Sedmica - Društvo

2
Povodom 23. januara - Dana crnogorskog novinarstva
"Crnogorac" - Darku Šukoviću!
    Glavni i odgovorni urednik "Antene M" Darko Šuković dobitnik je nagrade za životno djelo "Crnogorac" Društva crnogorskih novinara, koja se dodjeljuje povodom 23. januara - Dana crnogorskog novinarstva.
Među nagrađenima su i četiri novinara "Pobjede".
Urednik kulture u Pobjedi Jovan Nikitović dobitnik je godišnje nagrade Društva crnogorskih novinara, a ovo priznanje dobila je i novinarka Radija Crne Gore Jadranka Prelević. 
 
1
Poslanik DPS Duško Marković u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV
Crna Gora u - rizičnoj krizi!
    - Crna Gora se nalazi u teškoj i rizičnoj političkoj društvenoj krizi koja prijeti da uništi demokratsko biće i dovede u pitanje demokratski opstanak države ne stavljajući u prvi plan njen razvoj i kvalitet života svakog građanina, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Duško Marković.
On je, gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV kazao da je ustavna kriza samo jedna od mnogih koje trenutno imamo u Crnoj Gori. 
 
1
Profesorica Gordana Đurović, nekadašnja ministarka evropskih integracija, za RSE o mogućim mjerama koje EU može preduzeti
Od lidera integracija do - moguće blokade!
    Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon saopštila je 15. januara, da će ministri vanjskih poslova 23. januara u Briselu razgovarati o mogućim mjerama koje EU može preduzeti, ukoliko Crna Gora ne bude deblokirala Ustavni sud izborom nedostajućih sudija
Najavom da će se politička i ustavna kriza u Crnoj Gori naći na januarskim sesijama Savjeta ministara Evropske unije, a potom Evropskog savjeta, znači da se shvata ozbiljnost situacije. 
 
1
Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar, urednik i osnivač FACE TV, povodom napada na roditelje djece iz Srbijeu Sarajevu
I klince i konje - upotrijebila politika
    - I klince i konje je upotrijebila politika. Dodik je bijednom paradom molio Boga da krene napad i anarhija, a Izetbegović, koji gubi vlast, čak na papiru, u saopštenju i napiše da će doći anarhija ako on ode s vlasti - odgovorio je Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar, urednik i osnivač FACE TV, povodom napada na roditelje djece iz Srbije u Sarajevu.  
 
1
Poslanici Evropskog parlamenta osudili prisustvo dvojice ministara u Vladi Crne Gore na nezakonitom događaju obilježavanja "Dana Republike Srpske"
Pređeno nekoliko - crvenih linija!
    Poslanici Evropskog parlamenta (EP), Romeo Franc iz grupe Zelenih i predsjedavajući Delegacije EP za odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Paolo Ranžel, izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu iz redova Evropske narodne partije, osudili su prisustvo dvojice ministara u Vladi Crne Gore na nezakonitom događaju obilježavanja "Dana Republike Srpske". 
 
1
Ambasada SAD o prisustvovanju ministara obilježavanju Dana RS
Suprotno poziciji Crne Gore!
    Vašington — Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je da je "veoma razočarana" odlukom dvojice crnogorskih ministara da prisustvuju nedavnoj svečanosti povodom obilježavanja "Dana Republike Srpske", kojeg je ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim 2015. 
 
1
Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca o skupu u Beogradu
Obrukali Njegoša i - Srbe iz Crne Gore!
    -Nikada se u istoriji srpskog parlamenta nije desilo nešto tužnije i poniznije od izlaganja tzv. predstavnika srpske “dijaspore i naroda” iz Crne Gore! Mučno je bilo slušati izlaganja koja nijesu ličila na dostojanstvo i čojstvo Crne Gore čijom se istorijom svaki njen građanin ponosi u kojoj se obrazom brani riječ. Sluganstvo i poltronstvo nijednom vladaru male, hrabre i slobodne Crne Gore, a posebno velikom Njegošu (Vama za nauk - crnogorskom državniku i pjesniku) nikad na um ne pade da pośeti Srbiju, a kamoli da se ponizno dodvorava srpskim vladarima - kazali su iz Crnogorskog društva “Lovćen” iz Lovćenca, koje je sa velikim pažnjom propratilo dešavanja na skupu srpske dijsapore u Beogradu, na kom su veoma zapaženu ulogu imali predstavnici nekoliko opština iz Crne Gore. Naglašavaju da su time obrukali Njegoša i Srbe iz Crne Gore. 
 
1
mr Novak Adžić za "Antenu M"
Kvislinzi na službenom putu
    Tek prije par dana je naša šira javnost saznala za bruku i sramotu koja se zbila u Beogradu decembra već minule godine, čiji su glavni protagonisti bili renegati i lokalni vlastodršci u više opština iz političkog saveza zvanog Demokratski front, koji djeluje kao putinovsko-vučićevska ekspozitura u Crnoj Gori. 
 
1
"Treća sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu"
Posrnuće pred - Milicom Zavetnicom!
    U poplavi važnih događaja desi se da promakne, da ne dobije zasluženu medijsku pažnju i nešto što je neoprostivo, pravi grijeh ne zabilježiti. Takva je bila "Treća sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu", održana 13. decembra prošle godine u Beogradu. 
 
1
Moralni sunovrat u Crnoj Gori:
Političko unovčavanje tuđih kostiju
    Juče je u Crnoj Gori odjeknula vijest o prisustvovanju dvojice ministara Vlade Crne Gore u ostavci, obilježavanju neustavnog “Dana Republike Srpske”. Nema ovdje nikakvog iznenađenja, gospoda Kovač i Damjanović su samo došli da podrže onu politiku koju iskreno zagovaraju. Ono što je ostalo nejasno, a na šta je aktuelna vlast dužna da odgovori, jeste u kojem su svojstvu tamo bili. Da li privatno, da li kao predstavnici Crne Gore? 
 
0
Akademik i bosanskohercegovačkih književnik Abudlah Sidran o prisustvovanju crnogorskih ministara svečanoj akademiji povodom tzv. dana Republike Srpske
Očigledna analogija dešavanja - u Crnoj Gori i BiH!
    - Analogija između dešavanja u Crnoj Gori i BiH očigledna-postojanje hegemona susjeda koji negira državnost, tradiciju,kulturu…komentariđći prisustvovanje crnogorskih ministara finansija i pravde, Aleksanda Damjanovića i Marka Kovača svečanoj akademiji povodom tzv. dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine dva puta proglasio neustavnim, ukazuje akademik i bosanskohercegovačkih književnik Abudlah Sidran i kaže da ne vjeruje da je to moglo imati legitimnu odluku Vlade Crne Gore.  
 
0
Novi soj koronavirusa u Bukureštu
Potvrđena infekcija - sojem Kraken !
    Slučaj infekcije sojem koronavirusa Kraken potvrđen je kod djeteta na Nacionalnom institutu za infektivne bolesti “Matei Bals” u Bukureštu, rekao je direktor instituta Adrian Marinescu.
  Koronavirusom je zaražena i djetetova majka, zbog čega se smatra da se radi o istom soju. 
 
0
Nenad Čanak za TV "Happyu"
Dodik ima program - kao vođa Trećeg rajha!
    - Ko može da ignoriše istoriju, osuđen je na to da mu se ponavlja. Ponoviću rečenicu, a današmk dan prikladan je za to, "Tražim ujedinjenje svih njemaca u cilju stvaranja velike Njemačke, a po principu samoopredeljenja naroda". To je prva tačka programa od 25 tačaka iz 1921. Nacionalsocijalističke njemačke radničke partije Adolfa Hitlera. Ovo što govori Milorad Doik je isto to. ali identično - da Dodik ima isti program kao vođa Trećeg rajha za TV "Happyu" kazao je poslanik u Skupštini AP Vojvodine i bivši narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Nenad Čanak 
 
0
zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH uputila protestno pismo Dritanu Abazoviću
Prisustvo ministara - nepoštovanje BiH!
    -Upućujem protest Vladi Crne Gore, prijateljske i susjedne države. Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine 9. januar kao Dan RS proglašen je neustavnim i diskriminirajućim, a prisustvo zvaničnika Vlade narušava međususjedske odnose naše dvije države. Obilježavanje 9. januara kao dana RS prema odluci Ustavnog suda BiH, krši Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava te diskriminira pripadnike konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini - zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je protestno pismo Dritanu Abazoviću, premijeru Crne Gore i koordinatoru ministarstva vanjskih poslova povodom prisustva ministara pravde i finansija Crne Gore Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na akademiji kojom se obilježava 9. januar kao dan bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske. 
 
0
Internista Irena Šubarić o zagađenom vazduhu
Najugroženija djeca - izbjegavati boravak na otvorenom!
    Povodom velikog zagađenja vazduha u nekim gradovima Crne Gore internista na odjeljenju pulmologije Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Irena Šubarić za Portal RTCG kazala je da treba izbjegavati boravak na otvorenom i poštovati preporuke koje donose zdravstvene vlasti i Institut za javno zdravlje.
Istakla je da su najugroženija populacija djeca i da njihova dugoročna izloženost zagađenom vazduhu može dovesti kako do razvoja hronične plućne bolesti tako i do karcinoma pluća. 
 
0
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije
Božić - početak dobrih djela i namjera!
    - Večeras smo sabrani ovdje da proslavimo ovaj praznik i da nastavimo svijetlu tradiciju naših predaka, ali, isto tako, da postavimo novi početak, da nam Božić, Rođenje Hristovo bude početak svakog dobrog djela i dobrih namjera. Neka radost koja obuhvata i Nebo i Zemlju i slavlje koje se prolomilo sa Neba i obuhvatilo zemlju, neka ostane i nastani se u našim srcima, našim dušama, da nas preporoodi blagodat Svetog duha koju je Gospod Isus Hristos izlio na ovaj svijet - poručio je Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, na platou Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, na Badnje veče, pred hiljadama vjernika na Badnje veče u Podgorici.
 
 
0
Tako je 2006. govorio sadašnji predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić
Radićemo da ostvarimo - zajedničku državu!
    - Milo Đukanović misli da je odneo dugoročnu i istorijsku pobjedu. Na primjeru Republike Srpske se vidi da ništa nisu uspjeli da urade. Njima jedanaest godina traje proces tobož pomirenja i suočavanja s prošlošću, a nikad udaljeniji nisu bili jedni od drugih. A nikad bliži Srbi iz Srpske nisu bili našem narodu u Srbiji. Isto će se do dešavati u Crnoj Gori - kazao je 2006. sadašnji predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pa dodao:
- Oni će vjerovatno na silu izvršiti priznanje nezavisnosti Crne Gore, daće im stolicu u Ujedinjenim nacijama. Ali mi ćemo raditi na tome da za 10 ili 20 godina opet voljom građana referendumskim putem ostvarimo neku zajedničku državu zato što je naš cilj da živimo zajedno, a ne odvojeno 
 
0
Dugogodišnja evroparlamentarka Tanja Fajon o krizi u Crnoj Gori
Za evropski put - odgovorni svi!
    - Ukoliko Crna Gora ne krene u pravom smeru, i ne vrati se na put evropskih integracija posledice biti neizbježne - ponovila je ministarka spoljnih poslova Slovenije i dugogodišnja evroparlamentarka Tanja Fajon, koja je nedavno boravila u Podgorici 
 
0
Apsurdna rehabilitacija
Neko je oklevetao druga Staljina
    Dok evropske zemlje sankcionišu i zabranjuju Putinova propagandna glasila, u Srbiji vlada sasvim drugačija medijska klima. Tako smo nedavno dobili portal RT Balkan, lokalnu filijalu kremaljske mašinerije za specijalne medijske operacije koja se kliče RT, a nekada se zvala Russia Today. Bilo je krajnje vreme da se na srpskom medijskom nebu pojavi još jedan Putinov megafon, čisto da se stari, dobri Sputnjik ne bi osećao usamljeno. 
 
0
Crveni alarmi iz Brisela za Crnu Goru
Umjesto čestitki - stigle oštre kritike!
    Crnogorska vladajuća politička vrhuška je umjesto novogodišnjih uobičajenih čestitki dobila brojne, veoma oštre kritike sa vrlo važnih međunarodnih adresa 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|