Sedmica - Društvo

0
Izbori u Srbiji 2022
Vučić pobijedio - ne može sam!
    Stranka Aleksandra Vučića dobila najviše glasova, ali ne može sama da formira vlast - pokazuju preliminarni rezultati RIK 
 
0
Piše: Aleksandar Saša Zeković, organizacioni koordinator GI 21. maj i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije
Bombaška afera na Crnu Goru!
    Dejana Vukšića profesionalno i stručno kritikujem od kada je postavljen za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Bilo je iluzorno očekivati da se oni koji su na vlast došli na talasu manipulacija, podrivanja nacionalne bezbjednosti i institucija, pod uticajem stranih službi mogu osloboditi tog uticaja i zemlju i sistem bezbjednosti uvesti u redovno stanje. Međutim, u ovom trenutku djeluje da je Vukšić žrtva sopstvene nelojalnosti prema zemlji i činjenice da je sistem bezbjednosti učinio previše izloženim nepovoljnom dejstvu faktora koji imaju za cilj destabilizaciju Crne Gore. 
 
3
Rekli su - predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodinee Nenad Čanak na TV Happy
Urbane legende - o slobodarskoj Srbiji!
    - Imaš hiljadu tih raznih predrasuda, urbanih legendi o slobodarskoj Srbiji. Kakva crna slobodarska Srbija, 400 godina bila pod Turcima! Šta je tu tačno slobodarsko? Istovremeno, Crna Gora nije bila pod Turskom - upitao je, istovremeno i ukazao predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodinee Nenad Čanak na TV Happy.
 
 
3
Poslednje dve godine karijera Jadranke Barjaktarović ide nizvodno i nastupa samo u Crnoj Gori
Nekada zarađivala po 2.000 eura - skandal joj uništio karijeru!
    Poslednje dve godine karijera Jadranke Barjaktarović ide nizvodno i nastupa samo u Crnoj Gori gde ulaz u klubove naplaćuje između dva i pet evra. Kako izvor iz Podgorice kaže, pevačica po koncertu zaradi između 200 i 500 eura, što je drastično manje u odnosu na period kada je pevala u regionu, naročito u Beogradu. 
 
2
U dva časa poslije ponoći kazajke pomjerene na tri
U satu - počelo ljeto!
    Noćas je počelo ljetnje računanje vremena. Kazaljke na satu u dva časa poslije ponoći pomerene su sat unapred. na tri! 
 
2
Odlazak prve žena na mjestu američke državne sekretarke
Preminula Medlin Olbrajt!
    -Medlin Olbrajt, prva žena na mjestu američke državne sekretarke preminula je u 84. godini - javlja CNN. 
 
0
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 4,49 registrovao zemljotres manje jačine u Albaniji
U zoru - "zadrmalo" kod komšija!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 4,49 registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na 6 kilometara južno od Koplikua (Albanija). Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 20 kilometara. 
 
1
Paxlovid
Japan odobrio - Fajzerovu antikovid pilulu!
    Japan je dao odobrenje za lijek Pakslovid (Paxlovid) protiv kovida-19, američke kompanije Fajzer, rekao je ministar zdravlja u vrijeme kada se ta zemlja bori da uspori širenje infekcija podstaknuto omikron sojem virusa. 
 
1
U 22,37 zemljotres srednje jačine bio je 11 kilometara sjeveroistočno od mjesta Puke u Albaniji
Treslo i - u Podgorici!
    Zemljotres, jačine 4,5 stepena Rihtera, potresao je oko 22.37 Albaniju. Zemljotres se osjetio i u više djelova Crne Gore, posebno u Podgorici.  
 
1
Naučnici iz Japana tvrde
Dizajnirali maske koje - detektuju koronu!
    Naučnici iz Japana tvrde da su im antitijela nojeva omogućila da dizajniraju svjetleće maske, koje pomažu da se utvrdi da li je osoba zaražena koronavirusom. 
 
2
Savjetodavni panel SZO klasifikovao novi soj kovida-19
"Omikron" - "zabrinjavajući" i visoko prenosiv!
    Savjetodavni panel Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) klasifikovao je danas novi soj kovida-19, otkrivenog u Južnoj Africi, kao "zabrinjavajući" i visoko prenosiv virus, i nazvao ga omikron. 
 
1
Nije htjela da se uda za njega
Izbo ženu nožem -18 puta!
    Muškarac u Indiji ubo je nožem ženu 18 puta jer je odbila da se uda za njega.
Ženu staru 20 godina izbo je nožem njen bivši partner Basva Radž u Hajderabadu u državi Telangana. 
 
0
Nakon teške borbe sa kancerom pankreasa
Preminuo Marinko Rokvić!
    - S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa - saopštila je porodica pjevača Marinka Rokvića. 
 
0
Iznenadna smrt
Preminuo Muamer Zukorlić!
    Lider stranke Pravda i pomirenje i bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je danas u 52. godinu iznenada u Novom Pazaru, potvrđeno je portalu Nova.rs iz Islamske zajednice. 
 
3
Ljetnje računanje vremena u 2021. godini završava se u nedelju
U satu - zima!
    Ljetnje računanje vremena u 2021. godini završava se u nedelju, 31. oktobra u tri časa ujutru. U noći između subote i nedjelje treba vratiti časovnike jedan sat unazad. Vrijeme u tri časa u nedjelju, 31. oktobra računa se kao dva časa. 
 
1
Članica Regionalne akademije za demokratski razvoj za Portal Analitika
Vađenje olovaka na Balkanu - vađenje oružja!
    -Prije svega, mislim na ideje o stvaranju velike Srbije, uspostavljanje takozvanog „srpskog sveta“, velike Hrvatske ili velike Albanije, ali i na različite prijedloge za iscrtavanje novih granica po etničkom principu, poput „non-papera“ koji je predložio slovenački premijer Janez Janša uoči predsjedavanja te države EU. Ko do danas nije razumio da vađenje olovaka na Balkanu, kojima se crtaju nove granice, istovremeno znači i vađenje oružja, taj nije mnogo shvatio o onome što nam se dogodilo krajem prošlog vijeka - ističe za Portal Analitika članica Regionalne akademije za demokratski razvoj Aleksandra Jerkov o "Agendi 2030" kao odgovoru nacionalizmu i bezidejnim elitama. 
 
1
Bivši ambasador Crne Gore pri NATO Vesko Garčević o otvorenom pismu zvaničnicima SAD
Atmosfera devedesetih - zbog poteza Beograda!
    Udruženja i predstavnici crnogorske, albanske i bosanske dijaspore u Sjedinjenim Državama uputili su pismo Kongresu i američkim zvaničnicima u kojem izražavaju zabrinutost zbog, kao su ocijenili, sve "ratobornijeg ponašanja vlade u Beogradu prema Crnoj Gori, Kosovu i Bosni i Hercegovini" i založili se za veći i aktivniji angažman Vašingtona u regionu Zapadnog Balkana. 
 
1
Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić
Srbija je - najveći problem u regionu!
    -Srbija danas ima katastrofalne odnose sa Hrvatskom, katastrofalne odnose sa Bosnom i Hercegovinom, katastrofalne odnose sa Crnom Gorom, čak i sa političkim strankama u Crnoj Gori od kojih je Srbija očekivala da će biti prosrpski, odnosno provučić nastrojeni - ocijenio je nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić. 
 
1
Drugi pišu - "Dnevnik"
Čija je Crna Gora?
    Čija je Crna Gora – crnogorska ili srpsko-pravoslavna?
Ovo je pitanje u samoj osnovi društvenih sukoba na Cetinju od prošlog vikenda.
S jedne strane, odgovor komplikuje činjenica da su mnogi Crnogorci istovremeno i vernici Srpske pravoslavne crkve. 
 
0
Ivana Pajović, jedna od heroina sa Belvedera u emisiji "Drugačijoj radio veza" radija "Antena M"
Desantna dostava mitropolita - proba za Kapelu!
    Na Cetinju se dogodila dotad neviđena represija i prekomjerna upotreba hemiskih sredstava - kazala je, gostujući u "Drugačijoj radio vez"i građanska aktivistikinja Ivana Pajović, govoreći o dešavanjima na dan ustoličenja Joanikija Mićovića.
- Utisak je gorčine što je sve odrađeno na onakav način i s ciljem da se predstavi kako je Cetinje poniženo, da je ponižena Crna Gora načinom na koji je ustoličen, odnosno dostavljen mitropolit. Emocije su pomiješane, ali ipak primarna emocija je osjećaj ponosa ko smo, što smo, što smo pokazali te večeri i da smo uspjeli da sačuvamo mir. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|