0
Ivana Pajović, jedna od heroina sa Belvedera u emisiji "Drugačijoj radio veza" radija "Antena M"
Desantna dostava mitropolita - proba za Kapelu!

    Na Cetinju se dogodila dotad neviđena represija i prekomjerna upotreba hemiskih sredstava - kazala je, gostujući u "Drugačijoj radio vez"i građanska aktivistikinja Ivana Pajović, govoreći o dešavanjima na dan ustoličenja Joanikija Mićovića.
- Utisak je gorčine što je sve odrađeno na onakav način i s ciljem da se predstavi kako je Cetinje poniženo, da je ponižena Crna Gora načinom na koji je ustoličen, odnosno dostavljen mitropolit. Emocije su pomiješane, ali ipak primarna emocija je osjećaj ponosa ko smo, što smo, što smo pokazali te večeri i da smo uspjeli da sačuvamo mir.

Pajović navodi da se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ostali zvaničnici “kite tuđim perjem”, preuzimajući za sebe zasluge što je protest prošao bez većih incidenata.

“Cetinjski narod je sačuvao mir i ponosna sam na sve moje Crnogorke i Crnogorce, građane svih vjera i nacija, koji su pokazali da smo to što smo”.

Na društvenim mrežama je, kako dalje navodi, zastupljen narativ da su oni “milogorci” i da brane predsjednika Mila Đukanovića. Takve propagandne podmetačine su, poručuje Pajović, sramne.

- Navode da smo dobijali 20 eura i sendvič. To je smiješna priča. Crna Gora nije bila Nikola Petrović, ni knjaz Danilo, niti Njegoš, niti Milo Đukanović. Crna Gora ima svoje ime, svakako i kroz te istorijski značajne ličnosti.
Kaže da svako treba da odgovara za eventualne grijehe, ali Milu Đukanoviću ne može sporiti doprinos vraćanju državnosti Crne Gore i učlanjenju u NATO.
- Pitanje je da nijesmo bili u NATO šta bi se desilo na Belvederu one večeri, koja bi vojska umarširala kao što je paravojna umarširala u Cetinjski manastir.
Pajović je pozvala ministarku odbrane Oliveru Injac i načelnika generalštaba Milutina Đurovića, da im pismeno dostave po čijoj naredbi su, protivustavno i protivzakonito, dignuta dva vojna vazduhoplova koja ne smiju biti korišćena u svrhu transfera sveštenih lica.
- Da li je tačno da će u znak zahvalnosti pilot koji se prihvatio dužnosti da 'izvrši dostavu', biti komandant vojnog vazduhoplovstva Crne Gore?
Upitana kako su zadovoljni izvještvanjem medija, Pajović je odgovorila da su zadovoljni izvještavanjem glasila iz regiona jer su, kako kaže, to ljudi koji su preživjeli rat i koji su prepoznali sve što je došlo kroz litijanje i sakrivanje iza mantije i vjere.
- Oni su dobro osjetili i pa,mte što se dešavalo u njihovim državama i zbog toga su posebnu pažnju usmjerili na Crnu Goru i dali toliku podršku. Što se tiče zemalja Zapadne Evrope, nije reakcija kakva treba da bude. Njima je predstavljeno da je Đukanović podigao narod da bi vratio vlast, a u prvi plan je stavljeno da mi njima zabranjujemo vjersko pravo. Suština problema mora biti predstavljena istinito.
Kaže da je jasan plan predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – “Pošto-po-to na Cetinje i pošto-po-to kapela”.
Zanima je da li je, kako kaže, dostavljenom mitropolitu destant na Cetinje bio uvertira za Lovćen, da vidi ko će koju komandnu odgovornost uzeti, na koga može da se osloni i kako su organizovani Cetinjani.


Posjeta : 141