kako navodi, progona predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, tamošnjih preostalih slobodnih medija i Srpske pravoslavna crkva u toj zemlji.  
 
2
Prema podacima SZO, 80 odsto stanovništva na planeti oslanja se na alternativne metode liječenja
Umjesto ljekaru - idu travaru!
    Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da se do 80 odsto stanovništva na planeti oslanja na alternativne metode liječenja. Koliko je ta pojava prisutna među Crnogorcima nije izvjesno, jer ne postoje istraživanja o tome, ali mnogo je primjera da građani zbog raznih bolesti radije pokucaju na vrata nekog travara nego kod doktora. 
 
1
I policija Crne Gore učestvovala u hapšenju osobe u Foči
SIPA zaplijenila zolje!
    Policijski službenici bosanske Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapsili su jednu osobu na području Foče i tom prilikom zaplijenili osam zolja, dva tromblona i tri puške. U operaciji je učestvovala i policija Crne Gore, koja je na području naše države prestresla više objekata i pozvala na razgovor više osumnjičenih. 
 
0
Republikanski kandidat proglasio pobjedu na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država
Tramp obnavlja - "američki san"!
    Republikanski kandidat Donald Tramp proglasio je pobjedu na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Republikanski kandidat je postao 45. predsjednik SAD, a dužnost od dosadašnjeg šefa države Baraka Obame preuzeće 20. januara. 
 
2
Zimsko računanje vremena počeće u nedjelju
U 3 biće - 2!
    Zimsko računanje vremena počeće u nedjelju, 30. oktobra, pomjeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unazad. To znači da u noći između subote i nedjelje u tri kazaljku treba vratiti na dva sata. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|