Sedmica - Društvo

1
Slikar Rajko Todorovi Todor za "Antenu M"
Džomić krunisao Abazovića - za kralja izdajnika Albanaca i Crnogoraca!
    Velika je simbolika u tome da je Temeljni ugovor potpisao Dritan Abazović, „Albanac, islamske vjeroispovesti i građanske orijentacije“, riječi su sveštenika Crkve Srbije i nekadašnjeg podgoričkog paroha Velibora Džomića koji je pohvalio odlazećeg premijera Dritana Abazovića što je bio spreman da svoju političku fotelju, kako kaže, rizikuje izvršenjem tog čina.
Komentarišući takav stav Džomića, Todorović je rekao da treba preispitati da li je Crkva Srbije na hrišćanskom ili klerofašističkom putu. 
 
1
Pjevač Vlado Georgijev, iziritiran izjavom Predsjednika Crne Gore, poručio Milatoviću
Srbi su te izglasali - ne Njemci!
    -Kaže se: prije svega čestitke Srbiji na sjajnom rezultatu, odmah zatim i Njemačkoj. Hajde malo da se povede računa o osnovnim aršinima, Srbi su te izglasali - ne Njemci. Hvala - izritiran što je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u prvi plan stavio zlatnu medalju Njemačke, poručio mu je na Twiteru pjevač Vlado Georgijev. 
 
1
Iz hrama ukrajinskoga grada Netijšina (Hmeljnicka oblast)
Prorusko sveštenstvo - izbačeno na ulicu!
    Nakon što je mjesecima ignorisalo zakonski ovjerenu peticiju većine parohijana ukrajinskoga grada grada Netijšina (Hmeljnicka oblast) da njihov hram, posvećen Ikoni Bogorodice „Неопалима Купина”, pređe u jurisdikciju autokefalne Pravoslavne crkve Ukrajine, lokalno sveštenstvo UPC (MP), ogranka Moskovske patrijaršije predvođeno parohom Viktorom Tiškunom s pristalicama — izbačeno je juče iz hrama. 
 
0
M portal otkriva
Političko-medijsko podmetanje - SKY ECC poruka!
    Interni materijal crnogorske policije zaveden pod brojem 070/20-26/1334 otkriva ko je pravi autor poruka u kojima se pominje bivši predsjednik Crne Gore, ali i motive zbog kojih su poruke napisane u takvoj formi. 
 
0
Vazduhopolovni analitičar Alen Šćurić o poskupljenu aerodromskih taksi i najavi ukidanja niskobudžetnih letova
Crna Gora gubi - 82.000 putnika!
    Pošto su niskobudžetne avio-kompanije Rajaner i Viz-air najavile da će od kraja oktobra ukinuti letove iz Crne Gore ka Barseloni, Zagrebu, Mančesteru, Zagrebu, Rimu i Beču, vazduhopolovni analitičar Alen Šćurić tvrdi da bi ove zime naša zemlja mogla izgubiti do 82.000 putnika.  
 
0
GI "21. maj": Propisati posebno krivično djelo
(Ne)djelo sa obilježjima - destruktivne i zavjereničke politike!
    - Iskustvo sa političarima iz parlamentarne većine u posljednje tri godine upućuje na potrebu da se u KZ-u propiše posebno krivično djelo. Notorna je činjenica da su čelnici i ministri izvršne vlasti i poslanici političke većine nizom svojih postupaka djelovali protiv državnog i javnog interesa i nacionalnih institucija - poručuju predsjednik Savjeta Građanske inicijative "21. maj" Miodrag Živković, izvršni koordinator Rade Bojović i član Koordinacionog odbora Marko Pejović.  
 
0
Za "Antenu M" piše Mirjana Kostić
Odlazeći premijer - odlazi sredinom sedmice!
    Odlazeći premijer Dritan Abazović, hiljadu posto, odlazi sredinom ove sedmice. Samo da prije toga nešto oposli oko organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Proročanstva kažu da odlazi zajedno sa svojom malom svitom, što baš i nije neočekivano. 
 
0
Istraživanje portala "Standard" - premijer u tehničkom mandatu, nije jedini visoki crnogorski zvaničnik, koji ima brata uspješnog biznismena u Srbiji
Brat predsjednika - od teretane do gradnje puteva!
    Kada je portal "Standard" još u avgustu 2020. godine upozoravao na opasan flert sa „srpskim svetom“ predsjednika URA Dritana Abazovića, sada odlazećeg premijerera u tehničkom mandatu, nedostajala je jedna važna karika – a to je biznis njegovog brata dr Džihana Abazovića u Beogradu koji je godinu dana kasnije ozvaničio sa partnerkom premijerke Ane Brnabić, dr Milicom Đurđić. Intrigantna činjenica da premijer u tehničkom mandatu, nije jedini visoki crnogorski zvaničnik, koji ima brata uspješnog biznismena u Srbiji. Naime, i rođeni brat predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića – Pavle Milatović godinama unazad živi i radi u Beogradu, ali je od 2021. godine, sudeći po javno dostupnim podacima, napravio poslovni ''bum'' u kompleksnoj gradnji širom Srbije, iako je prije toga bio suvlasnik teretane u Opštini Palilula.  
 
2
Roman Jakič, predsjednik Evropske liberalne mreže Jugoistočne Evrope, za Gradsku TV
Konflikt u Rusiji - nije iznenadjujući!
Dok u Ukrajini broje dane od invazije Rusije na njihovu zemlju, u centru pažnje, danas je sukob između ruske vojske i militantne, plaćeničke grupe, Vagner. Međutim, situacija se mijenja. Grupa Vagner koja za interese Rusije ratuje u Ukrajini, optužila je predsjednika Vladimira Putina i ministra Sergeja Šojgua da su ubili desetine njihovih boraca. Zbog toga su, kaže šef Vagnera – Jevgenij Prigožin, njegovi ljudi, kasno sinoć upali u grad Rostov na jugu Rusije. Trenutno su na 400 kilometara od Moskve.
Konflikt koji je eskalirao u Rusiji nije iznenadjujući, kaže za Gradsku televiziju Roman Jakič, predsjednik Evropske liberalne mreže Jugoistočne Evrope 
 
1
Saradnik na programima u CGO i član DIK Damir Suljević
DIK ponovo - „u zagrljaju“ partijskih interesa!
Centar za građansko obrazovanje (CGO) skreće pažnju zainteresovanoj javnosti na sporne odluke Državne izborne komisije (DIK), koja je prethodna dva dana razmatrala prigovore u odnosu na sprovođenje vanrednih parlamentarnih izbora na dijelu biračkih mjesta u više crnogorskih opština. Odluke DIK-a po ovim prigovorima u najvećoj mjeri su nezakonite, a dio je i rezultat nesmotrenih poteza, kojima se dodatno produbljuje pravna nesigurnost i nepovjerenje u regularnost izbornog procesa, saopštio je Damir Suljević, saradnik na programima u CGO i član DIK. 
 
1
Predsjednik Republike Srbije "zahvalio" Jakovu Milatoviću i Dritanu Abazoviću
Manite se - domaćinstva!
    - Pitate se dokle ide nečija bezobzirnost i bezobrazluk i pitate se ima li to granica. Onda ustanovite da nema. Zamislite da Crnoj Gori neko otme dio teritorije koji god hoćete - Plav, Gusinje, Malesiju, Ulcinj... A mi onda kažemo: "Molimo vas, mi ćemo da ugostimo, imamo lijepu vilu na Zlatiboru. Sad je obnovljena vila na Fruškoj gori, kakvi možemo da vam budemo tamo domaćini to je čudo jedno". Manite se domaćinstva, nije nama ni do všeg mora, ni planina, ni bilo čega. Nama neko to da traži rekli bismo da smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore. A to što vi ne poštujete teritorijalni integritet Srbije, bar nemojte time da se hvalite i još da govorite kako nam tim činite dobre usluge - "zahvalio" je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na ponudu Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i odlazećeg premijera Dritana Abazovića da Crna Gora bude domaćin razgovora između Beograda i Prištine. 
 
1
Bugarski pisac, novinar fokusiran na sigurnosne prijetnje, ruski uticaj i vanteritorijalne tajne operacije Hristo Grozev o izborima u Crnoj Gori
Zaslužuju holivudski film!
    - Lažne optužbe za prevaru osramoćenog kriptokralja Do Kvona, desetine tajnih operativaca koje je poslala susjedna država, prijetnje organizovanim kriminalom i ruske dezinformacije – izbori u Crnoj Gori zaslužuju bar jedan holivudski film, naveo je na svom Twitter nalogu bugarski istraživački novinar Hristo Grozev. Njega sve to podsjeća na izvjesni miks političkih zapleta iz serije”Kuća od karata” i trilera Džejsona Borna - napisao je o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori bugarski novinar fokusiran na sigurnosne prijetnje, ruski uticaj i vanteritorijalne tajne operacije Hristo Grozev. 
 
1
U 86. godini
Preminuo Silvio Berluskoni!
    Bivši italijanski premijer i lider stranke Forca Italija Silvio Berluskoni preminuo je u 86. godini, prenose italijanski mediji. 
 
1
Čestitku svojoj postojbini, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, uputili "Princeza Ksenija" iz Lovćenca i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš"
Putokaz da bude - slavna prošlost!
    -U čast predaka i na ponos potomaka neka nam slavna prošlost bude putokaz i obaveza da gradimo i čuvamo našu veličanstvenu državu i njenu vječnost - povodom Dana nezavisnosti Crne Gore video čestitku svojoj postojbini, njenim građanima i iseljenicima širom svijeta uputili su Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Princeza Ksenija" iz Lovćenca i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš". 
 
1
Poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju
"Kurir" dijelio - noževe!
    Samo nekoliko dana poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju, tabloid Kurir je juče svojim čitaocima, između ostalog, poklanjao nož. 
 
0
Za izvještavanje iz Ukrajine
Pulicerove nagrade - za američke medije!
    Nekoliko američkih medija nagrađeno je uglednom Pulicerovom nagradom. Među njima su Njujork tajms za istraživanje ubistava civila u Buči i novinska agencija AP za fotografije iz Marijupolja. 
 
0
Zbog masovnih ubistava i sistema koji je potpuno zakazao, opozicija u Srbiji organizuje proteste u ponedjeljak
Traže smjenu - Gašića, Ružića i Vulina!
    Tražimo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru kroz momentalnu smjenu članova REM-a. Hitno ukidanje rijaliti pograma i emisija koje promivišu nasilje, agresiju, nemoral i primitovizam na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Tražimo zabranu štampanih medija koji promovišu primitvizam, krše medijske kodekse i emitiju lažne vijesti. Tražimo smjenu rukovodstva javnog servisa RTS zbog emitovanja programa koji promiviše nasilje i kriminal", naveo je Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, u ime opozicije koja je podržala ove zahteve. 
 
0
Svjetska zdravstvena organizacija
Proglašen kraj - pandemije koronavirusa!
    Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je kraj pandemije koronavirusa, jer više ne predstavlja globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju, saopštila je danas SZO. 
 
0
Masovni zločin kod Mladenovca
Ubio osmoro - 13 ranio!
    Osam osoba je ubijeno - troje u selu Dubona kod Mladenovca i petoro u selu Malo Orašje koje pripada Smederevu, potvrđeno je Insajderu u tužilaštvu. 
 
0
Novi incident u beogradskoj gimnaziji "Ruđer Bošković"
Nožem ubola - učenika i nastavnicu!
    Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posjetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbjeđenja i prijavila da je došla u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevši mu lakšu tjelesnu povredu“, navodi se u saopštenju škole - saopštila je beogradska gimnazija "Ruđer Bošković" detalje incidenta koji se dogodio danas, kada je jedna bivša učenica nožem povrijedila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|