Sedmica - Društvo

2
Po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Srbija spremna - da zapuca!
    Ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučićević naložili su podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP i Vojske Srbije, po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 
 
2
Na crnogorskom Dvoru decembra 1908. Božicni praznici slavljeni u decembru
"Srpska" nije - slavljena nikad!
    Najava proslave Božicnih praznika na crnogorskom Dvoru decembra 1908. godine – objavio ”Cetinjski vjesnik” na Badnji dan 24. 12. 1908. godine.
Na crnogorskom državnom dvoru knjaza Nikole – božićni praznici su slavljeni vazda u decembru, a ne u januaru.
Tek od 1919/1920 je u uništenoj Crnoj Gori, pripojenoj Srbiji i KSHS, je nametnuto da se pravoslavni Božić slavi u januaru, a ne kao vazda u decembru.

 
 
2
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju
Sjetili se ljudskih prava - na Cetinje slali batinaše!
    “Kako su se sada popovi naglo sjetili suživota i tolerancije i ljudskih prava”, dok su na Cetinje u septembru 2021. godine poslali “batinaše, suzavac, duge cijevi, buldožere” da bi ustoličili mitroplita Joanikija - upitao se Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju i protesta iz Beograda zbog toga. 
 
2
Patrijarh srpski zaprepašćen
Zabranili mu dolazak - u Pećku patrijaršiju!
    Patrijarh srpski Porfirije je sa zaprepašćenjem primio vijest da su mu vlasti u Prištini danas zabranile da, pred veliki praznik Rođenja Hristovog, koji proslavlja cio hrišćanski svijet, doputuje u Pećku patrijaršiju, koja je prvo i vjekovno sjedište Srpske Pravoslavne Crkve i manastir kome je patrijarh iguman, odnosno starješina, saopštio je Kabinet srpskog patrijarha. 
 
2
Vladimir Bilčik, predsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje i evropski poslanik:
Duboko zabrinuti za - EU put Crne Gore!
    - Predsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, evropski poslanik Vladimir Bilčik, kazao je da su odluke koje su u prethodnom periodu donijele crnogorske vlasti produbile političku krizu u zemlji. Ponavlja i raniji stav EU – zabrinuti su šta bi DF, ukoliko bi predvodio vladu, mogao da uradi zemlji kad je u pitanju njen put ka EU.
Bilčik objašnjava zašto je odlučio da sjednicu POSP odloži, ali i odgovara na optužbe premijera Dritana Abazovića da je ,,izabrao stranu“, te da njegovi komentari prevazilaze dobru diplomatsku praksu. 
 
2
Papa Franjo upozorio
Pohlepa navodi na - konzumiranje susjeda!
    Papa Franjo upozorio je na pohlepu i konzumerizam u raznim oblicima. 
 
2
Pravni tim odbjeglog Duška Kneževića i "Atlas grupe" podnio je SDT dopunu krivične prijave protiv Predsjednika Crne Gore
Dopunjeno važno - za predmet "Kaspia"!
    Pravni tim odbjeglog Duška Kneževića i "Atlas grupe" podnio je SDT dopunu krivične prijave protiv Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića radi zlouptrebe službenog položaja i ostaih članova kriminalnr grupe podnijete 14. marta 2019. koju tadašnji SDT Miivoje Katnić uopšte nije uzeo u razmatranje.  
 
1
U Beogradu, u 90. godini
Preminula Latinka Perović
    Latinka jugoslovenska i srpska istoričarka i političarka preminula je Latinka Perović danas u Beogradu u 90. godini. 
 
1
"AlJazeera" o političkoj situaciji u Crnoj Gori
Bez dogovora o rješenju - najavljeni protesti!
    Parlamentarna rasprava trebala bi početi u ponedjeljak za kada su i najavljeni protesti pristalica opozicije koji su saopćili da će kolonama automobila blokirati Podgoricu.  
 
1
"Mali istorjski čas" istoričara i pravnika Novaka Adžića o Podgoričkoj skupštini
Kraljevina Jugoslavija - tamnica i grobnica Crne Gore!
    - Pročitao sam izjavu koja je sublimacija neistina o ujedinjenju Srbije i Crne Gore. Srbija je samo u formalno-pravnom smislu, ali ne u sadržinskom, žrtvovala svoju državnnu nezavisnostda bi se stvorila zajednička država južnih slovena koja je i u samom nazivu bila Kraljevina SHS. Koliko je lažna ta izjava najblje svjedoči činjenica da jee Petar I Karadjordjević, kralj nezavisne Srbije, zadržao u tj državi krunu dinastije Karađović i bio je proglašen prvim kraljem Kraljevine SHS. Nakon njegove smrti, 1921. sin Aleksandar Karađorevič, koji će biti kralj do ubistva u Marselju 1934., pa će Kraljevinu Jugoslaviju, koja je to ime dobila 1929. u monarhističkom smislu predstavljati dinastije Karađorđević, princ Pavle, tako da će dinastija Karađorđević u Beogradu vladati hegemonistički u Kraljevini SHS, Kraljevini Jugoslaviji od njenog postanka do njenog raspada 1941. Znači, laž je i to grotekstna i brutalna da je žrtvovana kruna Karađović, onih koji su od 1903. upravljali Srbijom. Ne, Oni su nastavljalli da upravljaju u monarhističkom, hegemonističkom i centralističkoj Kraljevini SHS i Kraljevini Jugoslaviji, koja je bila tamnica i grobnica za Crnu Goru i crnogorski narod - "mali istorjski čas" nedavno u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M" održao je istoričar i pravnik , komentarišući obilježavanje Podgoričke skuPodgoričke skpštine, upoređujući istorijske činjenice i falsifikate kojima se taj događaj uporno pokušava predstaviti kao legalan i legitiman izraz volje crnogorskog naroda. 
 
1
Dvanaest minuta poslije ponoći manji zemljotres registrova kod Stoca
Osjetio se i - u Crnoj Gori
    Dvanaest minuta poslije ponoći Sektor za seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na 18 kilometara istočno od Stoca, ko ji se osjetio i u Crnoj Gori.
     
 
1
Načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je meta bombaških napada - 30. novembra i 1. decembra
Osumnjičenim bombašima - pritvor do 30 dana!
    Osumnjičenima za bombaške napade na kuću načelnika Istražnog zatvora u Spužu Predraga Spasojevića, Željku Lakušiću (34) i Filipu Popoviću (21) Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana.
Oni su nakon odluke sudije sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.  
 
1
Snimak sa aerodroma raskrinkao neistine jednog od lidera proruskog i prosrpskog DF
Policija će istražiti - Kneževiće!
    Tužilac Haris Šabotić je iste večeri ocijenio je da u postupanju ostalih aktera incidenta, mimo Gardaševića, nema elemenata za krivično gonjenje i dao instrukciju da pregledom snimka policija utvrdi da li su počinili, eventualno, neki prekršaj – kazao je izvor iz Uprave policije. 
 
1
Načelnik Istražnog zatvora u Spužu najavljuje brzo hapšenje Predsjednika Crne Gora
Sprema ćeliju - za Đukanovića!
    Načelnik Istražnog zatvora u Spužu Predrag Spasojević kazao je, gostujući u emisiji TV A plus ,,Minula neđelja“, da ,,vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kod njega“ i da će mu ,,spremiti ćeliju po svim standardima“. 
 
1
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Beču
Optužio Srbiju i RS - da zastupaju Rusiju!
    Govoreći na panelu u organizaciji Evropskih Socijaldemokrata u Beču, Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i bh. entitet Republika Srpska da predstavljaju „zastupnike Rusije“ na Balkanu.
Rekao da je 2016. godine u Crnoj Gori Rusija pokušala da sprovede državni udar, kako bi je spriječila da se pridruži NATO. 
 
0
Zbog bliskih veza sa organizovanim kriminalnim grupama
ANB negativno - o Vesni Maraš!
    Među razlozima za smjenu Sava Kentere sa mjesta direktora ANB, visoko mjesto zauzima njegovo odbijanje da izda dozvolu za pristup tajnim podacima pojedinim bliskim saradnicima premijera Dritana Abazovića. Pri tome se od strane Abazovića postupci Kentere nastoje predstaviti kao opstrukcija, uz obrazloženje da su u ranijem periodu provjere kandidatima za važne državne funkcije gotovo uvijek bile pozitivne. 
 
0
Čllan parlamentarnog Ustavnog odbora i poslanik DPS Luiđ Škrelja
Potpisao je "Temeljni" - potpisaće i "Otvoreni"!
- Nakon potpisivanja Temeljnog ugovora, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poptisaće pristupanje Crne Gore Otvorenom Balkanu. To je jače od njega. Nije on to izmislio. Negdje se debelo zadužio pa mora to da završi - smatra član parlamentarnog Ustavnog odbora i poslanik DPS Luiđ Škrelja.
Upitan da li aludira na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Škrelja je odgovorio potvrdno.
Ne mislim samo na njega već i na premijera Albanije”, naveo je poslanik DPS. 
 
2
Dijaspora 28. decembra organizuje protest ispred Skupštine
Najbezbjednija je zemlja - koju narod čuva!
    - Mi i sva ukupna dijaspora Crne Gore koja nas trenutno ima cc 73.000 želimo se pridružiti svim srcem u odbrani naše jedne i jedine suverene Evropske Crne Gore - naglašavaju "protjerani" sa naših ognjišta, upravo od onih kojima su, trenutnim vođama SRB i CG, isti bili uzori tada i sada, nećemo dozvoliti da nam isti urušavaju našu Crnu Goru.
I oni - iz Hanovera, Berlina, Hamburga, Minhena, Štutgarta, Frankfurta, Dortmunda, Kasela i ostalih gradova Njemačke - najavljuj da će 28. decembra ispred c Skupštine Crne Gore organizorganivati protest jer "Najbezbjednija je zemlja koju narod Crne Gore čuva!".
Njihovo saopštenje prenosimo integralno:  
 
2
lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović
Dijaspora je - uz Crnu Goru!
    -Ponosan sam kada večeras među vama vidim brojne uspješne biznismene, kulturne stvaraoce, ostvarene pojedince. Vaš uspjeh ovdje u Njemačkoj je i naš uspjeh u Crnoj Gori. Vi ste državi uvijek bili na raspolaganju, to je činjenica i na tome smo vam zahvalni - naglasio je lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović, koji je predvodio delegaciju Bošnjačke stranke, na skupu u organizaciji Plavsko-gusinjskog Merhameta, koji je održan u Finnetropu u Njemačkoj, na kome su osim iseljenika iz Plava i Gusinja, prisustvovali i predstavnici brojnih drugih udruženja porijeklom iz Crne Gore.
Ibrahimović je istakao da je dijaspora uz Crnu Goru, da je uvijek bila najbolji ambasador Crne Gore u svijetu, neko ko nesebično pomaže svoju državu. 
 
2
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak
SPC je sekta - CPC vjerska zajednica!
    Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je, gostujući na Kurir TV, da je SPC sekta, a CPC nije nikakva NVO, već vjerska zajednica.

On je to kazao upitan da prokomentariše jedan od naslova u srpskim tabloidima "Čanak lomio slavski kolač sa vladikom lažne Miraševe crnogorske crkve". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|